Wat is Bitcoin?

doorAlexander

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is het nieuwe geld. Waar banken werken met centrale computers die aan elkaar gekoppeld zijn. Valt een centrale computer uit, dan kun jij geen betaling meer verrichten.

Er is geen centrale bitcoin computer. Iedere gebruiker werkt namelijk samen met andere gebruikers. Feitelijk worden continu alle transacties gecontroleerd. Er is een beperkt aantal bitcoins beschikbaar, welke ongeveer tot 2140 worden uitgegeven. Daarna blijven de transactiekosten natuurlijk worden verdeeld onder de gebruikers. Zolang de virtuele munt blijft groeien kun jij er geld in blijven verdienen.

Op de dag van het schrijven van dit artikel was 1 bitcoin ongeveer 1200 dollar waard.

Hoe kan ik met bitcoin betalen?

Inmiddels zijn er voldoende bedrijven die de virtuele bitcoin koppelen aan het huidige betaalsysteem. Zo kun jij inmiddels een betaalpas aanschaffen waarmee jij eenvoudig met de virtuele munt kunt betalen.

Hoeveel bitcoin is er geïnvesteerd binnen VraagAlex?

bitcoinPersoonlijk ben ik ervan overtuigd dat bitcoin nog weleens flink kan gaan toenemen. Op dit moment heb ik persoonlijk zo’n 7 dollar op mijn computer staan en zo’n 70 euro aan rekenkracht.

Mijn doel is om in 2020 te gaan trouwen. Persoonlijk verwacht ik dat de rekenkracht en 0.00543985 BTC die ik nu heb nog weleens voor zowel ons nieuwe huis en de bruiloft kan gaan betalen.

Welke bedrijven accepteren bitcoin op dit moment?

Het meest opvallende bedrijf waar met de virtuele munt betaalt kan worden is Thuisbezorgd.nl. Jouw pizza of sushi kan nu al worden betaalt met virtueel geld.

Hoewel het bedrijf jouw saldo nu nog omrekent in euro kan het zomaar zijn dat er in de toekomst gekeken gaat worden naar een omgekeerde omrekening.

Belastingdienst wil dat alle virtuele valuta worden opgegeven als vermogen. Aangezien een virtuele valuta anoniem is en niet persoonsgebonden is dat natuurlijk niet iets wat een instantie of overheid kan verplichten.

Heb jij vragen over virtuele valuta? Overweeg jij te investeren of wil jij gewoon gratis geld krijgen? Kijk dan eerst eens op deze pagina.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp