Auto kopen met Bitcoins, kan dat?

doorAlexander

Auto kopen met Bitcoins, kan dat?

Wie een auto wilt kopen in Nederland betaalt in euro’s, toch? Nou, zo makkelijk is het niet meer. Want betaal je met briefgeld? Betaal je met creditcard? Betaal je met een pinpas? Of kan een nieuwe auto kopen ook met bitcoins?

Wij namen de proef op de som en kwamen eigenlijk tot de conclusie dat het in Nederland erg lastig is. De oplossing heb ik ook gevonden. Namelijk een auto kopen met creditcard die als saldo (valuta) bitcoins gebruikt. Wil je daar meer over weten? Klik hier.

Waar kan ik een auto kopen met Bitcoin?

Auto kopen met bitcoin

Feitelijk dus nergens (nog). Wel kun je een Bitcoin creditcard aanvragen, daar bitcoins op laden om vervolgens met een creditcard te betalen.

Persoonlijk zou ik alleen een auto kopen wanneer deze geheel zelf-rijdend is. Dat betekend dus dat er geen stuur meer nodig is en dat een auto kopen dus feitelijk echt is om van A naar B te komen en als reëel alternatief dient voor het openbaar vervoer.

Veel mensen denken dat dit nog flink wat jaren gaat duren, ik verwacht dat de grote omslag zo rond 2020 zal gaan plaatsvinden en dat we voor 2030 geen mens bestuurde auto’s meer op de weg hoeven te hebben.

Wat vind jij van deze ontwikkelingen?

Als ik met mijn familie praat over een auto kopen en dan zeg dat ik een zelf rijdende auto wil hebben verklaren ze mij voor gek. Ook waar het gaat om de bitcoin en waardeontwikkeling daarvan hebben ze geen vertrouwen in wat ik doe.

Toch is er heel wat te zeggen voor de nieuwe valuta en nieuwe manier van vervoer. We zijn daarmee niet meer afhankelijk van banken, overheden, maar nemen geld eindelijk echt in eigen handen.

Laat mij weten hoe jij denkt over de zelf rijdende auto, de bitcoin en andere dingen die zeer waarschijnlijk zullen gaan veranderen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp