Lagere rente of schulden aflossen?

doorAlexander

Lagere rente of schulden aflossen?

Lagere renteStel dat jij vandaag 100 euro leent en deze over exact 1 jaar in 1 keer terugbetaalt. Het verschil tussen 14% en de lagere rente van 4% is 10 euro. Betaal het binnen 6 maanden en het verschil is 5 euro. In deze blog ga ik de discussie met jou aan. Kan jij beter de rente verlagen of jouw schulden helemaal aflossen?

Veel mensen die mij benaderen hebben meer dan 100 euro schuld. Er zijn mensen die bijna 100.000 euro schuld hebben naast de hypotheek. Het verlagen van de rente op 100.000 euro lijkt veel te schelen laat ik daarom deze blog gebruiken om hier een antwoord op te geven.

Het begint bij 100.000 en laten we zeggen, 14% rente, het hoogste percentage wat in Nederland is toegestaan. Laten we dan deze lagere rente van 4% bekijken en zien wat er gebeurt.

14% rente op 100.000 euro is 14.000 euro, de lagere rente van 4% komt dan op 4.000, een verschil van 10.000 euro. Een hoop geld, toch? Stel je dan voor dat jij 15 euro per uur kunt verdienen door in de avonduren voor Uber te rijden of Pizza te bezorgen. Denk na over het verhuren van een extra kamer via AirBNB. Ook dat levert al snel 30 tot 50 euro per nacht op.

AirBNB alleen zorgt al voor meer dan 10.000 aan extra afloscapaciteit. Ga kijken naar de mogelijkheden om schulden sneller af te lossen, focus op het resultaat, dan komt de weg daarnaartoe vanzelf.

Hoe kan ik toch aan een lagere rente komen?

Het is prima om ook naar een lagere rente te kijken. Besef wel dat de lening hoe dan ook afbetaald moet gaan worden. Daarom leg ik in het boek “Geheimen van een budget” uit hoe jij via 7 stappen het proces kunt volgen van schulden naar een afbetaalde woning. In de “Snelweg naar een schuldenvrij leven” laat ik zien hoe jij schulden snel aflost en gemotiveerd blijft om te blijven aflossen.

Ben jij toe aan een beter leven zonder schulden? Wil jij slimmer met geld om leren gaan? Neem gerust contact met mij op. Ik help jou om het probleem wat schulden veroorzaakt op te lossen. Dankzij het powerteam heb ik ook coaches beschikbaar om onderliggende problemen aan te pakken.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp