Belastingdienst: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

doorAlexander

Belastingdienst: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

Vorige week kreeg ik weer een bericht binnen via “Mijn Overheid”, het onderdeel waar een groot deel (niet alle) post van de overheid naartoe gaat. Inloggen met DigiD om vervolgens te zien dat ik de laatste 15 berichten nog niet had gelezen en dat het allemaal gaat over belasting.

Belastingdienst:

Na het overboeken van 114 euro: U heeft 100 euro betaalt.
Na het overboeken van 250 euro: U heeft 232 euro betaalt.
U ontvangt/wij verrekenen 4008 euro.

Gemeente Utrecht:

U moet betalen!

Waterschap:

U moet betalen!

DUO:

Uw studieschuld is afgelost!
Wij gaan eind februari weer geld afschrijven!

En meer brieven van die strekking. Wat mij dan verbaast is dat ik eerst 4008 euro terug krijg en vervolgens enkele weken later bericht krijg dat ik weer voor de gemeentebelasting en het waterschap geld moet overmaken.

De zorgverzekering staat daar misschien los van, maar ook die moet nu weer betaalt worden. Ik betaal mijn zorgverzekering ieder jaar in 1 keer om de rest van het jaar er niet meer naar om te kijken. Als gezonde Nederlander zonder inkomen (al het geld wat binnenkomt is rendement uit beleggingen of zakelijk) krijg ik ook nog eens 95 euro zorgtoeslag iedere maand. Met nog geen 900 euro aan zorgkosten verdien ik dus geld op de zorg.

Hoe zou het moeten gaan?

BelastingdienstLaat ik dan meteen naar een oplossing gaan. Wat als we alle overheid gerelateerde kosten (inclusief verkeersboetes die ik gelukkig niet heb) combineren. De overheid weet in januari echt wel dat er in februari weer een brief uitgaat over de gemeentebelastingen. Waarom zou je dan geld overmaken vanuit de ene pot om het dan weer terug te storten in een andere pot?

Mijn voorstel, combineer alles! We combineren belastingdienst, zorgverzekeringen, gemeente, DUO, waterschap, CJIB, UWV en wat er verder nog mag zijn en geven het een collectieve naam. Deze instantie staat in dienst van de inwoners van Nederland en verrekend alles met elkaar. De zorgverzekering wordt automatisch betaalt vanuit bepaalde inkomstenbronnen, alle belastingen worden samengevoegd en verkeersboetes worden gewoon aan de rekening toegevoegd.

De slogan van de Belastingdienst klopt, zullen we die nu ook gaan toepassen?

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp