Budget opstellen, hoe doe je dat?

doorAlexander

Budget opstellen, hoe doe je dat?

Budget opstellenEen budget opstellen lijkt in eerste instantie erg lastig. In deze blog leg ik uit wat jij kunt doen. Na het lezen van deze blog weet jij hoe het potjes systeem werkt en waarom cash beter is dan betalen met betaalkaarten.

De potjes helpen om een duidelijk overzicht te hebben voor wat er nog beschikbaar is voor de lopende maand. Jij weet wat jij nog kunt uitgeven voor boodschappen, uit eten, kleding, cadeaus en spontane uitgaven. Gemiddeld geven mensen die de potjes gebruiken 25% tot 75% minder uit dan geld zonder de potjes.

Hoe een budget opstellen?

Een budget opstellen doe je op basis van wat je op dit moment uitgeeft. Bekijk of jij kunt besparen door iets slimmer geld uit te geven. Koop jij spontaan via internet? Stop daarmee. Koop jij op afbetaling? Stop daar ook mee.

Voor kleding is 20 euro per maand meer dan genoeg als je uit de schulden wilt komen. Daarna is alles op basis van jouw inkomen. Meer inkomen betekent ook meer mogelijkheden en meer ruimte.

Wil jij hulp hebben met het opstellen van jouw budget? Plan direct een afspraak in via VanDijl.ga/afspraak

Waarom potjes?

Je kunt cash op verschillende manieren bewaren. Jij kunt cash in jouw portemonnee bewaren. Nadeel daarvan is dat je er ook op ieder moment bij kunt. Door cash thuis in potjes te bewaren moet jij iedere keer dat jij een aankoop wilt doen terug naar huis om het te kunnen betalen.

Persoonlijk heb ik de vijf potjes die ik gebruik gekocht bij Action voor nog geen 5 euro totaal. Sommige mensen gebruiken enveloppen, wat het nog goedkoper maakt. Zorg er hoe dan ook voor dat jij jouw potjes duidelijk labelt. zodat jij altijd weet welk potje waarvoor dient.

Hulp nodig met het inrichten van de potjes? Plan direct een afspraak in via VanDijl.ga/afspraak

Waarom cash?

Cash zorgt ervoor dat je niets meer kan uitgeven dan wat er op dit moment is. Gebruik jouw bankpas alleen om eventueel in te loggen op internetbankieren, niet om te betalen in winkels. De bankpas mag natuurlijk ook gebruikt worden om belastingen of andere doorlopende kosten te betalen.

Heb jij hulp nodig om een cash budget op te stellen? Plan direct een afspraak in via VanDijl.ga/afspraak

Verdere vragen? Neem gerust contact met mij op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp