Wie is er nu echt verantwoordelijk voor de schuldencrisis?

doorAlexander

Wie is er nu echt verantwoordelijk voor de schuldencrisis?

Schulden is normaal, althans, zo lees ik op internet en zo bespreek ik met menig “schuldhulpverlener”. Dat laatste woord zet ik bewust tussen aanhalingstekens, want de gemiddelde schuldhulpverlener bied geen hulp!

Het probleem wat schuldhulpverlening oplost is het gevolg van onderliggende problemen. Hetzelfde bij bewindvoerders, incassobureau’s, deurwaarders, banken, feitelijk de complete keten die de schuldenindustrie vormt. Schulden ontstaan niet zomaar. Het is alleen mogelijk om schulden te maken wanneer er onverstandig omgegaan wordt met geld.

Geld, het geen waar deze economie op draait. De reden dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. De oorzaak ligt niet waar jij mogelijk denkt, met deze blog verwacht ik niet de complete schuldencrisis op te lossen, ik vertrouw erop dat ik jou een stapje in de juiste richting kan helpen.

De oorzaak van de schuldencrisis

Reclame! Feitelijk is dat DE oorzaak. We willen allemaal meer, sneller, nu. Een uitverkoop bijvoorbeeld. Een product wat vandaag in de aanbieding is kan morgen uitverkocht zijn. Dus nu kopen, toch?

Zo dacht ik enkele jaren geleden ook. Met 30.000 euro schuld als gevolg. Geld wat ik dacht te “investeren” en wat uiteindelijk tot deze website heeft geleidt.

De oorzaak? Nu kopen, snel kopen, alleen vandaag, tijdelijk, op = op, waarschijnlijk ken je iedere tekst. Nu kopen, later betalen of betalen in termijnen. Ook weer iets waardoor men wordt verleid om meer uit te geven dan wat er nu feitelijk is. Vaak ook meer dan wat er later gaat zijn.

Schuldhulpverlening zorgt ervoor dat iemand uit de schulden komt. Gaan de prikkels daardoor weg? Worden schulden daardoor sneller afgelost? Ik denk het niet.

Ik stel Wehkamp en andere webwinkels die achteraf betalen aanmoedigen (en dat feitelijk tot verdienmodel hebben verheven) verantwoordelijk voor een overgroot deel van de schulden. De jongens achter de sloten “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” maakt een andere oorzaak, daarover meer in andere blogs.

Heb jij schulden bij Wehkamp, Otto of bij jouw bank? Dan kom ik graag met jou in contact. We hebben meer ervaringsdeskundige nodig om de schuldenproblematiek op te lossen. Stuur een email naar hey@alexandervandijl.nl met daarin jouw telefoonnummer. Ik bel jou dan binnenkort graag even op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.