Problemen met een incassobureau? Laat het weten!

doorAlexander

Problemen met een incassobureau? Laat het weten!

incassobureauIedereen in Nederland kan (zonder vergunning of enige vorm van training) een incassobureau opstarten. In de basis mag iedereen dus ook 40 euro incasso bij een rekening optellen en mensen bang maken voor verdere procedures en kosten.

Tijdens mijn studie “Rechten” heb ik geleerd dat het systeem niet zomaar te veranderen is. De manier waarop wij over incasso denken wel. Men krijgt feitelijk om 1 van 2 redenen te maken met een incassobureau. Iemand kan niet betalen of iemand wil niet betalen.

Daar zit een stuk overlap in, in deze blog bespreek ik hoe een incassobureau om zou moeten gaan met iemand die wel wil betalen, maar simpelweg in de problemen zit en niet kan betalen.

Omdat ik zelf ook in zo’n situatie zit praat ik daar graag over mee.

Hoe moet een incassobureau omgaan met iemand die niet kan betalen?

Feitelijk ontstaat dit probleem al voordat het bij een incassobureau terecht komt. Veel bedrijven hanteren een standaard procedure van rekening, herinnering, aanmaning, incassobureau.

Iemand die niet kan betalen kan dat ook niet met 40 euro extra kosten. In dit voorbeeld ga ik even uit van iemand die niet kan betalen, maar het wel wil. Daar is namelijk ook meteen de grootste winst te behalen.

Iemand die wil betalen moet geholpen worden. Bijvoorbeeld met het opstellen van een budget. Geeft jouw klant nu bijvoorbeeld 100 euro per maand uit aan boodschappen, ga in gesprek en kijk of dat te verlagen is naar 80 euro. Een mobiel abonnement van 25 euro per maand? Dat moet ook omlaag kunnen.

Als budgetcoach tref ik veel mensen die graag willen betalen, maar door alle extra kosten door de bomen het bos niet meer zien. Hier moet verandering in komen! Mijn idee was een incassobureau te starten, daar ben ik van genezen. Ik wil mensen helpen!

Vorderingen worden sneller betaalt als mensen het geld hebben! Daar help ik mensen mee!

Ben jij een consument die met een incassobureau te maken heeft? Maak een afspraak met mij om jouw budget door te nemen. Dat kost niets en helpt jou enorm! Een afspraak maak je via VRLX.ga/afspraak of neem contact op.

Heb jij als bedrijf te maken met wanbetalers? Laat mij 1 klant via mijn bewezen formule helpen en ervaar direct hoeveel sneller klanten gaan betalen! Bel 030 655 1979 of stuur een email naar [email protected].

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp