Hoeveel gaat bitcoin waard zijn in 2018?

doorAlexander

Hoeveel gaat bitcoin waard zijn in 2018?

Zojuist sprak ik mijn vader over de bitcoin. Hij vergeleek het met de waardeontwikkeling met de tulpenmanie uit de 17e eeuw. Toen werden tulpenbollen verkocht voor bizar hoge prijzen. Mensen vroegen zich in eerste instantie niet af wat de bol echt waard was, maar kocht voor de investering.

Het grote verschil echter is dat de bitcoin een valuta is. Japan erkend de valuta inmiddels, waardoor je in Japen binnenkort bij ruim 300.000 winkels met de bitcoin kunt betalen. Doordat de acceptatie groeit wordt het ook steeds makkelijker om de virtuele munt te gebruiken.

Wat de bitcoin waard gaat zijn in 2018 weer niemand. Ik verwacht persoonlijk dat het voor het eind van dit jaar al boven de 10.000 euro per bitcoin zal zijn. Om die reden heb ik een heel klein bedrag geïnvesteerd. Niet door het kopen van bitcoin, maar door computers te kopen die als de centrale computer dienen van de munt.

Hoe werkt het kopen van bitcoin rekenkracht?

bitcoinIedere transactie moet worden gecontroleerd. Dat gebeurt door middel van complexe formules, en door iedere transactie met iedereen te delen. Zo weet iedereen of een transactie klopt of niet.

Met duizenden computers die allemaal kleine stukjes van deze berekening op zich nemen heeft het netwerk veiligheid, betrouwbaarheid en een manier om winsten te delen. Voor iedere transactie worden kleine bedragen gevraagd. Die bedragen worden uitgekeerd aan de computer die de transacties hebben goedgekeurd.

Zelf heb ik 15 dollar geïnvesteerd via de website Hashflare.io. Alle winst investeer ik terug in het systeem tot ik mijn doel aan computer rekenkracht heb bereikt. Mijn doel staat op 500 TH/s aan rekenkracht. Op dit moment heb ik 1,97 TH/s, dus nog een lange weg te gaan. Vermoedelijk ga ik eind dit jaar op de 500 TH/s aan rekenkracht terecht komen. Update: 16 december 2017: Rekenkracht staat nu op 98,8 TH/s, 500 komt in zicht!

Wat vind jij van Bitcoin? Heb jij al bitcoins gekocht of rekenkracht? Laat jouw reactie achter of klik hier om direct rekenkracht in te kopen.

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp