Uurtarief is verleden tijd! Reken af voor het resultaat!

doorAlexander

Uurtarief is verleden tijd! Reken af voor het resultaat!

Kort geleden sprak ik een fysiotherapeut die vertelde dat het tarief wordt beperkt door verzekeraars. Zoals altijd komt het neer op iets ruimer denken. Een fysiotherapeut is een probleem-oplosser en zou dan ook betaalt moeten krijgen aan de hand van een oplossing, niet voor de gewerkte uren.

Stel dat jij een spierpijntje hebt en je kunt nu moeilijk lopen. Wil jij dan een traject van maanden doorlopen om van de spierpijn af te komen of ben jij bereidt om meer te betalen om daar sneller vanaf te komen?

Een goede fysiotherapeut kan met een kleine ingreep een groot probleem oplossen. is een snelle behandeling met resultaat minder waard dan een lang traject? Volgens de huidige manier van belonen wel. Juist daarom zeg ik, reken af op resultaat!

Wat kan een fysiotherapeut vragen?

Eenvoudig gezegd, een traject van 10 behandelingen kost volgens de huidige norm zo’n 30 euro per behandeling. 300 euro dus.

Wat nu als jij een traject kunt versnellen en dat er slechts 5 behandelingen nodig zijn. Is het traject dan minder waardevol? Voor de verzekeraar mogelijk wel, maar voor de klant!?

Durf jij een garantie te geven van een korter traject? Durf daar dan ook de prijs voor te vragen. Reken voor het reguliere traject af via de verzekeraar en bied de klant de mogelijkheid om een versneld traject te kopen teven een hoger tarief. Bijvoorbeeld 300 euro.

Voor jou kost het minder tijd, de verzekeraar vergoed alsnog 150 euro (5 sessies) en jij krijgt 300 euro extra.

Denk altijd in resultaat en niet op basis van uurtarief. Jij zult het resultaat op jouw bankrekening vanzelf gaan merken.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp