Schuldenvrij leven en een minimum inkomen, kan dat?

doorAlexander

Schuldenvrij leven en een minimum inkomen, kan dat?

Ja! Alles is mogelijk, ook een schuldenvrij leven, zelfs met wat de overheid een minimum inkomen noemt. Ik schrijf daar regelmatig blogs over, zo ook over bijstand en kinderen. Alles draait om het maken van keuzes. Deze blog gaat daar tot in detail over.

Schuldenvrij levenBen jij van mening dat jij recht hebt op een breedbeeldtelevisie, supersnel internet en natuurlijk de nieuwste mobiele gadget, dan mag jij nu stoppen met lezen. Het heeft dan geen zin, jij gaat pas schuldenvrij leven als het echt te laat is. Ben jij bereid om te leven zoals anderen niet willen leven, zodat jij later kunt leven zoals anderen niet kunnen leven? Lees dan verder!

Deze blog gaat minder over de voordelen van een schuldenvrij leven, meer over de mogelijkheden die een schuldenvrij leven op lange termijn creëert. Je zult echt moeten inleveren, geld over gaan houden, schuldenvrij worden en van daaruit verder gaan. Ik heb geleefd voor ruim onder de 1000 euro per maand. Als ik dat kan, dan kan jij dat ook!

Hoe kan ik schuldenvrij leven met 1000 euro inkomen?

Zoals ik al eerder noemde, de eerste stap is weten wat je echt nodig hebt. Onderdak bijvoorbeeld, is fijn om te hebben. Maar jij hoeft niet middenin Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of een andere grote stad te wonen. Een kamer van een paar honderd euro per maand is absoluut voldoende.

Mogelijk moet je daarvoor wat spullen verkopen en echt kleiner gaan wonen. Een kamer in Bennekom heb ik op Marktplaats gevonden voor nog geen 250 euro per maand! Jij houd dan nog 750 euro over. Maak vervolgens gebruik van de potjes (andere blog) om uit de schulden te komen. Eenmaal schuldenvrij heb jij flink meer mogelijkheden om vermogen op te bouwen.

Er zijn absoluut meer mogelijkheden, daarom nodig ik jou uit om een reactie te plaatsen onder dit bericht. Laat mij weten waar jij het wel- en niet mee eens bent? Met jouw feedback kom ik verder en kan ik betere berichten schrijven over een schuldenvrij leven en slimmer omgaan met geld.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp