Autolease of openbaar vervoer?

doorAlexander

Autolease of openbaar vervoer?

Vanmorgen heb ik een leuk gesprek gehad waarbij het verschil tussen autolease en het openbaar vervoer voor mij duidelijk is geworden. Natuurlijk hadden we het ook over het verschil tussen autolease en het kopen van een tweedehands (of nieuwe) auto.

Autolease De leveringskosten per auto zijn heel anders wanneer er 1 auto wordt gekocht dan wanneer er 1000 auto’s worden gekocht. Bij autolease kopen bedrijven honderden tot duizenden auto’s per keer. Autolease bedrijven krijgen daarmee kortingen en bonussen, waar de bedrijven van kunnen bestaan.

De vergelijking die wij hebben gemaakt is een nieuwe auto en leaseauto. Koop vandaag een nieuwe auto voor 20.000 euro, rijd er een jaar in, dan kan je het volgend jaar verkopen voor (als je geluk hebt) 10.000 euro. Afschrijving van ruim 800 euro per maand, veel meer dan de prijs van de auto via een autolease constructie.

Waarom is autolease voordelig?

Voordat je verder leest, autolease is niet voordelig. Het kan voordeliger zijn, zeker voor iemand die zelf niet handig is met autotechniek. Kan jij zelfs auto’s in- en uit elkaar halen, dan is deze manier van een auto gebruiken veelal juist niet voordelig.

De hoge kortingen (en bonussen) die autolease bedrijven krijgen is wat er uiteindelijk voor zorgt dat de daadwerkelijke prijs van de auto flink lager is dan de nieuwprijs. Houd er wel rekening mee dat jij jouw benzine nog wel moet betalen en dat jij voor de contractperiode het maandbedrag verschuldigd blijft. Woon jij, net als ik in een grote stad, dan is het Openbaar Vervoer veelal erg goed geregeld. In de kleinere dorpen en landelijke gebieden vaak een stuk minder.

Welk autolease contract kies jij?

Ik werk uitsluitend met mensen die uitleg geven over wat ze doen, zodat jij het in theorie zelf zou kunnen. Met de uitleg die ik vandaag kreeg kan ik jou helpen aan een leasecontract. Daarom is de enige persoon op dat gebied die ik nu aanbeveel Arjan Overbeeke van AutoleaseSupport.nl.

Wanneer jij contact opneemt, geef wel even mijn naam door, Alexander van Dijl. Dat zeg ik, omdat Arjan precies weet hoe ik denk over schulden en hij dus met een andere bril zou kijken naar jouw nieuwe auto.

Heb jij andere vragen of wil jij iemand spreken over een ander vakgebied? Neem gerust contact met mij op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp