Armoede of gebrek aan kennis?

doorAlexander

Armoede of gebrek aan kennis?

armoede

Ik lees steeds meer over armoede. Letterlijk mensen die een bijstandsuitkering en toeslagen krijgen en weinig te besteden hebben.

Weten hoe je uit de armoede kunt komen? Klik hier!

Laat ik even wat feiten benoemen. Een bijstandsuitkering voor een alleenstaande is in 2022 1.091,71 euro. Daarbij krijg je 359 aan huurtoeslag en 111 euro zorgtoeslag. Dat betekent ruim 1500 euro per maand zonder ook maar een seconden te hebben bijgedragen aan de samenleving. Is dat armoede? Ik hoor graag jouw mening en de berekening van waarom dit waar is. In het tweede deel van deze blog plaats ik een berekening.

Bekijk hoe jij uit de armoede kunt komen! Klik hier!

Vragen zijn natuurlijk van harte welkom en help ik jou ook graag mee. Neem dan ook gerust contact op als je meer wilt weten. Hoe meer vragen je hebt, hoe meer ik voor je kan doen. Er komen ook weer cursussen aan om jou beter met geld om te laten gaan.

Kan bijstand als armoede worden gezien?

Jazeker kan dat! Echter denk ik dat het een verkeerde perceptie is. Persoonlijk geef ik de volgende bedragen uit samen met mijn vrouw:

  • Hypotheek: 400 euro per maand.
  • Boodschappen: 800 euro per maand.
  • Zorgverzekering: 200 euro per maand.
  • Gas en elektra: 200 euro per maand.
  • Cadeaus: 50 euro per maand
  • Kleding: 50 euro per maand
  • Onderhoud woning: 50 euro per maand
  • Sparen voor baby: 50 euro per maand
  • Spontane uitgaven: 50 euro per maand

In totaal is dat 1850 euro per maand samen. Laat ik zeggen dat dit ruim boven het minimum is. Kosten als cadeaus, onderhoud (bij een huurwoning is dat niet noodzakelijk), sparen voor baby en spontane uitgaven kunnen worden geschrapt. Blijft dan nog 1650 euro over. Op boodschappen kan alleen makkelijk 200 euro worden bespaard en we zitten op een bedrag van 1450 euro per maand, zodat je met een uitkering niet in armoede hoeft te leven.

Zelf ook uit de armoede ontsnappen? Klik hier!

Mocht je hier meer over willen weten en uit deze vorm van armoede willen ontsnappen zonder extra geld te moeten verdienen? Ik kan jou exact vertellen hoe het ook voor jou mogelijk is. Laat gewoon een reactie achter onder deze blog.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp