Boeken die ik lees…

Iedere week lees (of luister ik naar) minimaal 1 boek. Sommige boeken zijn echt heel goed, sommige boeken echt niet.

Op 24 april 2016 ben ik begonnen met het bijhouden van welke boeken ik lees en aan zou raden. De boeken die echt waardevolle informatie bevatten deel ik hier, samen met een korte samenvatting van wat ik daaruit haal. Omdat ik op 18 november 2016 mijn bedrijf heb omgetoverd naar een inbound marketing organisatie houd ik de boeken iets minder goed bij. Begin daarom met het lezen van deze boeken, heb jij tips voor boeken die ik moet lezen? Stuur een email  naar hey@alexandervandijl.com of stuur mij het boek!

 • 18 november: Mad Genius: A Manifesto for Entrepreneurs
 • 21 oktober: How to make people like you in 90 seconds or less!
 • 20 oktober: Creative Conspiracy
  Manieren om op een creatieve manier samen te werken.
 • 17 oktober: Accidental Genius
  Interessant boek over hoe “free writing” helpt om op ideëen te komen en om meer te kunnen bereiken in minder tijd. Het legt ook uit hoe je met ADHD veel meer kunt bereiken dan zonder!
 • 12 oktober 2016: The 8th Habbit
  In het eerdere boek “The 7th habbit of highly effective people” werken de 7 eigenschappen uitgelegd. Dit boek is een update voor de veranderde tijden.
 • 12 oktober 2016: Diverse Lynda.com trainingen
  Via Lynda.com leer ik extreem veel over zaken doen, ondernemen en meer!
 • 9 oktober 2016: The Idiot Brain
  Een geweldig boek over wat jouw hoofd allemaal doet, waarom slaap zo belangrijk is en hoe jij jouw brein op de juiste manier kunt behandelen. Makkelijk te lezen.
 • 5 oktober 2016: The subtle art of not giving a fuck
  Geweldig boek over hoe heerlijk het kan zijn om soms gewoon nergens zorgen over te maken. Hoe jij echt blij wordt door je nergens zorgen over te maken.
 • 3 oktober 2016: Beat depression
  Een heftig boek waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je over een kleine of grote depressie heen kunt komen. Na het lezen van The Truth heb ik daar heel veel aan gehad.
 • 29 september 2016: The Truth
  Een heftig verhaal over het leven van een pick up artist. Met lessen over het leven, verslaving en een geweldig inzicht op liefde, seks en relaties.
 • 27 september 2016: Raving fans
  Een geweldig boek waarin stap voor stap staat omschreven waarom klantenservice zo extreem belangrijk is om verder te komen als bedrijf.
 • 21 september 2016: Manifesting 1 – 2 – 3 (and you don’t need #3)
  Een geweldig boek waarin de stappen staan omschreven om te krijgen wat je echt wil.
 • 20 september 2016: Enough – True measures of money, business and life
 • 6 september 2016: The first 90 days
  In de eerste 90 dagen van een nieuwe baan kun jij het verschil maken tussen succes en falen. Omdat er weinig ondersteuning is voor de eerste 90 dagen is dit boek.
 • 5 september 2016: Super Rich – A guide to having it all
  Een helder stappenplan in mindset en zelfvertrouwen. Hoe jij, net als vele andere op deze wereld, werkelijk alles kunnen hebben wat ze willen. Van liefde, spullen, auto’s, huizen, feitelijk alles wat jij als mens zou willen hebben.
 • 30 augustus 2016: One Small Step Can Change Your Life
  Een geweldig boek wat gaat over “kaizen”, het constant verbeteren door kleine stappen te zetten. Iedere dag dingen iets beter doen.
 • 24 augustus 2016: Secrets of closing the sale
  De manier om te verkopen als helpende hand. Manieren om te verkopen, manieren om kopers te assisteren in een verkoopproces.
 • 21 augustus 2016: Diverse seminars & audios van Zig Ziglar
  Zig Ziglar praat voor groepen over het stellen van doelen, persoonlijke groei en business groei.
 • Marketing12 augustus 2016: Sales & Marketing: 25 Keys to Selling Your Products
  Geweldig boek over marketing, promotie, sales en de marketing mix. Feitelijk een uitleg over de 25 basisbegrippen van marketing die zelfs de beste marketeers nog weleens vergeten. Een makkelijk boek om te lezen.
  Invloed
 • 9 augustus 2016: Invloed
  Een geweldig boek over hoe jij eenvoudig invloed kunt uitoefenen op anderen. Dit boek legt uit hoe jij meer kunt verkopen door simpelweg dingen iets anders te presenteren. Zo kun jij ook jouw eigen diensten makkelijker verkopen.
  11laws
 • 4 augustus 2016: 11 Laws of Likeability
  In dit boek omschrijft auteur Michelle Tillis Lederman hoe belangrijk likeability is in ieder contact. Mensen kopen van mensen. Mensen die leuk of aardig gevonden worden zullen veel makkelijker en sneller verkopen. Waarom het belangrijk is om aardig gevonden te worden.
  bold
 • 25 juli 2016: Bold
  Een stappenplan om heel veel geld te verdienen en de wereld in positieve zin te veranderen! Van 66 miljoen jaar geleden tot nu. Een vergelijking van hoe de dinosaurussen uitgeroeid zijn en hoe de huidige exponentiele groei de wereld zal blijven veranderen!
 • 13 juli 2016: Winning
  Voormalig directeur van GM legt uit hoe een bedrijf kan groeien. Wat je moet doen om te winnen met een bedrijf. Hoe managers beter kunnen funtioneren, hoe iedereen succesvoller kan zijn en hoe je kunt winnen in moeilijke tijden.
 • 7 juli 2016: Ambassador to the Kingdom of Wal-mart
  Heerlijk boek waarin stap voor stap staat uitgelegd waarom sales managers vaak problemen krijgen en hoe een management team zich beter kan positioneren. In het boek lees je ook heel duidelijk waarom het voor bedrijven uit EU om zaken te doen in USA.
  9200000014372346
 • 1 juli 2016: Maximum Influence
  Geweldig boek over de wetten van invloed. Hoe je betere relaties kunt opbouwen, levens kunt verbeteren. De menselijke kant van het zakenleven komt hier heel erg duidelijk aan bod. Een essentieel boek voor zowel zakenmensen, ouders, eigenlijk iedereen!
 • 18854089941 juli 2016: Growing & Managing a business
  Heel veel tips over het laten groeien en draaiende houden van een bedrijf! Een eenvoudig boek met waardevolle informatie. Dit boek had ik binnen 2 uur uit, nu tijd om te gaan implementeren!
  IdeaHunter
 • 24 juni 2016: The idea hunter
  Het omzetten van ideëen in een product of dienst. Disney bijvoorbeeld, die naar Denemarken ging om tot het “Disneyland” park te komen. Starbucks die op de “1 size fits all” deksel kwam. Ideëen kunnen uit iedere hoek komen.
 • resumestyle22 juni 2016: Elements of Resume style
  Een geweldig boek over hoe jij jouw CV op zou moeten stellen. In feite hoe de term “C.V.” achterhaald is en wij beter kunnen praten over een “Resume”, waar ik geen Nederlands woord voor weet. Persoonlijk praat ik over een creatief CV, wat dichter in de buurt komt van wat ook in dit boek staat omschreven.
 • abundance19 juni 2016: Abundance: The future is better than you think
  Goed boek over de wereld van overvloed waar wij nu in leven. In dit boek staat omschreven wat er heel erg goed is op deze wereld en wat er nog meer staat te verbeteren. Ook wordt de vraag gesteld of wij moeten focussen op een wereld ven overvloed en ons vooral zorgen moeten maken over overvloed, zowel hier als in het buitenland.
  Guy
 • 17 juni 2016: Think: Why you should question everything!
  Fantastisch boek over waarom jij overal vragen over moet stellen. De grootste crisis van de wereld, het gebrek aan scepsis. De ideeën in dit boek helpen lezers om anders te gaan denken. Het boek gaat absoluut niet over WAT jij moet denken, eerder HOE jij moet denken. Een heerlijk boek om te lezen.
 • 100100400204502715 juni 2016: Get up and do it!
  Een geweldig kort boek waar FEAR duidelijk aan bod komt. False Evidence Apearing Real. Duidelijke stappen die jij kunt zetten om angsten overboord te gooien en grote stappen te zetten.
  buyology
 • 9 juni 2016: Buy-ology
  Dit boek omschrijft de redenen waarom wij wel of niet kopen. Waarom kopen we shirts met krokodillen, geven wij geld uit aan dure pindakaas terwijl het huismerk in de aanbieding is en waarom wij de keuzes maken die wij doen.
  madetostick
 • 3 juni 2016: Made to stick
  Geweldig boek over waarom sommige ideeën blijven hangen en andere niet. Binnen mijn bedrijf gebruik ik dit om het idee van VraagAlex te laten plakken en hoe mensen mijn naam veelal onthouden en die van andere niet. Bel ik terug, dan weet iemand die ik eerder heb gesproken nog dat ze mij hebben gesproken, bij veel anderen is dat anders.
 • goodinaroom29 mei 2016: Good in a room
  Een geweldig e-book waarin stap voor stap staat omschreven hoe jij in iedere vergadering jouw punt naar voren kunt laten komen en mensen te overtuigen van jouw ideeën. Ideeën die uit Hollywood afkomstig zijn, maar wel overal en in ieder bedrijfsvlak werken.
 • winwithpeople25 mei 2016: 25 ways to win with people
  Een geweldig boek waarin stap voor stap een uitleg staat van hoe jij ervoor kunt zorgen dat mensen zich goed voelen. Door eerst zelf een winnaar te zijn in jouw eigen normen en waarden. Zodra je dat kunt kun je ook anderen gaan helpen om meer te bereiken en meer te doen.
 • selling23 mei 2016: Persuasive Selling And Power Negotiation
  Verschillen tussen mensen zijn er altijd. Mensen moeten op de juiste manier met elkaar kunnen werken. Uit dit boek heb ik onder andere geleerd hoe verschillende mensen werken en denken.
 • 2026240318 mei 2016: Act like a success, Think like a success
  Iedereen is geboren met een reden. Jij hebt een geschenk wat jij kunt delen met de wereld. Er is zo enorm veel mogelijk, veel meer dan wat jij je mogelijk kunt voorstellen.
 • Reputation15 mei 2016: The Power of Reputation
  Open deuren met heel veel waardevolle tips! Wat jij kunt doen als persoon en als organisatie om een goede reputatie op te bouwen en bovenal te behouden!
 • wmpdw6 mei 2016: Why Motivating People Doesn’t Work…and What Does
  Geweldige uitleg over wat het verschil is tussen motiveren en gemotiveerd zijn. Uitleg over kwaliteit van motivatie en wat jij er als bedrijf aan kunt doen om de verschillen in motivatie te zien.book-cover
 • 1 mei 2016: The Thank You Economy
  Dit boek legt in detail uit wat veel consumenten al jaren weten, en wat voor mij de reden was om in 2001 op het idee voor mijn website VraagAlex.nl te komen. Service is de enige manier om echt vooruit te komen.
 • nextjob26 april 2016: How to get your next job
  In dit boek lees jij wat jij kunt doen om jouw perfecte baan te krijgen! Wat jij moet zeggen en doen over te komen als de perfecte kandidaat. Hoewel ik pas net begonnen in dit boek terwijl ik dit schrijf kies ik ervoor om het boek direct online te zetten, puur omdat de informatie uit het eerste hoofdstuk al erg waardevol is.
 • 25 april 2016: The One Minute Manager1mm
  Dit boek heeft mij de techniek uitgelegd van “One Minute Goal Settings”, omschrijf ieder doel op 1 vel papier (maximaal 250 woorden). De nieuwe definitie van een probleem en nog heel veel meer waardevolle tips! Het is een kort boekje, vandaag dat ik deze even snel tussendoor heb kunnen lezen.
 • 24 april 2016: Creating Magic, Lee Cockerell.creating_magic
  Dit boek legt uitstekend uit hoe belonen meer doet dan afstraffen. Waarom complimenten belangrijker zijn dan klachten en hoe constante verbetering de enige manier zijn om verder te groeien.
Direct hulp? WhatsApp