Wanneer jij een rekening niet betaalt en ook niet ingaat op de herinneringen, aanmaningen, incassobrieven, enzovoort kan een bedrijf kiezen voor loonbeslag. Hierbij wordt een significant deel van jouw loon overgemaakt naar jouw schuldeiser.
Natuurlijk willen zowel consument, bedrijf, werknemer en werkgever er alles aan doen om dit te voorkomen. Dat wil ik als budgetcoach natuurlijk ook. Maar gelukkig is er een leven na een loonbeslag en is overleg altijd mogelijk.
Deze blog legt uit wat jij kunt doen om verder te gaan na het loonbeslag. Heb jij als bedrijf een medewerker met financiële problemen? Neem dan even contact met mij op. Verder praat ik over jou als medewerker die te maken krijgt met loonbeslag.
Stel dat jij te maken krijgt met loonbeslag, doe er dan alles aan om dit zo snel mogelijk opgeheven te krijgen. Betaal waar mogelijk, en hoe lastig dan ook, extra waar mogelijk. Leef letterlijk op bonen en witte rijst! Geef niets uit wat niet absoluut noodzakelijk is en blijf in contact met het bedrijf wat het loonbeslag heeft opgestart.
Er zijn ook bedrijven die kiezen voor andere oplossingen. Zo heb ik het persoonlijk al eens meegemaakt dat een deurwaarder beslag legt op mijn bankrekeningen. Dit heeft als gevolg dat mijn financiële problemen alleen maar groter werden. Uiteindelijk heb ik het voor elkaar gekregen om de oorspronkelijke opdrachtgever voor een deel van de kosten op te laten draaien.
Nu is het tijd voor jou om plannen te maken! Zorg ervoor dat jij direct na het loonbeslag 1000 euro opzij zet. Ga daarna in een razend tempo al jouw overige schulden aflossen. Hoe sneller hoe beter.
Heb jij hulp nodig om een plan te maken? Het eerste gesprek is geheel gratis en helpt jou om een budget op te stellen. Klik hier om een afspraak in te plannen.
Heb jij meer hulp nodig en kom jij er met een gesprek niet uit? Ik help jou tegen een kleine bijdrage graag verder om alle stappen te doorlopen.
Over de auteur