Geld besparen? Koop een huis!

doorAlexander

Geld besparen? Koop een huis!

huis kopen zonder hypotheekWie geld wilt besparen moet er alles aan doen om ook de vaste lasten te beperken. Voor de maximale besparing moet ook de huur zo laag mogelijk zijn. De manier om dat te doen is een huis kopen zonder hypotheek. Dat klinkt ingewikkeld, maar in deze blog leg ik uit hoe jij binnen 10 jaar een huis kunt kopen!

Ik ga uit van 3 situaties met bijbehorende inkomens. Heb jij een andere situatie en wil jij die bespreken? Maak dan gerust een afspraak of neem contact op.

Mijn doel is iedere vorm van lenen te stoppen. Niet alleen dat, de afhankelijkheid van de overheid moet ook helemaal weg zijn. De overheid heeft meer macht dan nodig, waardoor wij als inwoners van Nederland niet de vrijheid hebben of krijgen die wij verdienen.

Deze blog dus over geld besparen door een huis te kopen. Natuurlijk leer je niet alleen hoe jij een huis kunt kopen zonder hypotheek, jij leert ook hoe jij jouw hypotheek sneller kunt aflossen om zo ook te besparen.

Huis kopen en besparen, hoe werkt dat?

Persoonlijk betaal ik ruim 500 euro per maand aan hypotheekrente. Een bedrag wat ik dus kan besparen door de hypotheek af te lossen. Het enige wat ik dan nog betaal is een heel klein percentage aan vermogens-rendement-heffing, of wel belasting op dingen waar ik al belasting over heb betaalt.

De berekening om jouw hypotheek sneller af te lossen is redelijk eenvoudig. Het enige wat jij hoeft te doen is meer te betalen dan wat jij zou betalen door enkel het minimum te betalen. Los jij maandelijks bijvoorbeeld 300 euro af, gooi daar alles bij wat jij extra kunt missen om sneller meer af te lossen. Het doel is de hypotheek binnen 7 jaar helemaal af te lossen. Sneller mag natuurlijk ook.

Heb jij geen hypotheek, zet dan 300 euro per maand opzij (meer als je meer kunt missen). Dat alleen zorgt al voor 3600 euro per jaar. Door het geld te investeren kan dat zomaar oplopen. Een rendement van 10% is heel realistisch, en als je dat vol weet te houden heb jij binnen 5 jaar al 60.437, genoeg voor een klein huisje buiten de randstad.

Hoewel ik geen financieel advies geef (omdat dat niet mag van de overheid) help ik jou wel graag om de juiste keuzes te maken. Heb jij vragen? Neem gerust contact met mij op.

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp