Wat kost geld lenen echt?

doorAlexander

Wat kost geld lenen echt?

Geld lenenHet maakt niet uit waar jij geld leent. Al doe je dat bij DUO voor bijna niets, misschien leen je bij vrienden of familie en doe je dat helemaal zonder kosten. Ook geld lenen zonder kosten kost geld! Meer daarover in deze blog.

Wanneer geld lenen een uitweg wordt om nu iets te betalen wat jij eigenlijk niet kunt betalen leer jij dat geld niets waad is. Dat jij geld kunt krijgen zonder tegenprestatie. Eigenlijk net als dat veel mensen geld krijgen zonder iets te doen van de overheid via instanties als het UWV en de Gemeente.

De enige manier waarop geld echt geld kan zijn is wanneer er een tegenprestatie voor geleverd moet worden. De euro, waar feitelijk niets voor gedaan hoeft te worden in veel gevallen, is valuta, geen geld. De juiste slogan is dus “Let op! Valuta lenen kost valuta”, en niets anders.

Wat is het verschil tussen geld en valuta?

Laten we er even vanuit gaan dat een tegenprestatie nodig is om geld echt geld te laten zijn. Geld zonder tegenprestatie (zoals bij een uitkering of erger nog, belastingen) is dus feitelijk geen geld.

Valuta is het gene wat wordt gecreeerd uit het niets. Denk hierbij aan een begrotingstekort wat de overheid jaarlijks heeft. Wij kunnen als inwoners van Nederland geen schulden blijven maken. De overheid kan dat echter wel. Miljoenen to zelfs miljarden euro’s die extra worden bijgeprint. Het resultaat, valuta wordt alleen maar minder waard.

Is het jou ook opgevallen dat de prijs van een postzegel in 2000 nog 80 cent was en nu is gestegen naar 83 cent? Het verschil, de 80 cent van 2000 waren guldens, dus in euro’s is dat te vergelijken met 39 cent. Inflatie van ruim 100% in nog geen 20 jaar tijd. Min of meer gelijk aan wat de overheid het begrotingstekort noemt. Een extra belasting op valuta die wij allemaal betalen.

Om dit probleem te verhelpen probeer ik mensen in de schulden uit de schulden te krijgen. Wanneer jij bewust bent van de risico’s van valuta en de vrijheid die geld jou kan geven zal jij ook begrijpen waarom ik naast mensen uit de schulden helpen ook actief ben in de wereld van Bitcoin.

Als jij daar ook mee wil beginnen, klik hier, jij krijgt dan de mogelijkheid om ieder uur gratis bitcoin te krijgen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.