5 manieren om jouw uurtarief te verdubbelen…

doorAlexander

5 manieren om jouw uurtarief te verdubbelen…

Toen ik in 2006 begon met de website VraagAlex.nl dacht ik nog niet over inkomsten, ik wilde gewoon een ergernis oplossen.

Goed zijn voor klanten, bereikbaar zijn voor mensen die mij willen bereiken.

Inmiddels verwerkt de telefoonlijn ruim 1500 gesprekken per dag en help ik duizenden consumenten aan besparingen door onder andere niet meer naar 0900-nummers te bellen.

Mijn uurtarief ging ook omhoog en ik ga jou uitleggen hoe jij dat ook kunt doen. Of jij nu een startende ondernemer bent of al jaren in het vak zit, jouw uurtarief kan flink omhoog.

Waarom zou jouw uurtarief omhoog moeten?

Geld is een uitdrukking van waarde.

Tijdens mijn eerdere seminars noemde ik als voorbeeld iemand die een plank ophangt. Als iemand vandaag kan komen en binnen 10 minuten klaar is, dan is die persoon veel meer waard dan iemand die pas volgende week kan komen en 2 1/2 uur bezig is. Eigenlijk gaat het dus helemaal niet om het uurtarief, maar wat jij ervoor terugkrijgt.

Als de ene coach 6 sessies nodig heeft om een probleem op te lossen terwijl de ander dat in 1 sessie kan, dan is die tweede coach natuurlijk veel meer waard, en toch blijven we denken in termen van uurtarieven.

Jouw uurtarief moet dus omhoog om jouw waarde duidelijk te maken.

5 manieren om jouw uurtarief te verdubbelen…

1: Werk gratis…

Het klinkt misschien wat vreemd, dus laat mij deze even uitleggen. Als jij een super waardevolle dienst gratis weggeeft krijg jij veel mensen op jou af. Die mensen kun jij een traject laten afnemen tegen veel hogere prijzen. Met VraagAlex bijvoorbeeld bellen mensen om gratis te worden doorverbonden en krijgen mensen de mogelijkheid om een energiecontract af te sluiten.

Van de 1500+ mensen die per dag bellen zijn er enkele die een contract afsluiten, wat voor mijn basissalaris zorgt.

2: Werk voor groepen…

Als jij 1 iemand helpt voor 50 euro per uur kun jij mogelijk ook 4 mensen helpen voor 25 euro per uur. Het uur is voor jou even lang, maar door 4x 25 euro te krijgen verdien jij in 1x dubbel zoveel geld.

Nadat jij voor groepen werkt kun jij een hoger 1-op-1 uurtarief ook verklaren.

3: Werk sneller…

Ik gaf het in de introductie al even aan. Als jij met 30 minuten een probleem oplost wat anderen in 1 uur oplossen kun jij de oplossing gaan verkopen en daar klanten blij mee maken. Snellere levering en snellere service maakt iedere klant blij.

4: Verkoop trajecten…

Als jij normaal 1-op-1 sessies verkoopt, ga dat aanpassen in een maandelijks traject. Waar 100 euro per uur klinkt als redelijk tot hoog kan 150 euro per maand een stuk redelijker klinken, zelfs wanneer die 150 euro bestaat uit 2 sessies van 30 minuten.

5: Noem het geen uurtarief…

Waar een uurtarief van 100 euro mogelijk duur klinkt kan een sessie voor 50 euro veel redelijker klinken. Ook wanneer een sessie 30 minuten duurt. Jouw klanten zijn niet geïnteresseerd in het aantal uren dat jij moet besteden, de klant denkt na over zichzelf en wil zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de oplossing.

Hoe kan ik jou helpen om deze tips werkelijkheid te maken?

Tijdens het unieke live event “Ieder contact een belevenis” benoem ik deze tips opnieuw en ga ik er veel dieper op in. Daarnaast gaan wij meteen aan de slag met de tips en passen wij deze direct toe

Verder help ik jou om jouw klantenbestand met 10% per maand te verhogen (wij groeien met 30% per maand) en als enorm belangrijk punt, 6 sociale media tools die jij nog niet kent waarmee mond tot mond reclame jou gaat helpen om nog verder te groeien.

Klik hier voor meer informatie over “Ieder contact een belevenis”. Liever een persoonlijke afspraak maken, voeg mij toe op LinkedIn.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp