Uitleg geven zodat jij zelf problemen kunt oplossen!

doorAlexander

Uitleg geven zodat jij zelf problemen kunt oplossen!

uitleg geven (7 stappen)Toen ik jaren geleden een reclame van Oxfam op de Engelse televisie zag met de tekst: “Give a Man a Fish, and You Feed Him for a Day. Teach a Man To Fish, and You Feed Him for a Lifetime” had ik al zoiets van, anderen leren is beter dan uitdelen.

Toch kiest onze overheid liever voor uitdelen dan uitleg geven. Zelfs het vakgebied waar ik persoonlijk inzit (budgetcoaching) wordt als “onnodig” en “vrijwillig” gezien. Ik ga daar verandering in brengen om zo Nederland een stukje mooier te maken. Maak jij gebruik van een vrijwillige budgetcoach? Deel vooral ook deze website en deze blog.

Uiteindelijk ga ik ervoor zorgen dat vrijwillige budgetcoaches er alles aan gaan doen om de 7-stappen te implementeren. Zelf het goede voorbeeld geven en mensen gaan leren om schuldenvrij te blijven, dus expliciet niet alleen uit de schulden te komen!

Welke problemen kan iemand zelf oplossen?

Probleem is voor mij al een verkeerd woord. Ik denk liever in verbeteringen uit uitdagingen. Dus laat ik zeggen, welke uitdaging kan iemand zelf oplossen. Voordat je verder leest, het gaat hier ook niet om schulden, maar een stap na schulden. Geen schuldhulp maar een financieel rijker (en daarom beter) leven!

Goed, dus welke uitdaging kan iemand zelf overwinnen. De uitdaging van te weinig geld is een kwestie van het volgen van het 7-stappenplan en het vinden van manieren om aan meer geld te komen. In mijn persoonlijke situatie zou het ergste zijn dat ik mijn huis moet verkopen. Wanneer ik dat doe kan ik naar een huurwoning of zelfs anti-kraak gaan wonen, feitelijk niets aan de hand.

Zelfs met een uitkering kan je heel veel meer dan wat veel mensen denken. Een alleenstaande zonder kinderen krijgt ruim 900 euro per maand. Dankzij huur- en zorgtoeslag wordt dat aangevuld met nog zo’n 300 euro per maand en met 1200 euro per maand is (heel) goed te leven. Je moet alleen even weten (en inzien) dat het mogelijk is.

Wil jij daar meer over weten? Plan direct een afspraak met mij in of neem contact op. 

In de volgende blog schrijf ik over hoe jij niet alleen jouw schulden kunt afbetalen, maar ook binnen 2 jaar een vakantie kunt betalen naar Walt Disney World, inclusief de kosten van deze vakantie!

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp