Bijstand: Veel te veel geld volgens de budgettrainer!

doorAlexander

Bijstand: Veel te veel geld volgens de budgettrainer!

BijstandVandaag zat ik op cursus om te leren hoe extreem veel potjes er zijn voor  mensen in de bijstand in Utrecht. Als budgettrainer wordt ik daar droevig van.

Waarom moet iemand die slechts beperkt waarde toevoegt aan de maatschappij zoveel krijgen. Hier in Utrecht onder andere:

  • De U-Pas waarmee “arme” mensen 120 euro kunnen besteden voor van alles in de stad
  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen
  • Collectieve zorgverzekering
  • Bijzondere bijstand
  • Woonkostenregeling

Als budgettrainer wordt ik droevig van de bijstand omdat het mensen klein houdt. Dankzij toeslagen en een bijstandsuitkering kan iemand in een sociale huurwoning absoluut rondkomen. Kiest iemand ervoor om voor 100 euro per maand naar de kapper te gaan of kleding te kopen, dan wordt het lastiger. Wanneer iemand verstandig met geld omgaat hoeft het leven echt niet duur te zijn, ook niet in Nederland.

Waarom houd de bijstand mensen klein?

Uiteindelijk houd het systeem zichzelf in stand. Hoe meer mensen aanspraak maken op alle extraatjes die uitgedeeld worden in de gemeente, hoe meer mensen op de linkse partijen stemmen. Minder geld betekend ook minder stemmen voor de rechtse partijen.

Ik heb persoonlijk geen politieke voorkeur. Wel vind ik dat iedereen ruim moet kunnen rondkomen van de bijstand. Daarom organiseer ik vrijwel dagelijks financiële budgettraining sessies om slimmer met geld om te gaan.

Dat begint met minder uitgeven. Daarna sparen (wat ook echt met een bijstandsuitkering kan), schulden aflossen en nooit meer schulden maken. Ik werk vanuit een prachtige locatie in Amsterdam met zeer ruime openingstijden. Ook wanneer ik er persoonlijk niet ben kunnen mijn collega’s jou absoluut verder helpen.

Ben jij toe aan verandering? Neem dan even contact met mij op. Ik help jou dan graag verder. De eerste (telefonische) afspraak is gratis, daarna betaal jij slechts 10 euro voor het 1-op-1 gesprek in Amsterdam. Wil jij spontaan langs komen? Dat kan ook! Het adres is:

Wibautstraat 112, leet even weten dat je via de budgettrainer Alexander komt, dan zal jij heel snel verder worden geholpen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

2 reacties tot nu toe

J. MeletGeplaatst op3:56 pm - aug 5, 2019

Laat Alexander dan zelf eens een tijdje in de bijstand gaan.
(De bijstand maakt je leven echt niet leuker en nog minder geld vindt ik ronduit misdadig).
PS Ik zit niet in de bijstand maar zie het wel om me heen hoe benauwd en vernederend dat soms is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp