Kan ik als schoonmaker ooit miljonair worden?

doorAlexander

Kan ik als schoonmaker ooit miljonair worden?

Miljonair schoonmakerGisterochtend werd mijn huis schoongemaakt door de vaste schoonmaker. Ze vroeg zich af wat ik de hele dag doe en hoe ik mijn geld verdien. Het bedrijf wat haar inhuurt verdient veel geld in haar ogen en zij moet al het werk doen. Ze wil miljonair worden. Is dat mogelijk?

Het antwoord is JA! Iedereen kan miljonair worden, afhankelijk van het aantal jaar wat jij nog hebt kost dat meer of minder geld. Voor deze uitleg werk ik met een rendement van 15% op jaarbasis en neem ik de rente op rente mee. Een rendement van 15% is niet bijzonder hoog, wel meer dan een standaard spaarrekening.

Voor dit voorbeeld ben ik begonnen met 1000 euro, geïnvesteerd voor een rendement van 15%. Dat is na 50 jaar bijna 1 miljoen. Stort ik jaarlijks 1000 euro bij, dan ben ik er al na 36 jaar. Meer tijd betekent ook een betere opbouw.

Wat verdient een schoonmaker en is het echt mogelijk?

In dit voorbeeld houd deze schoonmaker zo’n 1000 euro per maand over. Haar man werkt ook en betaalt feitelijk de kosten voor het huishouden. Door de volle 1000 euro te investeren is deze schoonmaker al na 20 jaar miljonair!

Iedereen kan het doen. Echte geheimen zijn er niet, anders dan minder uitgeven dan wat je binnen krijgt. Zelfs met 1 euro per maand zit je na 50 jaar al boven de 75.000 euro op basis van het genoemde rendement.

Als je mijn 7-stappenplan volgt lees je daar over 15% investeren. Een gemiddeld inkomen in Nederland is zo’n 35.000 euro per jaar. Met deze berekening is 15% exact 5250 euro. Door met niets te beginnen en dat bedrag jaarlijks opzij te zetten ben je binnen 26 jaar miljonair. Ik ben nu 35 en ga dat ook doen. Ruim 1 miljoen aan geld generende middelen voor mijn pensioen vind ik een mooi vooruitzicht.

Iedereen kan het doen! Geef minder uit dan wat je binnenkrijgt, en jij gaat ook als miljonair met pensioen! Wil jij daarover in gesprek? Plan een afspraak met mij in om aan jouw pensioen te gaan werken.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp