Zakgeld werkt ook voor volwassenen! Commissie ook!

doorAlexander

Zakgeld werkt ook voor volwassenen! Commissie ook!

Zakgeld of commissieGeef jij jouw kind zakgeld? Denk dan even goed na. Met zakgeld leg jij uit dat geld verdient kan worden door helemaal niets te doen. Commissie werkt beter. Met commissie laat jij namelijk zien dat geld juist niet voor niets komt.

In deze blog vergelijk ik zakgeld met UWV en commissie met een betaalde baan en overige bronnen van inkomsten. Dat doe ik om te laten zien dat dingen beter, handiger en onafhankelijker kunnen.

Hoofddoel van deze blog is duidelijk te maken dat geld juist niet voor niets komt. Om geld te verdienen moet jij ook iets doen. Kom jij er zelf niet helemaal uit? Dan krijg jij het intakegesprek (ter waarde van 250 euro) helemaal gratis. Klik hier om een afspraak in te plannen.

Hoe werkt commissie in plaats van zakgeld?

Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind kunnen er keuzes worden gemaakt. De jongste kinderen kunnen een beloning krijgen voor iets kleins wat ze doen. Worden kinderen ouder, dan kunnen ze ook grotere taken uitvoeren. De afwas, vuilnis, was, het gras maaien of wat dan ook.

Beloon jouw kind wanneer ze de taak hebben uitgevoerd, geef geen geld als de taak niet is uitgevoerd. Heb jij tips nodig voor de juiste verdeling van zakgeld en commissie? Neem gerust even contact met mij op.

Iets wat goed werkt voor iets oudere kinderen is een lijst. Hang een lijst op met wat jouw kinderen kunnen verdienen door bepaalde taken uit te voeren. Afhankelijk van hoe lastig een taak is en hoeveel tijd het kost. Natuurlijk kan je bepaalde taken ook verplichten en belonen.

Nadeel van zakgeld in combinatie met commissie

Het grootste nadeel van zakgeld is dat het kinderen voorbereid op een uitkering. Geld krijgen zonder te werken. Het leert kinderen dat geld krijgen en geld lenen prima is. Dat is iets waar ik persoonlijk alles aan wil doen.

Wil jij weten hoe mijn stappen jou kunnen helpen om uit de schulden te komen en te blijven? Lees het gratis boek via VanDijl.ga/boek.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp