Potjes om uit de schulden te komen…

doorAlexander

Potjes om uit de schulden te komen…

Potje

Wil jij uit de schulden komen? Deze blog gaat over het systeem van potjes die ik gebruik om niet alleen uit de schulden te komen, maar om binnen nu en 10 jaar zonder hypotheek een tweede huis te kunnen kopen!

Eerder gebruikte ik het systeem om uit de schulden te komen. In korte tijd duizenden euro’s afbetalen en vorige week weer 1200 euro extra aflossen op mijn hypotheek. Alles is gelukt dankzij de potjes.

Deze blog legt uit hoe ik de potjes gebruik en hoe jij dat ook kunt doen, ongeacht jouw inkomsten! Het helpt jou om een budget op te stellen, slimmer met geld om te gaan en sterk uit de schulden te komen!

Hoe worden potjes ingedeeld?

Zelf heb ik 6 potjes. Afhankelijk van jouw situatie kan je meer of minder potjes maken. Een voorbeeld van een potje kan zijn een potje om schulden af te betalen, hoewel dit veelal makkelijker met regelingen gaat.

Nikki en ik gebruiken de volgende potjes:

  • Boodschappen
  • Kleding
  • Cadeaus
  • Spontane uitgaven
  • Onderhoud
  • Uit eten

De bedragen zijn op basis van 2 personen, dus kunnen afwijken afhankelijk van jouw situatie. Wij redden het met deze bedragen zeer ruim. De laatste 3 potjes (aangegeven in schuingedrukte tekst) kunnen natuurlijk worden geschrapt als jouw situatie dat soort kosten niet toelaat.

Voor boodschappen nemen wij 90 euro per week contant op, dat is ongeveer 390 euro per maand. Voor kleding 10 euro per week, ongeveer 45 euro per maand. Voor cadeaus, spontane uitgaven, onderhoud en uit eten is dit bedrag gelijk. In totaal dus 615 euro per maand voor 2 personen.

Heb jij hulp nodig met het inrichten van jouw potjes? Plan direct een afspraak met mij in. Dat kan via de speciale link, VanDijl.ga/afspraak. Wij bespreken dan jouw budget en gaan kijken hoe jij verstandig jouw potjes kunt inrichten.

Bonus: Een extra pot voor kleingeld

Er is een extra pot die wij ook gebruiken. In deze pot gaat het kleingeld wat overblijft, bijvoorbeeld na het doen van boodschappen. Dit kleingeld gebruiken wij onder andere om het Openbaar Vervoer te betalen. Eerder had dit geld ook prima naar de schulden kunnen gaan.

Met deze extra spaarpot (be)sparen wij gemiddeld nog een extra bedrag, op het moment van schrijven van deze blog zit er zo’n 40 euro in de grote spaarpot. Dit bedrag neemt wekelijks toe. Tussendoor halen we ook weleens geld uit deze pot.

Waar koop ik de potjes?

Zelf heb ik de potjes gekocht bij Action. 4 potjes voor 1,89. Natuurlijk kan je ook enveloppen gebruiken, die kosten een stuk minder. 25 enveloppen, eveneens bij Action, kosten 59 cent! De potjes krijg jij cadeau wanneer jij een van de trainingspakketten aanschaft, bijvoorbeeld via deze website.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

1 reactie tot nu toe

Jan HillebrantGeplaatst op5:07 pm - aug 19, 2018

Wil er meer over weten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp