Waar haal je 1000 euro vandaan?

doorAlexander

Waar haal je 1000 euro vandaan?

Stap 1 uit het 7-stappenplan is 1000 euro opzij zetten. Maar waar haal je die 1000 euro nu vandaan? Daarover gaat deze blog. Na het lezen van deze blog weet jij niet alleen waar jij 1000 euro vandaan kunt halen, jij weet ook hoe jij over de lange termijn zuiniger kunt leven.

Het doel van deze blog, 1000 euro in maximaal 1 jaar opzij te zetten. Voor sommige klinkt dat als onhaalbaar, voor anderen als iets wat heel makkelijk gaat. Voor vrijwel iedereen in Nederland is het salaris de belangrijkste bron van inkomsten, die zal ik ook kort benoemen. Echter zijn er ook andere manieren om aan geld te komen.

Toen ik serieus werd naar mijn doelstelling om uit de schulden te komen vond ik geld uit bronnen waar ik het nooit van had verwacht. Daar zal ik het in deze blog ook over hebben.

1000 euro in 12 maanden vanuit salaris, hoe doe je dat?

1000 euro in 12 maandenOm te beginnen, 1000 euro in 12 maanden komt neer op iets meer dan 83 euro per maand. Laten we dat voor het gemak afronden naar 85 euro en zeggen dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om 85 euro over te houden per maand.

Toen ik vorige week voor een groep studenten sprak in Rotterdam stelde ik de vraag wat een avondje stappen kost. Daar was 150 euro geen uitzondering. Maar ook als jij niet gaat stappen ga je wellicht een keer uit eten of kies je ervoor om net even wat luxere dingen te doen dan nodig.

Zelfs meespelen in een loterij brengt meer kosten met zich mee dan wat je mogelijk denkt. Dit soort eenvoudige besparingen maken het al mogelijk om 1000 euro opzij te zetten binnen 12 maanden vanuit een salaris.

1000 euro in 12 maanden zonder salaris en uit andere bronnen

Als ik alleen al kijk naar wat ik hier op mijn bureau heb staan zie ik een luxe draadloze telefoon. Ik zie studiolampen staan voor mijn YouTube video’s. Dan ook nog 2 schermen voor mijn computer en nog een losse laptop.

Allemaal dingen die ik niet perse nodig heb. Verder heb ik een kast vol spullen die ik eigenlijk niet gebruik. Meer spullen die prima verkoopbaar zijn en waar met een klein beetje moeite 1000 euro mee opgehaald kan worden. In veel gevallen niet alleen binnen 12 maanden, mogelijk zelfs 12 weken of 12 dagen.

Er zijn cliënten van mij met een laag inkomen die het in 12 uur al voor elkaar hadden. Wil jij dat ook? Plan een afspraak met mij in via VanDijl.ga/afspraak.

Waarom eigenlijk 1000 euro?

Ongemerkt heb ik zelf ook ondervonden waar de 1000 euro voor nodig is. Ik heb thuis een mooie Liebherr koelkast staan. Helaas brak het handvat daar vanaf. Iets wat vanuit het budget niet te vervangen was. Toch is het wel makkelijk om de koelkast gewoon open te kunnen krijgen.

1000 euro is voor noodgevallen, een kapotte koelkast is daar zeker een voorbeeld van. Het handvat kostte ongeveer 100 euro, iets wat zonder problemen vervangen kon worden uit de pot. Daarna natuurlijk meteen weer aanvullen, wat in dit geval snel was gedaan.

Wat is jouw mening? Laat gerust jouw reactie achter of neem contact met mij op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp