Rabobank en Simpel lossen probleem samen netjes op!

doorAlexander

Rabobank en Simpel lossen probleem samen netjes op!

Ondanks dat ik geen klant (meer) ben bij de Rabobank werd ik wel geconfronteerd met hoge extra kosten voor het bellen naar een 0900-nummer. Het telefoonnummer 0900 0905 had lokaal tarief moeten zijn, maar werd door mijn provider Simpel toch tegen een hoger tarief afgerekend.

Het ging om een bedrag van 10 cent, welke ik uiteindelijk 2 keer heb betaalt omdat ik er zeker van wilden zijn dat de tariefmelding wel werd gegeven als “lokaal”. De website en het telefoonsysteem bevestigde de lokale kosten. Mijn telefoonrekening echter niet.

Zoals altijd heb ik daar melding van gemaakt bij Consuwijzer en reageerde zowel Simpel als de Rabobank heel snel met een uitstekende oplossing. De Rabobank bood direct aan om de kosten te vergoeden, Simpel heeft de fout uitgezet bij een collega afdeling die het gaat nakijken. Waar de fout precies ligt moeten we nog achter zien te komen.

Hoe zit het ook alweer met de kosten van een klantenservice?

Met alle veranderingen kan ik mij goed voorstellen dat je het soms even niet meer weet. Daarom zet ik de regels hier nog een keer op een rij.

Wie belt met een klantenservice van een bedrijf waar jij een contract hebt of eenmalig iets van hebt gekocht betaal je maximaal de lokale belkosten. Dat mag ook via een 088-, 085-, 090x- of ander lokaal telefoonnummer. Een lokaal nummer of een gratis nummer is natuurlijk ook toegestaan.

Krijg jij een hoger tarief te horen of merk jij dat jij meer hebt betaalt voor het bellen naar het 0900-nummer? Dan kan je daar melding van maken bij Consuwijzer, zodat het bedrijf daarop aangesproken kan worden en zodat het tarief ook aangepast kan worden.

Terugkrijgen van de extra gemaakte kosten kan soms lastig zijn, het ene bedrijf gaat daar beter mij om dan het andere bedrijf. Heb jij daar vragen over? Neem gerust even contact met mij op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp