Huur jij jouw woning? Leer dan stap 3b voor een betere toekomst!

doorAlexander

Huur jij jouw woning? Leer dan stap 3b voor een betere toekomst!

Volg jij de 7 stappen naar een schuldenvrij leven al? Zo niet, lees dan eerst de blog daarover. Ben jij al voorbij stap 3, lees dan verder!

Stap 3bStap 3b is bedoelt voor mensen die een woning huren en meer geld over willen houden. Als jij al uit de overige schulden bent is het een mooi moment om te gaan kijken naar het kopen van een woning.

Let op, het gaat om het kopen van een woning, niet het aangaan van een hypotheek. Een hypotheek is namelijk nooit nodig, een woning mag ook zonder hypotheek worden gekocht.

Hierbij de uitleg voor stap 3b!

Stel je voor, jij wilt een huis kopen van 150.000 euro. Een prima starterswoning, en wilt dat kopen zonder hypotheek.

Als jij 1000 euro opzij zet heb jij binnen 150 maanden (12,5 jaar) jouw huis bij elkaar gepaard. Met 2000 euro bereik jij dit doel al binnen 6,25 jaar! Sneller een woning nodig? Dan keur ik een hypotheek niet af, zolang jij deze maar binnen maximaal 15 jaar aflost. Sneller is altijd beter, want sneller aflossen betekend minder rente en extra kosten.

Kom jij er niet helemaal uit of heb jij al een hypotheek? Volg dan de 7-stappen of plan een afspraak met mij in.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp