Budgettrainer adviseert GEEN airconditioner te kopen!

doorAlexander

Budgettrainer adviseert GEEN airconditioner te kopen!

airconditionerTijdens de dagelijkse intakegesprekken hoor ik steeds meer creatieve manieren waarop mensen veelte veel geld uitgeven. Vandaag: de airconditioner!

Maar wat cost een airconditioner nu eigenlijk? Op die vraag geef ik antwoord in deze blog. Daarbij kijk ik naar de aanschaf en naar het verbruik. Wat zo’n apparaat tijdens deze warme zomer nu echt kost.

Voor de vergelijking pak ik 2 apparaten die te koop zijn bij Mediamarkt uit verschillende prijsklassen. De eerste, 249 euro, met een verbruik van 0,9kWh. De tweede is iets duurder in aanschaf, 499 euro en ook duurder in verbruik, 1,64kWh volgens de website.

Laat deze apparaten een dag aanstaan en ze kosten bij een energietarief van 20 cent 4,32 voor de eerste en ruim 7,87 per dag voor het duurdere apparaat.

Waarom kopen mensen toch een airconditioner

Uiteindelijk natuurlijk om af te koelen. Er zijn echter betere oplossingen voor wat betreft de verbruikskosten. Zet de airconditioner bijvoorbeeld alleen aan als je thuis bent. Laat het even afkoelen en zet het apparaat daarna uit voor het slapen gaan.

In een koud huis thuiskomen? Gebruik dan een automatische timer om de airconditioner aan en uit te zetten. Dat kan zo tientallen euro’s per maand schelen. Wil jij meer tips om geld te besparen? Neem contact op met de budgettrainer.

Een sessie met de budgettrainer helpt jou aan veel meer bespaartips. Zo bespaart de budgettrainer gemiddeld 2500 euro per jaar na 1 sessie. Een telefonische intake is geheel gratis, voor een eerste gesprek vraag ik om een donatie van 10 euro. Om direct een telefonische intake in te plannen, klik hier.

Welke andere producten schelen veel in verbruik?

Denk eens aan de standby-stand op jouw televisie. Helemaal uit is veel goedkoper dan het apparaat aan laten staan. De opladers van jouw mobiele telefoons en tablets verbruiken stroom zodra deze in het stopcontact zitten. Deze en meer bespaartips lees jij in het GRATIS e-book “Geheimen van een budget“.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp