Leer zelf te besparen, dan hoef ik het niet te doen!

Zojuist deelde ik de blog “700 euro besparen in 12 minuten“, waar duidelijk nog wat verdere uitleg voor nodig is. Daarom deze blog. In deze blog leg ik uit hoe ik zelf aan de beste deals kom zodat jij deze kunt gebruiken om zelf 700 euro te besparen. Mogelijk lukt dat niet in 12 minuten, zo zie je wel de mogelijkheden.

Een kleine greep uit de reacties van het bericht op Facebook:

“Trappen de mensen daar echt in dan?”

“Commerciel boefje”

Mensen hebben verder het idee dat besparen enkel gaat om de energierekening omdat daar de oorspronkelijke vraag over ging. Er is echter veel meer waarop kan worden bespaard. Denk daarbij aan de mobiele telefoonrekening, internet thuis. Denk aan de boodschappen, kortingen, acties, eten buiten de deur. Denk aan de kosten voor vervoer, onderhoud aan de auto, fiets en de kosten voor het Openbaar Vervoer.

Hoe bespaar je dan 700 euro?

Laat ik dan toch beginnen met energie. Energie is een makkelijke besparing. Vergelijk eens via VanDijl.ga/energie, dat scheelt al snel 20 tot 50%. Mijn besparing was 250 euro per jaar, en mooi begin.

Dan de mobiele telefoonrekening. Ik bel veel, dus onbeperkt bellen spreekt mij erg aan. Een (dure) nieuw smartphone heb ik niet nodig. Dus ik sloot mijn abonnement af via VanDijl.ga/simpel, 5 euro per maand voor onbeperkt bellen en 500 SMS berichten. Toch een beetje data nodig? 10 euro per maand en je hebt er 5GB per maand bij.

Als ik kijk naar een gemiddelde telefoonrekening (30 euro per maand) scheelt dit ook alweer 240 euro per jaar. 490 euro tot nu toe bespaard. Dan internet, TV & vast bellen thuis. Veel mensen zijn nog klant bij het dure Ziggo en betalen bijna 50 euro per maand. Via VanDijl.ga/nle kan dat voor 29,95 per maand. Nog 240 euro bespaard, totaal 730 euro.

En ik ben nog niet klaar. Boodschappen worden voordeliger door vooraf een budget te plannen. Zo geven wij samen nu 90 euro per week uit door dat als budget te hebben. Cash geld opnemen aan het begin van de week en op is op. Tien euro voor kleding, tien voor uit eten en tien voor cadeaus. Voor spontane uitgaven budgetteren wij 20 euro.

Toch mijn hulp inschakelen? Plan een afspraak met mij in en neem contact op.

UWV loket gemist: Voor wie WEL wil werken!

In de blog serie “Gemiste loketjes” vandaag over het UWV. Voor veel lezers van deze blog een bekend blok aan het been. Deze ingezonden brief komt van Suzanne. Iemand die best wel graag aan de slag wil, maar feitelijk door het systeem wordt tegengehouden.

Ik ben volledig afgekeurd met uitkering, maar in een goede flow vroeg ik me toch af wat ik moest doen als ik wilde solliciteren op een mooie, haalbare vacature die ik had gezien.

Online kreeg ik eerst informatie over een vacature zoeken in hun doelgroepen bestand en ik kon naar het inloopspreekuur van het Werkplein. Dus ik dacht een loket gevonden te hebben. Niet dus want die man wist niet waar hij het zoeken moest en zei letterlijk: ‘mevrouw, wij zijn voor de simpele WW-uitkeringen’ maar toch is hij gaan rondvragen en ik moest maar een beoordeling van arbeidsvermogen aanvragen. Kijk ik thuis naar die bewuste pagina, is het alleen voor mensen die nog geen uitkering hebben. Dus weer aan het digitale loket gestaan krijg ik alleen informatie onder welke omstandigheden ik ondersteuning kan krijgen (wat ik niet vroeg) of dat ik een wijziging in gezondheid moest invullen om weer her-beoordeeld te worden met arbeidsvermogen. Al was er niet overduidelijk iets wat echt veranderd was daarin. Uit frustratie maar het betaalde nummer gebeld. Heel veel van bovenstaande blablabla en ergens tussendoor de melding: ‘je kan gewoon solliciteren en als je word aangenomen binnen 2 weken een wijziging doorgeven dan is er niets aan de hand’

Dit heeft me 2,5 week gekost en zou met een passend loket in maximaal 15 minuten geregeld kunnen zijn. In feite in 5 minuten al. Verhaal aanhoren, mevrouw u kunt gewoon solliciteren als u maar een wijziging invult binnen 2 weken als u word aangenomen en klaar.

(Sollicitatie is trouwens niets geworden, behalve een bevestiging dat het naar het hoofdkantoor was gestuurd heb ik niets meer gehoord. Ook niet na navraag van mijn kant of ik was afgewezen na het opnieuw plaatsen van de vacature)

Hoe zou UWV dit beter kunnen doen?

UWV
FirmBee / Pixabay

Het begint bij het betaalde nummer. Iemand die al heeft moeten inleveren en dus gedwongen “klant” is geworden bij UWV zou daar niet nog extra voor moeten betalen. Zoals Suzanne ook al schrijft, de digitale loketten (veelal FAQ pagina’s) zorgen voor verwarring en onduidelijkheid.

Suzanne is nu op zoek naar werk als medewerker in een plus size kledingwinkel of als plus size model. Haar droom is de overheid of instantie te adviseren met psychische problemen. Kan jij haar deze kans bieden? Stuur een email naar [email protected] en ik breng jou met Suzanne in contact.

Meer contactmogelijkheden vind je hier.

Gratis budgetcoach of toch een budgettrainer?

Gratis budgetcoachEen gratis budgetcoach is algemeen beschikbaar. Meld je bij jouw gemeente en je krijgt uiteindelijk iemand toegewezen. De doelstelling is over het algemeen jou uit de schulden krijgen. Wat ik als budgettrainer doe is een stap verder gaan. Bij mij moet je heel veel zelf doen.

Het doel is jou zo onafhankelijk mogelijk te krijgen! Ik wil dat jij zo snel mogelijk (liefst direct na de intake) helemaal onafhankelijk bent. Jij leert hoe jij schuldenvrij kunt worden zonder WSNP. Verder leer jij om schulden te verlagen door zelf met de incassobureaus te bellen. Jij leert om de juiste vragen te stellen.

In het boek “Geheimen van het budget” staat een bonus hoofdstuk wat gaat over het omgaan met het incassobureau. Ik deel de gesprekken die ik met Jochem voerde. Het uiteindelijke resultaat, een besparing van 50% op een van de openstaande vorderingen.

Hoe maak ik de keus tussen een gratis budgetcoach of een budgettrainer?

Het hangt heel erg van jouw situatie af. Een gratis budgetcoach heeft een groot nadeel. Betalen geeft jou een motivatie om nog slimmer met geld om te gaan.

Ik werk met het “keer 10” model. Waarbij iedere euro die jij aan mij betaalt minimaal 10 euro oplevert. Merk ik dat mij dat niet gaat lukken, dan krijg jij natuurlijk het geld wat jij aan mij hebt betaald geheel terug.

De Facebook groep die ik speciaal voor mensen die 100% schuldenvrij zouden willen leven heb opgezet brengt jou in staat om met mij te communiceren. Heb jij een vraag, wil jij hulp met het bellen naar een incassobureau of deurwaarder? De Facebook pagina helpt jou daarmee. Daar kan jij ook vragen stellen onder de berichten en jouw reactie geven op vragen van anderen.

Kortom, de budgettrainer gaat verder. In de blog “Van Budgetcoach naar Budgettrainer” ga ik verder in op de details. Wat maakt een gratis budgetcoach nu echt anders dan een budgettrainer.

Schuldenvrije zondag, 24 juni in Utrecht Overvecht

. Zo af en toe organiseer ik een schuldenvrije zondag. Zondag, omdat het een dag is dat veel mensen tijd hebben om tot zichzelf te komen, en stil te staan bij dingen die anders kunnen. Op de schuldenvrije zondag ga ik met jou in gesprek over geld. Het inloopspreekuur is gratis, vrijblijvend, in het ergste geval ga jij naar huis met wat nieuwe kennis en contacten.

Het inloopspreekuur is gratis, vrijblijvend, in het ergste geval ga jij naar huis met wat nieuwe kennis en contacten. Om het laagdrempelig te houden vind het gesprek plaats in mijn eigen woonkamer en mag iedereen aanschuiven.

De volgende schuldenvrije zondag vind plaats op zondag 24 juni van 16:00 tot 20:00 aan de Jaap Edendreef 26 te Utrecht. Vlakbij de bushalte en op 15 minuten loopafstand van station Utrecht Overvecht. Natuurlijk ook te bereiken met de fiets.

Wat is het doel van de schuldenvrije zondag?

Schuldenvrije zondagHet is mijn persoonlijke doel (missie mag ik wel zeggen) om een Nederland te creëren zonder schulden. Een land waar mensen het goed hebben zonder continu te verlangen naar meer. Een land waar het geld weer van de burgers is, niet van de grote bankiers, centrale banken en overheden.

Schuldenvrije zondag is bedoelt om een stuk bewustwording te creëren. Ik werk 7 dagen per week aan deze problematiek en wil graag in contact komen met mensen die hier van dichtbij mee te maken krijgen. Tijdens de schuldenvrije zondag zal ik ook mijn verhaal delen, bijvoorbeeld over hoe ik een tas vol post gewoon weggooide omdat het te veel werd.

Ik deel mijn ervaring rondom deurwaarders, incassobureau’s, communicatie met de hypotheekverstrekker. Verder deel ik natuurlijk ook mijn verhaal over hoe het is om nu schuldenvrij te zijn! Vanzelfsprekend ben jij na het bijwonen van de schuldenvrije zondag ook welkom om een afspraak te maken om jouw schulden en jouw persoonlijke situatie verder te bespreken.

Ik hoop jou te zien op deze schuldenvrije zondag. Ken jij een buurthuis, kerk, gemeente of andere openbare gelegenheid waar ik dergelijke spreekuren kan organiseren? Ik houd mij van harte aanbevolen. Laat jouw reactie achter onder dit bericht of neem contact met mij op.

Gratis ritje Noord-Zuidlijn? Zo gepiept!

Met alle commotie rondom de Noord-Zuidlijn die al in 2011 open had moeten gaan is nu eindelijk open. De OV-chipkaart als voornaamste betaalmethode maakt het gelukkig wel makkelijk om een gratis ritje te maken. In deze blog leg ik uit hoe.

Noord-Zuidlijn
Activedia / Pixabay

Voordat ik aan de uitleg begin, deze uitleg is geschreven om de directie van GVB en andere OV-bedrijven die de OV-chipkaart gebruiken als betaalmethode en daarbij abonnementen verkopen wakker te schudden. Ondanks dat ik de GVB directie en management op de hoogte heb gebracht van het lek willen ze het niet oplossen. Vandaag schrijf ik het als blog. Na de zomer geef ik gedetailleerde uitleg via een landelijke TV-uitzending. Wat ik uitleg mag niet, echter, gezien de regels rondom de privacy van de OV-chipkaart kan jij er (net als ik) mee wegkomen.

Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Iedere vervoerder (met uitzondering van de Nederlandse Spoorwegen) maakt het mogelijk om 3 keer een gemiste check-uit te claimen via de website Uitcheckgemist.nl. Zolang jij dus achter iemand aanloopt de poortjes uit is er niets aan de hand. Na enkele dagen kan jij de rit terugvragen door hetzelfde begin- als eindpunt te melden.

Vervolgens haal je het geld terug bij een automaat, maar niet de blauwe automaat van GVB, want dat zou het wel erg klantvriendelijk maken. Het kan bij de gele apparaten met het OV-chipkaartlogo of de automaten van de Nederlandse Spoorwegen.

Ik wens jou alvast een hele goede reis!

Hoe werkt gratis reizen op de Noord-Zuidlijn?

Om te beginnen ga je naar Uitcheckgemist.nl. Daar voer je het nummer van de OV-chipkaart in, samen met de vervaldatum van de kaart.

Noord-Zuidlijn

Dan voer je (bij een persoonlijke kaart) de geboortedatum in, bij een anonieme kaart wordt deze overgeslagen.

Noord-Zuidlijn

Bij de laatste stap (waar ik nog geen voorbeeld van heb) vul je hetzelfde begin- en eindstation in. Reis jij bijvoorbeeld van Amsterdam Centraal naar Amsterdam Zuid, dan vul jij Amsterdam Centraal in, zowel als start en eindpunt.

Zo makkelijk is het! Ik wens je een goede reis op de Noord-Zuidlijn!

Budgettrainer regelt betere deals!

Vertel mij hoeveel jij betaalt voor energie, internet, TV, vast bellen en mobiel bellen en ik regel betere deals voor alles! Omdat ik niet ben gebonden aan de dure aanbieders als Ziggo, Vodafone of KPN kan ik veelal heel veel betere deals vinden.

Een paar voorbeelden:

  • Diana uit Amsterdam stapte via Gaslicht over op voordelige energie. Zij betaalde 50 euro, betaalt nu 30 euro per maand.
  • Timo uit Utrecht stapte over van een abonnement met toestel naar SIM-only. Onbeperkt bellen, SMS en een klein beetje data. Zijn rekening daalde van 40 euro naar 5 euro per maand via Simpel.
  • Lana uit Maastricht betaalde bijna 50 euro voor internet en televisie via Ziggo. Een overstap naar NLEx verlaagde het tarief naar 29,95 per maand.

Wil jij dit soort besparingen ook? Spreek mij aan via chat, plan een afspraak of bel 030 655 1979.

Ik ben telefonisch overgestapt, is dat slim?

ElasticComputeFarm / Pixabay

Vorige week belde een oud-collega van een telemarketingsbedrijf of een overstap naar Total Energie (zakelijk) verstandig is. Mijn antwoord daarop is eenduidig en geldt voor alle (kleine) ondernemers bij zakelijke energiecontracten.

Zakelijke energie is (zeker voor kleine ondernemers) duurder dan een particulier contract. Het grote verschil is dat de prijs die jij krijgt voor een zakelijk contract exclusief BTW is en particulier inclusief BTW. Zakelijk worden soms ook enkele kosten niet vooraf meegenomen. Dat moet en kan anders.

Telefonische verkopers verdienen gemiddeld 150 tot 350 per zakelijk contract. Stap jij over via Gaslicht (liefst via mijn link) dan krijg ik daar zo’n 5 tot 15 euro voor. De rest van het geld gaat naar jouw korting.

Mobiel vergelijkbaar. Een overstap naar Simpel kan ook via mijn link. Ik krijg daarvoor zo’n 15 tot 30 euro. Een KPN of Ziggo contract levert 50 tot 150 euro op, afhankelijk van het contract. Daarbij dus ook, het verschil in vergoeding gaat naar jouw korting! Het 0800-nummer van KPN is gratis voor jou en ook die betaal je terug via de abonnementskosten.

Waarom zijn budgetcoach functies veelal vrijwillig?

Een goede budgetcoach levert de maatschappij miljoenen op. Waarom? Dat leg ik in deze blog uit. Alle maatschappelijke kosten die een schuld met zich meenemen lopen flink op. Denk aan bijvoorbeeld de kosten voor een bedrijf die een factuur niet betaalt krijgt omdat iemand de wettelijke schuldsanering ingaat.

Dat moet anders!

Natuurlijk ga ik daar ook echt iets aan doen! Om een klein beetje mee te gaan met de markt en verwachtingen geef ik het intakegesprek (inclusief het opstellen van het budget) gratis weg. Het boek, waarin de 7-stappen staan omschreven is ook gratis te downloaden via VanDijl.ga/boek.

Mijn plan stopt echter niet bij het ordenen van de administratie of het aflossen van de schulden. Mijn plan is pas rond als jij als miljonair met pensioen gaat en geld achterlaat voor de volgende generatie.

Wat levert een goede budgetcoach dan eigenlijk op?

BudgetcoachVoordat iemand in de WSNP terecht komt zijn bedrijven al flink op kosten gejaagd. Denk aan de brieven die gestuurd moeten worden, telefoontjes van en naar de debiteur. De extra administratie voor de gang naar het incassobureau. Een goede budgetcoach kan in 95% van de gevallen WSNP voorkomen.

Dan is er nog het financiële beheer vanuit de gemeente of particuliere instantie. Kosten daarvan liggen boven de 600 euro voor het intakegesprek alleen, daar komt dan nog ruim 100 euro per maand bij zolang de bemiddeling plaatsvind.

Loonbeslag en andere invorderingsmaatregelen kosten ook enorm veel geld. Zo kost iemand met meerdere schulden al snel 20.000 euro of meer. Feitelijk 20.000 die een goede budgetcoach het bedrijfsleven en de overheid kan besparen. Is het dan nog redelijk om budgetcoaches op vrijwillige basis in te zetten?

Wanneer ik voor groepen spreek deel ik het 7-stappenplan, zoals ook hier staat omschreven. Door in kleine stapjes te werken blijkt dit systeem te werken. Hierdoor help ik nu wekelijks mensen uit de WSNP en daarbij sneller en volledig uit de schulden, zonder BKR registratie!

Benieuwd naar hoe ik te werk ga? Plan een afspraak met mij in via VanDijl.ga/afspraak of neem contact op. Ik kijk er naar uit om jou te spreken!

 

Waarom gaat een reservering alleen nog online?

De laatste keer dat ik naar de bioscoop ging is alweer een tijd geleden. De laatste keer sauna was een privé sauna bij een airbnb, waar zelfs een privé zwembad bij zat! Heerlijk was dat. Een reservering maken bij Uber gaat via een app. Maar wat levert het gebrek aan contact op over de lange termijn?

Reservering
andreas160578 / Pixabay

Sinds 2016 mag een klantenservice nog maximaal het lokale tarief rekenen om te bellen. Wie een bijvoorbeeld een sauna wilt bellen van International Wellness Resorts, (waar onder andere Zwaluwhoeve onder valt) wordt afgescheept met een bandje. Het is uiteindelijk wel mogelijk om een medewerker te spreken, hoewel je daar aardig veel geduld voor moet hebben.

Deze blog gaat over het ontbrekende loket voor het maken van een reservering voor dit soort gelegenheden. Er zijn zelfs restaurantketens waar het maken van een reservering alleen nog online mogelijk is.

Waar is het loketje voor de reservering

Er zijn nog een paar voorbeelden die ik graag wil benoemen. Bijvoorbeeld de bioscoop. Mijn laatste bioscoopbezoek was bij VUE in Hilversum. Daar betaal je 50 cent transactiekosten voor een online reservering. Even langs gaan bij de bioscoop, en hetzelfde bioscoopkaartje is direct te kopen via een medewerker. Zonder de extra kosten.

Wij hebben VUE Hilversum gevraagd wat de reden is en het bedrijf natuurlijk gefeliciteerd met het feit dat ze daar nog wel een loketje hebben!

Als budgettrainer help ik mensen om slimmer met geld om te gaan. Ik ben dus ook naar de bioscoop gelopen (deze was voor ons op dat moment in de buurt), en heb de kaartjes daar gekocht.

Tip! Wij zijn zelfs vlak achter de VIP stoelen gaan zitten, zodra de film begon zijn we een rij naar voren gegaan om comfortabeler te zitten.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe tips, trucs en mogelijkheden. Heb jij ervaring met een verdwenen loket? Een bank bijvoorbeeld, die gewoon geen kantoor meer heeft? Of ben jij bewust (net als ik) overgestapt naar een online bank? Stuur jouw reactie in via [email protected], of kom gewoon langs! Wel zo gezellig!

Bellen mag ook, 030 655 1979, als ik in de buurt ben krijg je geen keuzemenu en krijg je mij gewoon direct aan de telefoon.

2500 euro lenen, de uitleg en de eerlijke kosten!

2500 euro lenenWaarom wil jij 2500 euro lenen? Iedereen heeft daar wel een antwoord op. Deze blog gaat over bronnen van geld en hoe jij kunt voorkomen dat geld lenen nodig is. Iedere oplossing vind je door kleine stapjes te zetten.

Voordat ik met de inhoud begin, stel je even voor, een moment dat jij geen schulden hebt. Een tijd waarbij jij geen huur of hypotheek meer hoeft te betalen omdat alles is afgelost. Stel je dan even voor dat jij genoeg geld opzij hebt staan dat jouw kinderen schuldenvrij kunnen studeren en naar school kunnen. Dat jij niet meer afhankelijk bent van de overheid voor jouw pensioen.

Alles begint bij de eerste stap. Mijn doel is jou binnen maximaal 3 jaar door module 1 (stappen 1, 2 en 3) te loodsen. Als jij eenmaal die stappen hebt doorlopen hoef jij nooit meer geld te lenen.

De rest van deze blog gaat over wat ik allemaal versta onder geld lenen. Het is meer dan wat jij mogelijk denkt. Wil jij toch nog 2500 euro lenen? Neem dan even contact met mij op of maak een afspraak.

Waarom beter geen 2500 euro lenen

Ten eerste betaal jij al snel 10% tot 14% rente op een lening. Betaal jij de 2500 euro pas over 1 jaar terug, dan kost dat jou bij 10% 250 euro extra. Nog een jaar wachten en de lening kost jou geen 500 euro extra, want je betaalt ook 10% over de 250 euro die je had moeten betalen. Zo loopt het bedrag snel op.

Met 10% rente verdubbeld het bedrag na ongeveer 7 jaar. Met dat geld had je veel leukere dingen kunnen doen.

Het is mijn persoonlijke doel om Nederland uit de schulden te krijgen. Ik heb het voor mijzelf al gedaan en ben gegaan van zo’n 20.000 euro schuld naar nu alleen nog mijn hypotheek, waar ik ook al flink van heb afgelost. Er staat nu nog zo’n 125.000 open, dat wil ik dit jaar nog naar 100.000 hebben en volgend jaar geheel aflossen.

Hoe ik dat ga doen? Daar heb ik op dit moment nog geen antwoord op, wel weet ik dat ik er alles aan zal doen om het mogelijk te maken.

Ben jij toe aan een volgende stap? Plan een gratis intake en budgetgesprek met mij in. Dat kan direct via VanDijl.ga/afspraak.

Gemiste loketjes: Is dat nog op te lossen?

Gemiste loketjesMensen van mijn leeftijd (35) en ouder kennen misschien nog wel de medewerker achter het loket. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om een bedrijf of instantie te bereiken via 0900-nummers. Deze verandering van de maatschappij noem ik de gemiste loketjes.

Daar mag best iets aan gebeuren en daarom zoek ik jouw ervaring.

Daar mag best iets aan gebeuren en daarom zoek ik jouw ervaring. Ik ben op zoek naar jouw ervaring met het ontbreken van bereikbaarheid. Had jij bijvoorbeeld ooit een zorgkantoor waar jij gewoon binnen kon stappen? Mis jij de mogelijkheid om een treinkaartje contant te betalen? Ben jij van een oudere generatie of wat minder technisch onderlegd? Deel dan ook jouw reactie.

Hoe kan ik reageren op de gemiste loketjes?

Deel alles wat jij wilt delen. Dat kan door contact met mij op te nemen. Je mag natuurlijk ook gewoon langs komen, ik woon 5 hoog in een appartement in Utrecht Overvecht. Wel handig om eerst even een afspraak in te plannen. Dat kan via 030 655 1979 of via VanDijl.ga/afspraak.

Doel van de serie blogs over de gemiste loketjes die er nog aan komen is bedrijven ervan te overtuigen dat het tijd is om loketten terug te brengen. Maak het weer mogelijk om gewoon met een mens te praten. Laten we elkaar weer de hand schudden. Laten we er alles aan doen om Nederland weer een stukje menselijker te krijgen.

Met menselijk contact zie ik ook een Nederland die echt schuldenvrij is. Een Nederland zonder de problemen die er nu zijn. Een Nederland wat echt als voorbeeld kan fungeren.

Mag ik ook zelf een blog of vlog over gemiste loketjes maken?