Belastingdienst: Oneerlijk over geld!

doorAlexander

Belastingdienst: Oneerlijk over geld!

Belastingdienst, inklaringskosten, BTWWie te maken krijgt met de belastingdienst wegens een buitenlandse bestelling via een site als AliExpress weet mogelijk nog niet hoeveel daar wordt gelogen. Waar banken en overige (eerlijkere) financiële instellingen een realtime of soms een dagkoers hanteren kiest de belastingdienst voor een andere aanpak.

Het probleem met een maandkoers is dat de waarde van een munt in een maand. Zo kan een bestelling dus op het moment van aankoop dus onder de 22 euro zijn, maar door de maandkoers daar ruim boven uitkomen. Hierdoor kan het zelfs zijn dat jij inklaringskosten en BTW moet betalen voor bestellingen met een lage orderwaarde.

Wil jij zeker zijn van jouw zaak? Blijf dan gewoon ruim onder de 22 euro. Dan minimaliseer jij de kans op deze extra kosten.

Waarover liegt de belastingdienst nog meer?

Er wordt natuurlijk gezegd dat belasting nodig is om het land “draaiende” te houden. Echter, wanneer je goed gaat kijken zie je dat er jaarlijks toch miljoenen euro’s in circulatie worden gebracht en dat jij dus veel meer belasting betaalt dan wat vooraf wordt gezegd.

Iedere euro die jij hebt is morgen simpelweg minder waard dan wat het vandaag waard is. Dat is voor vrijwel iedere valuta het geval. Enige uitzondering zijn de crypto-valuta’s (waaronder Bitcoin), waar de waarde over de lange termijn alleen maar toeneemt.

Heb jij ervaring met de douane, belastingdienst of andere geldzaken die jij wilt delen? Voel je dan absoluut vrij om jouw reactie achter te laten. Door te reageren help jij ook anderen om slechte ervaringen te voorkomen.

Voor alle andere vragen mag jij natuurlijk altijd contact opnemen. Dat kan onder andere via chat, email, telefoon of natuurlijk via WhatsApp. Alle contactinformatie is te vinden op de contact pagina van deze website.

Meer informatie over de wisselkoersen die de belastingdienst hanteert lees je op deze pagina.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp