Schoolreisje betalen met een minimumbudget! Het kan wel!

doorAlexander

Schoolreisje betalen met een minimumbudget! Het kan wel!

schoolreisjeEerder deze week schreef ik hoe het zelfs met een minimumbudget mogelijk is om redelijk ruim rond te komen. Het stuk “kinderen” heb ik daar niet in meegenomen, dus toen ik de uitzending van Kassa bekeek besloot ik uit te leggen hoe het met een minimuminkomen en 2 kinderen heel goed mogelijk is om rond te komen. Hierbij ga ik uit van de bijstandsnorm.

Het totale bedrag, inclusief vakantietoeslag is in 2018 992,12. Daarnaast ontvangen mensen “in de bijstand” huurtoeslag en zorgtoeslag. Kinderbijslag ontvangt iedereen. Kinderbijslag is een bedrag omgerekend van ruim 67 euro per maand, het bedrag stijgt naarmate het kind groeit.

Huur- en zorgtoeslag bedragen samen 449 per maand. Kinderen onder de 18 jaar zijn verder geen zorgpremie verschuldigd en kunnen gratis worden verzekerd bij iedere Nederlandse zorgaanbieder. Dat hoeft dus niet dezelfde te zijn als die van de ouders.

In totaal een bedrag van iets meer dan 1508 euro. Omdat we uitgaan van de bijstand en een alleenstaande ouder neem ik kinderopvang niet mee.

Budget voor schoolreisje opstellen

Laten we even beginnen met wat een kind daadwerkelijk moet kosten. Luiers, zo blijkt uit een Google zoekopdracht zijn beschikbaar vanaf 11 cent per stuk. Nu draagt een kind die op schoolreisje gaat geen luiers, maar het is wel goed om het budget al vroeg op te stellen.

Luiers kosten de eerste paar jaar (bij een gemiddeld gebruik) 55 tot 66 cent per dag. Uitgaande van het hogere aantal, 240,90 per jaar, iets meer dan 20 euro per maand.

(Sociale) huur en zorgverzekering kost bij elkaar zo’n 850 euro, neem daar een goedkoop mobiel abonnement bij en een basis internetverbinding voor thuis en het totaal komt op zo’n 900 euro.

Eten en drinken is waar goed op gelet moet worden. Dure suikerhoudende dranken zoals Coca Cola en fruitdranken voor kinderen kosten flink veel geld. Er zijn genoeg alternatieven die een stuk betaalbaarder zijn. Met 400 euro per maand kan iedereen ruimschoots uitkomen. Daarmee blijft, zelfs met een minimuminkomen ruim 200 euro over. Laten we daarvan 50 euro reserveren voor incidentele uitgaves, extra verzekeringen en natuurlijk om het 7-stappenplan te volgen. Dan nog 50 euro voor kleding, blijft 100 euro over. Met 100 euro per maand is er 1200 euro per jaar over, ruimschoots voldoende om een schoolreisje te kunnen bekostigen.

Alles beging met een budget! Heb jij hulp nodig om jouw budget op te stellen? Maak een vrijblijvende afspraak met mij voor een telefonische intake.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp