Wanneer is WSNP de enige uitweg?

doorAlexander

Wanneer is WSNP de enige uitweg?

Ondanks dat ik veel schrijf over schulden en het zelf oplossen daarvan realiseer ik mij ook dat er situaties zijn die vrijwel onoplosbaar zijn. In deze blog let ik uit wanneer WSNP echt de enige uitweg is en wat de gemiddelde Nederlander kan doen om dat te voorkomen.

WSNPVandaag sprak ik voor een groep Humanitas vrijwilligers die er letterlijk alles aan doen om mensen uit de schulden te krijgen. Of het nu gaat om hulp met de administratie, een doorverwijzing naar PlanGroep of in sommige gevallen een beveleiding naar schuldhulp, stuk voor stuk mensen die begrijpen dat de WSNP soms echt wel een goed redmiddel is.

Sommige mensen komen door omstandigheden in de problemen. Iedereen heeft bepaalde omstandigheden zelf in de hand. Zo is het jouw keus of jij op vakantie gaat terwijl jij schulden hebt. Het is jouw keus om een iPhone op afbetaling te kopen en het is ook jouw keus om 5 dagen per week te werken en het weekend vrij te houden.

WSNP kan een uitweg voor mensen die:

  • Geen mogelijkheden meer zien om uit de schulden te komen.
  • Zoveel schulden hebben dat afbetaling zelfs met een hoog salaris onmogelijk wordt.

De rest van deze blog gaat over manieren om uit de WSNP te komen. Juist slimmer met geld om te gaan. Ben jij klaar voor slimmere stappen? Download dan het boek “Geheimen van een budget” via VanDijl.ga/boek.

Hoe is WSNP te voorkomen?

Om te beginnen, pak die telefoon. Bel de deurwaarders, incassobureau’s en alle overige schuldeisers. Vul waar nodig een compleet inkomsten en uitgaven formulier in. Dat kan met behulp van mij, of van een budgetcoach uit jouw buurt. Uiteindelijk is er voldoende hulp beschikbaar, durf er gewoon om te vragen. Jij hoeft je nergens voor te schamen, er zijn veel meer mensen in jouw situatie.

Zorg ervoor dat jij exact weet welke schulden er op dit moment open staan. Kijk of er kleine schulden zijn die jij meteen kan afbetalen. Deze kleine schulden werken voor veel mensen heel erg motiverend. Het gevoel van het zelf aflossen van een schuld voelt heel anders dan een schuldhulpverlener die een schuld voor jou aflost.

Meer weten over hoe WSNP kan worden voorkomen? Neem contact met mij op of plan een afspraak in.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

1 reactie tot nu toe

HENKGeplaatst op8:06 pm - apr 24, 2019

VRAAG ALS WSNPCOOK WORD AFGEWEZEN WAT ZIJN DAN NOG DE MOGELIJKHEDEN OM SCHULDEISERS BUITEN TE HOUDEN EN KAN IK DAN NOG WEL ONDERBEWINDVOERING BLIJVEN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp