Budgettraining voor kerken en gelovigen

doorAlexander

Budgettraining voor kerken en gelovigen

BudgettrainingWat doet jouw kerk om jou slim om te leren gaan met geld? Veel kerken doen helaas nog te weinig een budgettraining, daar maak ik het verschil in.

Het maakt mij overigens niet uit of jij nu protestant bent, katholiek, moslim of aanhanger van de kerk van het vliegende spaghettimonster, mijn doel is Nederland schuldenvrij te hebben.

Alles begint met een budget. Daarom is ook mijn eerste stap om het budget voor jouw kerk bezoekers helder te krijgen. Later in deze blog deel ik mijn voorbeeldbudget, waarmee de eerste basis gezet kan worden. Mijn lessen zijn tevens te vinden in het boek “Geheimen van een budget“. Verder heb ik een speciaal budgettraining-programma voor kerken en andere groepen van gelovigen.

Meer weten of direct een afspraak maken? Neem contact op.

Voorbeeld budget voor budgettraining voor kerken en gelovigen

Het is bij veel geloven gebruikelijk om een tiende deel van jouw inkomen maandelijks te schenken een jouw kerk. Daar begint het budget dan ook mee. Alle genoemde bedragen zijn netto bedragen, hierbij een voorbeeldbudget:

  • Totale inkomsten, inclusief uitkering, toeslagen, etc: 2000 euro per maand.
  • Tiende deel: 200 euro per maand.
  • Over voor het budget: 1800 euro per maand.

Wat veel mensen dien is de 1800 euro zien als een bedrag wat uitgegeven kan worden, dus dat een het einde van de maand 0 euro over is. Dit is een van de grootste oorzaken van schulden. Het 7-stappenplan van budgettraining uit het boek “Geheimen van een budget” laat zien hoe jij jouw geld kunt besteden om uiteindelijk zonder afhankelijkheid met pensioen te kunnen gaan.

Denk hierbij aan de potjes voor een schuldenvrij leven. De potjes werken zowel om uit de schulden te komen, maar ook zeker daarna. Mijn vriendin en ik sparen maandelijks letterlijk 1000 euro meer per maand door deze techniek te gebruiken.

Is jouw kerk of groep toe aan budgettraining? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp