Waarom ik absoluut NIET in copyright geloof!

doorAlexander

Waarom ik absoluut NIET in copyright geloof!

CopyrightCopyright (of auteursrecht) is volgens Wikipedia: “het recht van de maker of een eventuele rechtverkrijgende van een werk van literatuur, wetenschap of kunst om te bepalen hoe, waar en wanneer zijn werk wordt openbaar gemaakt of verveelvoudigd. Het auteursrecht ontstaat in de meeste landen (waaronder Nederland en België) van rechtswege, als gevolg van de Berner Conventie (1886). Men hoeft niets te deponeren of te registreren.

Iets wat bedacht is in 1886 dus en waarvoor dezelfde basisregels nog altijd van kracht zijn. In 1886 was er geen computer, geen internet, geen kopieerapparaat en zelfs geen fax! Voor mensen die na 1990 zijn geboren, maak je geen zorgen, de fax was een manier om via de telefoonlijn documenten te versturen zonder email.

In deze blog leg ik uit waarom ik juist niet in copyright geloof en waarom alles wat op deze site staat gewoon gekopieerd mag worden. Dat sta ik toe omdat ik weet dat wat ik heb gemaakt hoe dan ook gekopieerd gaat worden.

Waarom zouden andere bedrijven copyright ook moeten negeren!

Ten eerste, de kans dat jouw bedrijf genoemd gaat worden wanneer iets van jou wordt gekopieerd is best wel heel erg reëel. Zeker wanneer jij daarom vraagt. Daarom is ook deze site onder creative commons licentie, wat betekent dat jij mag kopiëren, maar dat ik wel vraag om de site te noemen waar je de informatie vandaan hebt.

Heb jij vragen over mijn regels rondom creative commons of copyright? Laat het gerust weten. Via de contact link heb jij al mijn contactmogelijkheden. Jij kunt bellen, mailen, whatsappen, wat jij wil.

Over dit onderwerp kan jij mij nu ook inhuren als spreker, zodat ik jouw team kan motiveren om ook anders te gaan denken dan de rest van de wereld. Anders denken heeft kleine bedrijven groot gemaakt. Normaal denken maakt grote bedrijven juist klein!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp