Alexander is 35!

De eerste dagen van ieder nieuw jaar zijn dagen dat ik uitkijk naar mijn verjaardag. Dit jaar heb ik een heel bijzonder cadeau gekregen. Op 13 januari (de verjaardag van mijn opa) spreek ik op een groot podium in Frankfurt, waar ik mijn vriendin mee naartoe kan nemen.

Later deze maand sta ik ook op het podium in Berlijn en Oslo om de maand af te sluiten in Amsterdam.

Waarom vertel ik dit? Omdat ik wil uitleggen hoe het is om doelen te stellen en waarom het niet erg is dat sommige doelen niet meteen uit lijken te komen.

Hoe stel ik doelen op mijn 35e?

Toen ik op mijn 24e besloot om miljonair te worden voor mijn 30e deed ik dat met de verkeerde gedachte. Zelf veel geld verdienen en niet de intentie hebben om te delen.

Inmiddels staat alles wat ik doe in het teken van het delen. Van de commissies die ik krijg van mijn netwerk marketing activiteiten tot de betalingen die ik krijg omdat ik mensen help met AliExpress problemen, alles staat in het teken van geven en delen.

Vanaf het moment dat ik ging delen verbeterde mijn leven. Inmiddels geef ik zo’n 10% van mijn inkomen weg met als doel om nu voor mijn 40e miljonair te zijn en 80% van mijn inkomen weg te geven.

Laat ik daar meteen bij zeggen dat het gaat om mijn netto inkomen, dus nadat de staat-gesteunde maffia (Belastingdienst) mijn rekeningen heeft geplunderd.

Mijn doel is voor mijn 40e minimaal 75 mensen te helpen aan een basisinkomen van 1000 euro per maand. Daarnaast wil ik voor 2020 een OV-bedrijf opzetten die eerlijk werkt, zonder personeel en mensen gewoon van A naar B brengt. Niet van station naar station, maar van bestemming naar bestemming.

Ik hou van delen en daarom nodig ik jou ook uit om jouw doelen te delen met mijn lezers. Laat jouw reactie achter onder deze blog.

Mijn AliExpress account is geblokkeerd, wat moet ik doen?

Wanneer jouw AliExpress account is geblokkeerd is er meestal 1 makkelijke manier om de account te resetten. Het werkt met de volgende stappen:

 1. Ga naar http://s.click.aliexpress.com/e/ybUn2nQ.
 2. Volg de stappen naar een wachtwoord herstel. Meestal deblokkeert dit ook meteen de account.

Mocht dat niet werken, ga dan naar http://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm en probeer opnieuw in te loggen. Soms kan je met een telefoonnummer de account activeren. Lukt dat ook niet, dan is er nog 1 optie.

Via http://s.click.aliexpress.com/e/bEamu76 kom je op de klantenservice chat van AliExpress, waar je in uiterste gevallen ook geholpen kunt worden via chat.

Waardoor worden accounts geblokkeerd?

Accounts worden om verschillende redenen geblokkeerd. Het kan omdat er iemand heeft geprobeerd in te loggen, maar meestal komt het door een simpel foutje. Als je vaker inlogt vanuit verschillende locaties of een app gebruikt naast een computer kan een account heel soms worden geblokkeerd.

Gelukkig gebeurt het niet vaak. In de meeste gevallen zal het meevallen en heb je de reset procedure slechts eenmalig nodig.

Kom jij er echt niet uit? Neem dan even contact met ons op via chat.

Essent: Ruim 52% incassokosten zonder herinnering!

Dagelijks schrijf ik een update over mijn ervaring met Essent en de 52% incassokosten die het bedrijf in rekening brengt bij een gemiste betaling. Het bedrijf stuurt geen brieven, enkel een email die overkomt als reclame, waardoor deze makkelijk gemist kan worden.

Dat een bedrijf extra kosten rekent voor het missen van een betaling vind ik al vervelend genoeg, de reactie aan de telefoon maakt dat ik direct op zoek ben gegaan naar een andere leverancier en dat ik binnen enkele maanden (na het contract) de overstap maak.

Wat gebeurde hiervoor:

Gisterochtend logde ik in op “Mijn Essent”, waar ik tot de ontdekking kwam dat er nog 2 facturen openstonden. Niet alleen dat, Essent had de automatische incasso stopgezet en mij daar niet van op de hoogte gebracht.

Uit het telefoongesprek met een uiterst onvriendelijke medewerker blijkt dat Essent dit een normale gang van zaken vindt. Het bedrijf weigert dan ook om de 20 euro te crediteren en brengt nu dus 58 euro in rekening in plaats van het normale termijnbedrag van 38 euro.

Omdat Essent verwacht dat ik dagelijks inlog op Mijn Essent verwacht ik dat de kosten alsnog netjes teruggedraaid worden. Mocht dat gebeuren pas ik deze blog ook direct aan. Gebeurt het niet, dan blijft deze blog niet alleen online, het zal verder worden verspreid via Facebook, Twitter en ook andere sociale media.

Klacht indienen bij de belastingdienst kost geld!

“Voor niets gaat de zon op”, en de belastingdienst wil het daar graag bij houden.

Toen ik eind 2017 een brief kreeg waarin stond dat ik 1908 euro moest betalen omdat ik in 2014 10.000 euro verdiende ben ik gaan reageren via Twitter. Eerst moest ik bellen voor een betalingsregeling. Toen moest ik een formulier invullen en uiteindelijk heb ik een deel van mijn Bitcoins verkocht om zo de “schuld” te kunnen betalen.

Natuurlijk wilde ik alsnog een klacht indienen en wil ik het geld eigenlijk gewoon terug hebben. Hoewel de overheid zegt dat een Burger Service Nummer (BSN) valt onder de categorie persoonsgegevens heb ik ook via Twitter aangegeven dat ik het daar niet mee eens ben. Een BSN (174588586 in mijn geval) staat ook in mijn BTW nummer (NL1745885856B02) en is dus totaal niet privé of anoniem.

Om die reden deel ik de klacht ook openbaar, zodat de overheid daar ook van kan leren. Het bezwaar wat ik begin 2017 indiende is overigens nog altijd niet in behandeling genomen of heb ik in ieder geval nog niets over gehoord.

Waarom kost het klagen dan geld?

Een klacht indienen moet schriftelijk, en waar een email of Tweet bij een normaal bedrijf prima is geldt dat bij de belastingdienst niet. Daar moet je een brief sturen. Niet alleen dat, de brief moet naar een postbus en kan dus alleen tegen het geldende PostNL tarief van inmiddels 83 cent voor een postzegel.

Een klacht via Twitter daarover gaf enkel als reactie:

Vanuit Alexander van Dijl International mag ik daarom nu de belastingdienst feliciteren met de eerste klacht die wij hier in behandeling nemen! Gelukkig bouw ik inmiddels een vermogen op dankzij Bitcoin, welke vanaf eind 2018 daadwerkelijk op mijn naam zal komen te staan.

En aangezien deze blog ook naar de belastingdienst gaat, ja, ik zal het netjes aangeven en ook netjes mijn belasting erover betalen.

Update 8 januari 2018: Ik heb inmiddels een email ontvangen van “Peter” van de Belastingdienst (team klachten). Hij geeft aan dat een klacht niet per email kan omdat het minder veilig zou zijn. Reactie kan wel per email omdat er geen persoonsgegevens instaan.

Alexander van Dijl International werkt aan een eerlijke OV-chipkaart!

Sinds kort ontvang ik steeds meer klachten over het Openbaar Vervoer en de OV-chipkaart. Klachten als de Nederlandse Spoorwegen die geld stelen van mensen die langer dan 30 minuten op het station wachten omdat een trein niet rijdt. Klachten als mensen die “verkeerd” uitchecken waardoor een dubbel instaptarief wordt afgeschreven.

Vanaf de eerste aankondiging van de OV-chipkaart heb ik problemen voorzien. Helaas werken de OV-Eilanden zo dat iedere vervoerder eigen regels en richtlijnen hanteert.

Voor mij is het nu echt tijd om een eerlijke OV-chipkaart te ontwerpen. Geen 750+ abonnementen en combinaties meer, geen OV-chipkaart die verloopt en extra kosten voor het vervangen van een verlopen kaart.

Wie helpt mee aan de eerlijke OV-chipkaart?

Nu ben jij aan zet! Via ons Google Document kan iedereen die toestemming vraagt meeschrijven en meewerken aan een eerlijke OV-chipkaart.

Het document zal in ieder geval worden doorgestuurd naar:

 • Nederlandse Spoorwegen
 • Connexxion
 • GVB
 • U-OV.info
 • Syntus Utrecht
 • Syntus Twente
 • Syntus Gelderland
 • alle gemeentes
 • de rijksoverheid
 • de OV-bedrijven die ik nog ben vergeten

Vanzelfsprekend ontvangt ook OV-chipkaart eigenaar Trans Link Systems een kopie van het document en ben ik absoluut bereidt om verdere uitleg komen te geven.

Extra winst door gebrek aan treinen!

Gisteravond reden er volgens NS “op een aantal trajecten” minder treinen. Hoewel ik het liefst positief schrijf over bedrijven is dat bij de Nederlandse Spoorwegen wel heel erg lastig.

In een gesprek blijkt dat NS “welwillend” is op papier, maar dat niet toepast in de ogen van alle reizigers. Automatische omroep berichten die laten weten dat een trein vertrekt van een ander spoor om vervolgens enkele minuten later de trein te laten uitvallen. Reizigers in laten checken en vervolgens het instaptarief af te namen omdat mensen te lang op een trein hebben gewacht en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Mijn eigen ervaring begon bij Station Utrecht Overvecht, terwijl Nikki op een trein stond te wachten op station Utrecht Centraal. Een trein die op Utrecht Overvecht al als “Rijdt niet” stond aangegeven, maar waarover het (beperkt) aanwezig personeel op station Utrecht Centraal niets kon zeggen.

Een sneeuwlaag van ongeveer 2 cm op de rails bij Station Utrecht Overvecht liet zien dat deze “trajecten” mogelijk wat ruimer waren ingeschat dan gecommuniceerd. De automatische omroep berichten lieten vlak voor het uitvallen van een trein weten dat de trein “binnen enkele minuten” aan zou komen.

Om daar nog een schepje bovenop te doen heeft NS een manier gevonden om gedupeerde verder te duperen. Wie namelijk langer dan 1 uur op het station verblijft om daarna een taxi naar huis te pakken was ook gisteravond het volledige instaptarief kwijt.

Om dat terug te krijgen is contact nodig met de klantenservice. Deze stort het geld vervolgens terug op een bankrekening, waarvoor persoonsgegevens worden opgevraagd.

Andere vervoerders (zoals Connexxion) kiezen voor een pro-actieve aanpak, waarbij geld automatisch wordt teruggezet op de OV-chipkaart.

Heb jij vertraging gehad door de storing van gister of heeft NS ook bij jou geld afgenomen? Neem dan direct contact op met de klantenservice. De medewerkers helpen jou daar absoluut verder. Helaas moet je wel bepaalde persoonsgegevens vrijgeven om het onterecht ontnomen geld terug te krijgen.

Wil jij deze klacht officieel melden buiten NS? Dien deze dan in via OVLoket.nl.

Nieuwe regels van Incasso!

De regels van incasso veranderen. Niet omdat het moet, maar omdat het nodig is!

Incasso met de huidige “40 euro” regeling is niet meer van deze tijd.

Wie in de problemen zit moet eruit geholpen worden, niet verder in de problemen worden geduwd.

Het huidige systeem van incasso werkt voor de opdrachtgever, volgens de nieuwe regels gaat incasso debiteuren helpen.

Hoe zien de nieuwe regels eruit?

Om te beginnen krijgt de debiteur de gelegenheid om contact op te nemen om over de schuld te praten. Waarom is er niet betaalt? Zijn er betalingsproblemen? Lopen er meer schulden? Hoe kunnen die gezamenlijk worden opgelost?

Aan de hand van het “4 type mensen die bij een incassobureau terecht komen” model wordt een traject ingezet.

Was de service slecht? Dan gaat daar iets aan gebeuren. Is er een defect product geleverd? Dan zal dat worden opgelost. Voldoet een dienst niet aan de verwachtingen? Dan hoeft de klant natuurlijk niet te betalen.

De incassobureau’s gaan alleen nog geld vragen aan mensen die wel willen EN kunnen betalen!

Het verdienmodel gaat er dan ook heel anders uit zien. Mensen die niet kunnen betalen worden geholpen aan nieuwe stromen van inkomsten. Zo worden mensen geholpen, niet dieper in de put geduwd!

Wil jij meer weten over deze manier van incasso? Wij zullen mensen ook gaan helpen die meer schulden hebben lopen om deze zo snel mogelijk op te lossen.

7 fouten die een bedrijf maakt bij het kiezen van een incassobureau!

Een paar jaar geleden verhuurde ik mijn huis en trok ik door het land. Mijn analoge post kreeg ik zelden onder ogen omdat ik simpelweg andere prioriteiten had. Helaas wisten de incassobureau’s en deurwaarders mij wel te vinden via de post. De telefoon kennen die bedrijven niet als servicekanaal.

Werd ik blij van Anderzorg? Het bedrijf wat mij voor ruim 300 euro aan extra kosten in rekening bracht via de deurwaarder? Ben ik nu vrienden met de Nederlandse Spoorwegen die 40 euro heel normaal vind als extra kosten op een vordering van 29 euro? Heb ik een goed woord over voor de incassotrajecten die deze bedrijven kiezen? Nee!

Incasso moet anders, en daarom omschrijf ik in deze blog de 7 fouten die bedrijven maken bij het kiezen van een incassobureau.

Fout 1: No-cure-no-pay!

Een no-cure-no-pay incassobureau is er een waarbij het bedrijf direct kosten in rekening zal brengen bij de debiteur. Het bedrijf is gericht op geld, niet op het behartigen van de belangen van de klant.

Dit betekend dat het bureau feitelijk al tevreden is bij het binnenhalen van de 40 euro incassokosten en jouw vordering als minder belangrijk zal ervaren.

Ik werk anders! Ik werk gratis en leg mijn verdienmodel graag aan je uit. Klik op de onderstaande knop om een afspraak met mij in te plannen.

Fout 2: Al het contact via het incassobureau laten verlopen.

Zodra een vordering is doorgegeven aan het incassobureau verwijst een klantenservice veelal door naar dat bedrijf. De klant moet ineens alle vragen en regelingen bespreken met een bedrijf waar deze nooit om heeft gevraagd.

Natuurlijk wil jij als bedrijf betaalt krijgen, maar uiteindelijk is een goede band met jouw klant ook van essentieel belang.

Ik werk anders. Ik zal jouw klant zeker te woord staan en ook zeker verder willen helpen. Het gaat mij erom dat de onderliggende oorzaak wordt opgelost. Waarom is er niet betaalt? Heeft het te maken met een service-probleem? Geldgebrek? Of voldoet het product of de gekochte dienst niet aan de verwachtingen?

Wil jij weten hoe jij GRATIS gebruik kunt maken van mijn incasso dienst? Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak.

Fout 3: Alle klanten hetzelfde behandelen.

Iedereen is anders. Om iedereen dan toch enigszins hetzelfde te houden zijn er nog altijd 4 type klant die bij een incassobureau terecht komen.

Mensen die willen betalen en mensen die NIET willen betalen. Ook mensen die kunnen betalen en niet kunnen betalen. Ieder type klant vraagt om een andere benadering. Soms ligt het probleem echt bij jouw bedrijf. Dat kan confronterend zijn en kan vaak veel meer problemen oplossen.

Weten hoe jij gebruik kunt maken van deze dienst? Klik op de onderstaande knop en plan een afspraak in.

Fout 4: Verwachten dat incasso het probleem oplost.

Ondanks dat incasso enkel om geld draait denken veel bedrijven nog altijd dat een incassobedrijf problemen oplost. Uiteindelijk maakt het de problemen echter alleen maar erger.

Incasso lost een cashflow probleem op voor de korte termijn, wie echter een bedrijf wilt laten groeien zoekt naar de onderliggende oorzaak. Waarom wil jouw klant niet betalen?

Wil jij dat wij namens jou met jouw klant in gesprek gaan? Klik op de onderstaande knop en plan een afspraak.

Fout 5: Denken dat jouw klant positief zal blijven.

Een brief van een incassobedrijf maakt niemand blij. Extra kosten omdat een klant niet heeft betaalt. Alleen het incassobureau profiteert daar uiteindelijk van. De kans dat jij jouw klant kwijtraakt is erg groot.

Ik werk anders. Voor mij is het veel belangrijker om te kijken naar de oorzaak van een probleem. Waarom betaalt een klant niet? Heeft de klant geldproblemen? Dan moeten die worden opgelost, niet worden versterkt met extra kosten!

Weten hoe mijn incassodienst voor jouw bedrijf kan werken? Klik op de onderstaande knop en plan een afspraak. De technieken die ik gebruik mogen gewoon worden gekopieerd en worden hergebruikt binnen jouw organisatie.

Fout 6: 40 euro kosten acceptabel vinden voor een kleine vordering.

Ooit ben ik klant geweest bij een klein telecombedrijf. Daar kreeg ik op een gegeven moment een rekening van 47,50 omdat ik te laat was om een rekening van 7,50 te betalen. Deze extra kosten hebben mij doen overstappen naar een ander bedrijf.

Precies hetzelfde kan met jouw klant gebeuren wanneer jij een vordering met ruim 100% verhoogt door incassokosten.

Ik zal nooit zonder reden deze kosten in rekening brengen. Voordat er enige kosten in rekening wordt gebracht (naar opdrachtgever of debiteur) wil ik eerst de oorzaak weten. Is het probleem op te lossen, dan lossen wij betaalproblemen mogelijk op voor meerdere klanten in 1 keer.

Fout 7: Het probleem bij de klant neerleggen.

Als een klant ontevreden is en daardoor niet betaalt, moet dat een probleem zijn van de klant? Ik denk het niet. Daarom zal ik een probleem ook altijd in het midden laten totdat de laatste details boven water zijn.

Wil jij weten hoe ik communiceer met jouw klant? Plan een afspraak in!

De oplossing!

Incasso kan altijd beter! Uiteindelijk moeten we meer mens-gericht worden en minder geld-gedreven. Klik op de onderstaande knop om direct een afspraak met mij in te plannen.

Uurtarief is verleden tijd! Reken af voor het resultaat!

Kort geleden sprak ik een fysiotherapeut die vertelde dat het tarief wordt beperkt door verzekeraars. Zoals altijd komt het neer op iets ruimer denken. Een fysiotherapeut is een probleem-oplosser en zou dan ook betaalt moeten krijgen aan de hand van een oplossing, niet voor de gewerkte uren.

Stel dat jij een spierpijntje hebt en je kunt nu moeilijk lopen. Wil jij dan een traject van maanden doorlopen om van de spierpijn af te komen of ben jij bereidt om meer te betalen om daar sneller vanaf te komen?

Een goede fysiotherapeut kan met een kleine ingreep een groot probleem oplossen. is een snelle behandeling met resultaat minder waard dan een lang traject? Volgens de huidige manier van belonen wel. Juist daarom zeg ik, reken af op resultaat!

Wat kan een fysiotherapeut vragen?

Eenvoudig gezegd, een traject van 10 behandelingen kost volgens de huidige norm zo’n 30 euro per behandeling. 300 euro dus.

Wat nu als jij een traject kunt versnellen en dat er slechts 5 behandelingen nodig zijn. Is het traject dan minder waardevol? Voor de verzekeraar mogelijk wel, maar voor de klant!?

Durf jij een garantie te geven van een korter traject? Durf daar dan ook de prijs voor te vragen. Reken voor het reguliere traject af via de verzekeraar en bied de klant de mogelijkheid om een versneld traject te kopen teven een hoger tarief. Bijvoorbeeld 300 euro.

Voor jou kost het minder tijd, de verzekeraar vergoed alsnog 150 euro (5 sessies) en jij krijgt 300 euro extra.

Denk altijd in resultaat en niet op basis van uurtarief. Jij zult het resultaat op jouw bankrekening vanzelf gaan merken.

Reiskosten inbegrepen in de prijs? Of toch op de factuur?

Reiskosten zijn een discussiepunt waar al langere tijd over wordt gesproken. Deze blog is geschreven voor de kleine ondernemer en zal helpen om de juiste overweging te maken.

Wanneer jij iemand inhuurt voor een bepaalde dienst, houd jij er dan rekening mee wat voor afstand iemand moet afleggen? Zou jij meer voor een product betalen als het bedrijf verder uit de buurt zit? Ik denk het niet, en daarom denk ik ook dat het onverstandig is om reiskosten te rekenen! Zeker wanneer jij met het openbaar vervoer reist.

Als ondernemer heb ik zelf deze beslissingen ook moeten nemen. Uiteindelijk heb ik gezegd “Ik reken geen reiskosten en offertes zijn ALTIJD inclusief BTW!”. Omdat ik met het openbaar vervoer reis heb ik een NS “Dal Vrij” abonnement van 99 euro per maand, waarmee ik onbeperkt door Nederland kan reizen.

Hoe reageert jouw klant op reiskosten?

Bij het overwegen van reiskosten is het belangrijk om je te verplaatsen in de gedachte van jouw klant. Wil jij de klant opzadelen met de kosten omdat jij ver uit de buurt woont? Vind jij dat jouw klant moet betalen omdat jij een uur onderweg bent? Of betaalt jouw klant voor de dienst die wordt geleverd, niet voor de uren dat jij ermee bezig bent?

Mijn standaard dagtarief ligt tussen de 1500 en 5000 euro. Dat komt omdat ik een dienst lever in ruil voor mijn tijd. Spreek ik voor een groep van 1000 medewerkers, dan mag mijn tarief best wel wat meer zijn dan een interne presentatie voor een groep van 20 support medewerkers.

Als ik vanuit mijn positie een tip zou mogen geven zeg ik, reken nooit reiskosten! Zorg ervoor dat jouw prijs zo transparant mogelijk is en reken nooit een meer prijs! Als jouw klant wil dat jij nog een keertje extra langskomt, zorg dat het inbegrepen is.

Ben jij het hiermee eens? Laat jouw reactie achter. Denk jij dat het toch anders zit? Laat het dan ook weten!