Wehkamp jaagt mensen op gigantische extra kosten!

doorAlexander

Wehkamp jaagt mensen op gigantische extra kosten!

Wehkamp en incassoWehkamp is een bedrijf wat koop op afbetaling faciliteert. Daarover praat ik later in deze blog. Vandaag kwam ik in gesprek met de eigenaar van een incassobureau. Zo’n bedrijf wat meer waarde hecht een een nieuwe opdrachtgever dan aan een consument die een factuur niet kan betalen. De vraag waar de schuld ligt beantwoord ik in deel 2 van deze blog.

Het incassobureau vind dat de klant met weinig budget en mogelijkheden verantwoordelijk is voor schulden gemaakt bij een bedrijf met een enorm marketingbudget. Die mening deel ik niet, wat de reden is dat ik binnenkort mijn budgetcoaching ga uitbreiden met eerlijke incassofaciliteiten.

Wie is verantwoordelijk voor Wehkamp schulden?

Niet iedereen zal mijn mening hierin delen, maar persoonlijk vind ik dat Wehkamp volledig verantwoordelijk is voor de schulden. De redenen zijn eenvoudig en leg ik graag uit. In mijn volgende blog leg ik uit hoe ik incasso zie in de toekomst en waarom deze manier van incasso beter is dan de huidige vorm van incassobureau’s.

Wehkamp heeft 4 betaalopties op de betaalpagina. De meest gebruikte betaaloptie in Nederland, iDeal, gevolgd door achteraf betalen, dan VISA/Mastercard en uiteindelijk ook gespreid betalen. De logo’s voor achteraf betalen en gespreid betalen zien er vrijwel hetzelfde uit, wat dus uitlokt om een van die betaalmethodes te kiezen.

Wie later betaalt dan de uiterste betaaldatum gaat rente betalen. In eerste instantie lijkt het niet veel. Wie bijvoorbeeld een wasmachine koopt voor 299 euro en 60 maanden doet over de afbetaling betaalt slechts 7 euro per maand. Dat lijkt goedkoop, maar op deze manier kost de wasmachine 420 euro. Ruim 100 euro meer dan de wasmachine direct te kopen.

In vergelijking, via Marktplaats zijn wasmachines te koop vanaf 50 euro. Daar komen natuurlijk nog wat vervoerskosten bij, maar onder de 150 euro blijf je zeker.

Wat is jouw mening over Wehkamp? Maak jij gebruik van de mogelijkheid voor achteraf betalen of doe jij dat juist niet? Laat het weten!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp