Incasso-marketing: Maak van iedere klant jouw grootste ambassadeur!

doorAlexander

Incasso-marketing: Maak van iedere klant jouw grootste ambassadeur!

Een klant die niet betaalt is vervelend. Al eerder schreef ik over de 4 type klant die bij een incassobureau terecht komt. Vandaag ga ik verder op dat onderwerp. Vandaag ga ik in op de klant die wil kan betalen, maar het niet wil. Hoe maak je nu van die klant jouw grootste ambassadeur?

Laat ik even beginnen met mijn definitie van een ambassadeur. Voor mij is een ambassadeur iemand die mensen aanmoedigt om bij jouw bedrijf klant te worden. Uiteindelijk werkt iedere vorm van marketing het beste wanneer een bekende een bedrijf aanbeveelt.

Waar een incassobureau (of zelfs een incassoafdeling) heel erg gedreven vanuit een contract of algemene voorwaarden. Daar wordt een klant niet blij van, waardoor een klant snel geneigd zal zijn om geen klant meer te willen zijn.

Hoe werkt incasso-marketing?

De standaard incassobrief leest ongeveer als volgt:

U heeft niet betaalt, betaal binnen 5 dagen anders volgen er mogelijk juridische stappen en extra kosten.

De toonzetting van een dergelijke brief is over het algemeen niet erg vriendelijk en vaak ook niet erg positief. Dat kan heel anders, en sommige bedrijven doen dat heel erg goed. Binnen Alexander van Dijl International krijgen al mijn klanten de mogelijkheid om vooraf te betalen. Dit is makkelijker voor mijn administratie en zorgt ervoor dat klanten (veel) sneller betalen. Vooraf betalen levert de klant een korting op, in het geval van mijn diensten loopt deze korting op tot 75%!

Stel je eens voor dat jij klanten voortaan een brief stuurt met:

Tip: Betaal jouw volgende rekening vooraf en ontvang een GRATIS cadeau ter waarde van…

Om de klant vervolgens uit te nodigen om contact op te nemen. Neemt de klant contact op, dan kan er ook op een veel vriendelijke manier over de factuur gepraat worden.

Natuurlijk is ieder bedrijf anders. Daarom nodig ik jou uit om mij een email te sturen. Het e-mailadres is [email protected], ik kom graag in contact om incasso-marketing voor jouw bedrijf te bespreken.

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp