Waarom zijn budgetcoach functies veelal vrijwillig?

doorAlexander

Waarom zijn budgetcoach functies veelal vrijwillig?

Een goede budgetcoach levert de maatschappij miljoenen op. Waarom? Dat leg ik in deze blog uit. Alle maatschappelijke kosten die een schuld met zich meenemen lopen flink op. Denk aan bijvoorbeeld de kosten voor een bedrijf die een factuur niet betaalt krijgt omdat iemand de wettelijke schuldsanering ingaat.

Dat moet anders!

Natuurlijk ga ik daar ook echt iets aan doen! Om een klein beetje mee te gaan met de markt en verwachtingen geef ik het intakegesprek (inclusief het opstellen van het budget) gratis weg. Het boek, waarin de 7-stappen staan omschreven is ook gratis te downloaden via VanDijl.ga/boek.

Mijn plan stopt echter niet bij het ordenen van de administratie of het aflossen van de schulden. Mijn plan is pas rond als jij als miljonair met pensioen gaat en geld achterlaat voor de volgende generatie.

Wat levert een goede budgetcoach dan eigenlijk op?

BudgetcoachVoordat iemand in de WSNP terecht komt zijn bedrijven al flink op kosten gejaagd. Denk aan de brieven die gestuurd moeten worden, telefoontjes van en naar de debiteur. De extra administratie voor de gang naar het incassobureau. Een goede budgetcoach kan in 95% van de gevallen WSNP voorkomen.

Dan is er nog het financiële beheer vanuit de gemeente of particuliere instantie. Kosten daarvan liggen boven de 600 euro voor het intakegesprek alleen, daar komt dan nog ruim 100 euro per maand bij zolang de bemiddeling plaatsvind.

Loonbeslag en andere invorderingsmaatregelen kosten ook enorm veel geld. Zo kost iemand met meerdere schulden al snel 20.000 euro of meer. Feitelijk 20.000 die een goede budgetcoach het bedrijfsleven en de overheid kan besparen. Is het dan nog redelijk om budgetcoaches op vrijwillige basis in te zetten?

Wanneer ik voor groepen spreek deel ik het 7-stappenplan, zoals ook hier staat omschreven. Door in kleine stapjes te werken blijkt dit systeem te werken. Hierdoor help ik nu wekelijks mensen uit de WSNP en daarbij sneller en volledig uit de schulden, zonder BKR registratie!

Benieuwd naar hoe ik te werk ga? Plan een afspraak met mij in via VanDijl.ga/afspraak of neem contact op. Ik kijk er naar uit om jou te spreken!

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp