Waarom bijstand om laag moet!

doorAlexander

Waarom bijstand om laag moet!

Cliënten met een uitkering hoeven zich bij mij niet zielig te vinden. Ik leg namelijk uit hoe jij dankzij alle giften vanuit de overheid ruim 100 euro per maand over moetkunnen houden door samen van een uitkering te leven.

Indeze blog help ik jou om het proces in werking te zetten. Om vanuit de bijstand 1200 per jaar opzij te zetten en luxer te gaan leven. Na het lezen van deze blog heb jij alle kennis die jij nodig hebt om in luxe te leven dankzij een uitkering.

Aan het einde van deze blog deel ik ook mijn tip voor een zeer effectief luisterboek waar ik tijdens het schrijven van deze blog naar luister. Het luisterboek helpt jou om meer te krijgen van wat jij wilt hebben en midner van wat jij juist niet wil hebben.

Waarom moet de bijstand dan omlaag?

Juist, het is het onderwerp van deze blog. Dus waarom moet de bijstandsuitkering omlaag? Hier volgt de berekening:

Hierbij de berekening uit een eerdere blog:

Sociale huur: 700 euro per maand.
Gas & Electra: 100 euro per maand.
Water: 30 euro per maand.
Verzekeringen: 250 euro per maand.
Internet, TV & vast bellen: 45 euro per maand.
Mobiel: 25 euro per maand (via Simpel.nl)
Totaal: 1150 euro per maand

Plus de variabele uitgaven:

Boodschappen: 300 euro per maand.
Kleding: 50 euro per maand.
Totaal: 350 euro per maand.

Daar komen dan nog huurtoeslag en zorgtoeslag bij voor een totaal van ongeveer 300 euro. Totale inkomsten dus ruim 1700 euro, kosten 1550 en jij kunt makkelijk 100 euro overhouden.

Kortom, geld zat! Maar hoe krijg je nu meer van wat je echt wil?

Ik promoot alleen diensten en bedrijven waar ik echt in geloof. Op dit moment luister ik naar de audio versies van “A bug free mind”. Hier leer ik wat ik precies moet doen om exact te krijgen wat ik wil. Het systeem werkt altijd en je krijgt uiteindelijk wat je nodig hebt wanneer je het nodig hebt.

Om deze blog vertel ik jou in ieder geval dat “kinderen die vragen” zeker niet “worden overgeslagen!” Laten we onze kinderen de juiste informatie geven en slim leren omgaan met geld en alles wat ze willen bereiken.

Kinderen kunnen met bijvoorbeeld 10 euro sporttegoed per week zelf kiezen of dat naar de voetbal, tennis, hockey of een andere sport gaat.

Vanaf jonge leeftijd mogen kinderen ook best leren hoe het geldsysteem momenteel werkt. Of eigenlijk hoe het niet werkt. Wat in ieder geval duidelijk gemaakt mag worden is dat er verschillende manieren zijn om aan geld te komen. Werk is een mogelijkheid. Informatie delen is een andere mogelijkheid. Hoe meer mensen jouw kind bereikt, hoe meer geld daarin mogelijk verdient kan worden.

Dus kinderen moeten juist vragen?

Nou, dat bedoel ik toch net wat anders. Kinderen mogen absoluut vragen. Zeuren is iets anders, aanstellen is ook iets anders. Vraagt jouw kind bijvoorbeld om snoep, dan kan je een appel als alternatief bieden. Vraagt jouw kind om cola, laat het verschil zien tussen een glas cola en een glas water. Water is toch net even iets gezonder.

Vragen mogen zeker, maar dan wel op een constructieve manier. Zo mag een kind zeker plaatjes van iets wat ze willen hebben. Of dat nu mogelijk is op korte termijn of niet, kinderen zijn nog in staat om een toekomst voor te stellen. Dat is iets wat wij ouderen voor een groot deel zijn afgeleerd. Gelukkig kunnen wij van onze kinderen nog veel leren!

Mijn oproep aan jou, wat wil jij?

Wat zou jij nu graag willen? Als jij kind zou zijn en alles mocht vragen, wat zou het dan zijn? Gaat het om het afbetalen van een hypotheek? De koop van een nieuwe woning? Er zijn enorm veel mogelijkheden. En zoals Walt Disney ooit zei, “If you can dream it, you can do it!”, als je iets kunt dromen dan kan je het ook werkelijkheid maken.

Deel jouw droom, wens of visie onder dit bericht.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp