Werknemer met schulden? Zo los je dat op!

doorAlexander

Werknemer met schulden? Zo los je dat op!

Werknemer met schuldenVorige week sprak ik een filiaalmanager van een grote winkelketen in Nederland. Hij kreeg een werknemer met schulden aan de telefoon die niet naar het werk kon komen. De reden, de werknemer kon zijn treinkaartje niet betalen.

Net als veel bedrijven vergoed ook deze winkelketen de reiskosten om naar het werk te komen. Deze medewerker kon letterlijk de paar euro die nodig waren om de reis te maken niet betalen.

In deze blog leg ik uit hoe jij dat als werkgever op kunt lossen. Hoe jij werknemers met schulden al in het sollicitatieproces uit het proces kunt halen.

Wanneer ik voor een klas MBO studenten sta en de vraag stel “wie heeft er schulden?” steekt niemand de hand op. De vraag ik “wie heeft hier een telefoonabonnement” en vrijwel alle handen gaan omhoog. Zelden is dat een “sim-only”, vrijwel altijd met een duur toestel. De basis van schulden.

Een werknemer met schulden schuldenvrij krijgen

Laat ik even beginnen met de sollicitatie. Komt iemand solliciteren voor een “minimumloon” baan? Heeft deze persoon een iPhone X of andere telefoon met vergelijkbare waarde? Gebruik dat om een aantal basisvragen te stellen. Betaalt deze persoon het abonnement zelf? Waarom zo’n duur toestel? Spaart deze potentiële werknemer ook?

Wat kost zijn broek? Shirt? Schoenen? Die vraag lokt heel veel uit en wijst al snel of deze persoon geld gaat kosten of opleveren. Een werknemer met schulden hoeft geen probleem te zijn, zolang de geldproblemen op tijd worden aangepakt. Alles doen om problematische schulden en loonbeslag te voorkomen is daarbij essentieel. Er is slechts 1 medewerker met loonbeslag nodig om de winstgevendheid van een bedrijf te laten kelderen. Daarover meer in andere blogs.

In het boek “Geheimen van een budget” lees jij hoe jouw medewerkers slimmer met geld om kunnen gaan. Het gaat letterlijk om 7 eenvoudige stappen. Wanneer die op volgorde worden uitgevoerd lost dit 2 dingen op. Om te beginnen, iemand gaat geld overhouden. In een artikel in Telegraaf schreef ik hoe ik bewust op bijstandsniveau leef. Al het geld wat overblijft of extra binnenkomt gaat naar het aflossen van de grootste schuld. Mijn hypotheek.

Speciaal voor retail en winkelmedewerkers heb ik het programma “Geheimen van een budget” aangepast. Omdat een loonbeslag gemiddeld 10.000 euro kost voor de werkgever en 80% van de Nederlandse bedrijven te maken krijgt met loonbeslag is dit een essentieel onderdeel van werknemerstrainingen. Het helpen van een werknemers met schulden helpt op het gebied van MVO gebied en ook om een eenvoudige kostenbesparing. Voorkomen is beter dan genezen.

Bijgaand de tarieven voor trainingen van medewerkers.



Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Domains

Sub-domains

ONLINE TRAINING BASIS

150

Per medewerker

1 jaar toegang tot alle video's

7-stappenplan

1 persoonlijke training

Hulp via WhatsApp




IN-HOUSE TRAINING

2500

Per team per jaar

1 jaar toegang tot alle video's

7-stappenplan

12 persoonlijke trainingen

Hulp via WhatsApp

Hulp via email

Maximaal 4 in house sessies


COMPLEET PROGRAMMA

50000

Per team per jaar

1 jaar toegang tot alle video's

7-stappenplan

Onbeperkt trainingen

Hulp via WhatsApp

Hulp via email

Maximaal 15 dagen in-house

Compleet power team!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp