Wil jij een relaxte oude dag? Koop een huis!

doorAlexander

Wil jij een relaxte oude dag? Koop een huis!

PensioenIn een van de vorige berichten die ik plaatste op LinkedIn kreeg ik nogal wat kritiek. Een 50+’er die die vind dat de huurprijzen te ver omhoog zijn gegaan.

Toen ik daarover na ging danken dacht ik ook, jij had een huis moeten kopen op jongere leeftijd, de hypotheek moeten aflossen, dan had jij nu niet in deze situatie gezeten.

Sterker nog, als jij mijn 7-stappenplan had gevolgd had jij ook geen probleem gehad met een hoge huurprijs. Sterker nog, jij was er blij mee geweest, omdat jij dan zelf waarschijnlijk verhuurder was geweest, geen huurder.

Hoe kan jij een huis kopen met een laag inkomen?

Het maakt niet uit hoe veel of weinig jij maandelijks verdient. Iedereen kan een huis kopen. Zet simpelweg 500 euro per maand op een aparte rekening en jij hebt binnen 20 jaar genoeg geld bij elkaar om een huis van 120.000 te kopen, zonder hypotheek. Kan jij meer missen? Dan ben jij sneller aan jouw huis toe!

Hoe kom jij aan 500 euro extra per maand? Ga in het weekend werken in de horeca, ga pizza’s bezorgen of ga aan de slag in een supermarkt. Toen ik zelf geld nodig had ben ik bij een winkel gaan werken, waar ik binnen een paar weken een paar honderd euro extra wist te verdienen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp