Waarom ik GEEN smartphone heb (wel een laptop)

doorAlexander

Waarom ik GEEN smartphone heb (wel een laptop)

SmartphoneVoor mij is een smartphone een luxe artikel. Iets wat je eigenlijk niet nodig hebt. Zeker omdat de juiste laptop ook de mogelijkheid geeft om WhatsApp te gebruiken. Zo ook mijn Chromebook. Deze blog gaat niet over het afschaffen van een smartphone, maar over mijn persoonlijke ervaring.

De gemiddelde smartphone kost ergens tussen de 100 en 1000 euro. Veel mensen kiezen voor een Samsung Galaxy of Apple iPhone met een gemiddelde prijs van 500 euro. Mijn laptop kost iets minder dan 300 euro.

Dankzij deze keus betaal ik slechts 7,50 per maand voor mijn “onbeperkt” bellen en SMS. Internet is niet nodig, maar ik heb wel 250 megabyte internet per maand, waar ik exact NIETS van gebruik!

Wat ik als alternatief gebruik voor de smartphone

Zelf ben ik de MediaMarkt binnengestapt en een toestel gekocht voor 10 euro. Een eenvoudig toestel, waar mee kan worden gebeld en waarmee SMS berichten verstuurd kunnen worden. Voor alle overige dingen gebruik ik de laptop.

Het voordeel van het afschaffen van de smartphone is dat ik zelf kies wanneer ik prikkels binnenkrijg. Wil ik even niet gestoord worden, dan klap ik mijn laptop dicht. WhatsApp kan ook veel makkelijker uitgeschakeld worden op de laptop dan op de smartphone.

Hoeveel scheelt het in geld?

Zelfs een voordelig smartphone abonnement kost toch al 15 tot 20 euro per maand. Mijn abonnement kost 7,50 per maand en is nu zelfs verkrijgbaar voor 5 euro per maand via Simpel.

Dat lijkt maar een kleine besparing, maar het verschil tussen 7,50 en 15 euro lijkt weinig. Maar als je dat uitrekent voor een 2-jarig contract kost is dat 180 euro voor mijn abonnement, 360 euro voor een abonnement met “gratis” telefoon.

Hoe luxer het toestel, hoe duurder het bedrag wat jij kwijt bent. Bij 20 euro is het verschil al ruim 300 euro. De premium toestellen zoals de meest recente iPhone of Samsung Galaxy komen al snel op 50 euro per maand, 1200 euro voor het contract, ruim 1000 euro meer dan mijn abonnement.

Wil jij met mij in gesprek komen? Ga naar de contact pagina of plan direct een afspraak in.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.