Opgelicht door OneCoin? Of gaat het echt iets waard worden?

doorAlexander

Opgelicht door OneCoin? Of gaat het echt iets waard worden?

Investeerders noemen OneCoin de valuta van de toekomst. Insiders noemen het een piramidespel. OneCoin zelf praat over “een op SQL gebaseerde blockchain”. Iets wat feitelijk simpelweg geen blockchain kan zijn.

Een blockchain is in de basis openbaar. Iedereen kan inhaken en eigen computers of andere apparatuur gebruiken om deel uit te maken van het netwerk. OneCoin gebruikt een “centrale blockchain”. Dit sluit niet aan bij wat een blockchain in de basis kan en mag zijn.

Hoe kun jij jouw OneCoin investering terugkrijgen?

onecoinVolgens diverse bronnen wordt de waarde van OneCoin bepaalt door mensen die later instapte. Via DealShaker is het nu wel mogelijk om de virtuele munt te gebruiken om bepaalde aankopen te doen, echter blijft deze handel onderling.

Het terugkrijgen van de investering kan volgens OneCoin zelf door te wachten op de beursgang in 2018. Wij verwachten dat de waarde dat de waarde van de virtuele munt vanaf dat moment heel erg snel zal dalen, waarschijnlijk tot ongeveer niets.

Vanuit AlexandervanDijl.nl investeerde wij een bedrag van $ 15 (ongeveer 12 euro) via Hashflare. Dit bedrag is (door de gegenereerde waarde te herinvesteren) inmiddels opgelopen tot een maandbedrag van $ 90, ruim $ 20 per week. De investering in OneCoin verdien je hier niet mee terug. Wel heb je hiermee de mogelijkheid om in ieder geval wat geld terug te verdienen in de crypto currency.

Hoeveel kan je verdienen via Hashflare?

Hoewel lastig om te zeggen rekenen wij op een stijgende waarde van de Bitcoin, waardoor de investering steeds meer waard zal worden. Hashflare werkt met het aankopen van rekenkracht. Dat wordt uitgedrukt in TH/s. Met de huidige 2.86 TH/s (gegroeid vanuit 0.15 TH/s) verdienen wij $ 90 per maand aan Bitcoin waarde.

Ik ga door tot 500 TH/s voordat ik zelf ga uitbetalen. Dat zou in theorie ruim $ 15.000 per maand moeten gaan opleveren. Er kan van alles gebeuren, zelfs de bitcoin zou in theorie minder waard kunnen worden.

Wij horen graag jouw mening. Hoe denk jij over de bitcoin en de OneCoin? Laat jouw reactie achter onder deze blog.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp