Buddha schilderij gekocht bij AliExpress: Let op met de kosten!

Buddha schilderijVandaag zag ik een bestelling op de AliExpress website, waarbij een Buddha schilderij werd gekocht voor een prijs van iets meer dan 50 euro. Op zich een prima prijs voor het product, echter kunnen daar mogelijk nog BTW en inklaringskosten bijkomen, waardoor het product een stuk duurder wordt.

Wil jij direct het Buddha schilderij kopen? Klik hier!

Er zijn ook versies van onder de 22 euro, waardoor jij geen BTW en inklaringskosten hoeft te betalen. Met zo’n 15 euro inklaringskosten ongeacht de waarde van de bestelling kunnen deze extra kosten flink oplopen.

Kan ik een Buddha schilderij 3-luik opsplitsen?

Vaak kan dat inderdaad. Zo bestel jij dus niet 1 3-luik van 50 euro, maar 3 van iets minder dan 20 euro en voorkom jij de extra kosten. Klik hier om te zien of dat ook voor jouw Buddha schilderij mogelijk is.

Lijkt het in eerste instantie niet mogelijk, neem dan contact op met de verkoper nadat jij de order hebt geplaatst. De verkoper bereik je direct via http://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst.

Wil jij voor het plaatsen van jouw bestelling contact? Via http://s.click.aliexpress.com/e/bEamu76 heb jij direct contact met de klantenservice. Deze kan jou niet inhoudelijk helpen met een bestelling, maar kan jou wel op weg helpen naar een mogelijke oplossing.

Hoe kan AlexandervanDijl.nl mij helpen?

Alexander van Dijl International krijgt dagelijks tientallen vragen (en klachten) over AliExpress en helpt jou graag aan een oplossing.

Door via VRLX.ga/ali te bestellen helpt jij mij om deze gratis dienst in de lucht te houden. Daarbij mag jij als dank gratis gebruikmaken van de premium service ter waarde van 30 euro voor eventuele problemen met bestellingen.

Wil jij jouw klacht of ervaring delen? Doe dat dan via het reactieformulier onder deze blog. Door jouw reactie te delen help jij mij ook weer omdat ik dan meer blogs en berichten kan schrijven met de informatie die jij wilt vinden.

De 7 stappen naar financiële vrijheid! Hoe en waarom?

7 stappenJaren lang hikte ik tegen schulden aan. Niet alleen mijn hypotheek, maar ook een roodstand op mijn bankrekening die opliep tot 6000 euro, studieschuld, een creditcard en een achterstand bij enkele bedrijven. 7 stappen heb ik daarvoor gebruikt.

Ik was vaste klant bij diverse deurwaarders en incassobureaus en wilde daar van af! In eerste instantie dacht ik, ik moet voor meer inkomsten zorgen. Toen dat lukte wist ik ook iedere euro weer uit te geven. Tot ik een budget maakte en nog wat geld terug wist te krijgen van de belastingdienst. In 2017 heb ik mijn schulden definitief achter mij gelaten.

Meer geld is leuk, maar om echt naar financiële vrijheid toe te werken is meer nodig. Geld opzij zetten voor pensioen, voor noodgevallen en nog veel meer. In deze blog leg ik de 7 stappen uit en leg ik uit waarom iedere stap van belang is.

Stap 1, 2 en 3 werken alleen los van elkaar. Stappen 4, 5 en 6 kunnen samen. Stap 7 doe je als de eerste 6 stappen voltooid zijn. Alleen stap 3 loopt door. Alles zal snel duidelijk worden.

Hoe en Waarom? De 7 stappen!

In de rest van deze blog leg ik uit hoe jij iedere stap kunt voltooien en waarom iedere stap van belang is.

Voordat je aan de 7 stappen begint, onderdak, eten en drinken is essentieel om te leven. Dat gaat dus altijd voor op alles!

Stap 1: 1000 euro opzij zetten voor noodgevallen!

Om financieel vrij te worden moet je geld overhouden aan het eind van de maand. Doe je dat niet, dan moet je gaan besparen. De duizend euro is voor noodgevallen. Gaat de koelkast of wasmachine stuk? Dan kan je de duizend euro daarvoor gebruiken.

De rekening dient altijd weer aangevuld te worden, mocht een noodgeval hebben plaatsgevonden.

Jouw situatie persoonlijk bespreken? Klik hier om een afspraak te maken.

Stap 2: Alle schulden aflossen via het Snelweg naar een schuldenvrij leven model!

Schulden nemen kosten met zich mee. Of het nu gaat om het lage rentepercentage van een studieschuld of om de enorme percentages en kosten van een incassobureau, schuldenvrij heb je gewoon minder kosten.

De snelweg werkt door jouw schulden te sorteren van laagste naar hoogste schuld en de schulden 1 voor 1 af te betalen. Stort iedere euro die jij extra binnen weet te krijgen door naar de laagste schuld. Zodra die is afgelost ga je door naar de volgende schulden om maar zo snel mogelijk uit de schulden te zijn. Alleen jouw hypotheek mag je nog even laten, daar komen we in stap 6 op terug.

Meer weten over de snelweg naar een schuldenvrij leven? Klik hier.

Jouw situatie persoonlijk bespreken? Klik hier om een afspraak te maken.

Stap 3: 3 tot 6 maanden levensonderhoud opzij zetten!

Nu jij uit de schulden bent kan jij makkelijk geld opzij gaan zetten. Waarschijnlijk heb jij inmiddels ook nieuwe financiële bronnen. Zorg er nu voor dat jij (naast de 1000 euro uit stap 1) ook nog 3 tot 6 maanden levensonderhoud opzij.

Zo heb jij altijd een buffer als jij even zonder werk komt te zitten. Jij hoeft niet (meer) afhankelijk te zijn van UWV of welke uitkeringsinstantie dan ook als het mis gaat. Gaat het niet mis, dan heb jij alvast een hele mooie buffer!

Jouw situatie persoonlijk bespreken? Klik hier om een afspraak te maken.

Stap 4: 15% van jouw inkomen investeren!

Geld investeren in een goed fonds levert gemiddeld zo’n 15% per jaar op. Verdien jij met jouw gezin 2000 euro per maand? Dan zet jij 300 euro per maand opzij. Doe dit 15 jaar en jij hebt al ruim 60.000 euro staan, wat een maandelijks rendement van ruim 700 euro oplevert. Een prima aanvulling op jouw pensioen!

Deze 15% zet je opzij omdat het van essentieel belang is dat jij niet afhankelijk blijft van de overheid. Hoe langer jij hiermee doorgaat, hoe meer jij uiteindelijk hebt voor jouw pensioen. Na het afronden van stap 6 kan je het percentage eventueel verhogen.

Jouw situatie persoonlijk bespreken? Klik hier om een afspraak te maken.

Stap 5: Zet geld opzij voor de studie van jouw kinderen!

Studerende kinderen kosten (inclusief boeken, kamerhuur en vervoer) zo’n 30.000 euro per kind. Om jouw familie stamboom definitief te veranderen zorg jij ervoor dat jouw kinderen zonder schuld uit de studie komen.

Omgerekend kom je op 151 euro oer maand gedurende de 18 jaar van geboorte tot de start van de studie van jouw kind. Zet het geld vast op een hoog rendement rekening die wordt vrijgegeven voor studie. Gaat jouw zoon of dochter niet studeren? Dan mag het geld ook voor andere doelen mogen worden gebruikt.

Stap 6: Los jouw hypotheek versneld af!

Dan gaan we gelijktijdig ook jouw hypotheek aflossen. Ik schreef al eerder een blog over een betere manier om een hypotheek af te sluiten dan wat een bank zou willen. Zorg er in de basis voor dat jouw hypotheek binnen maximaal 15 jaar is afgelost. Hoe sneller jij jouw hypotheek aflost, hoe sneller jouw woonlasten dalen tot vrijwel niets.

Het aflossen van de hypotheek geeft zo veel rust dat jij jouw maandlasten flink ziet dalen.

Jouw situatie persoonlijk bespreken? Klik hier om een afspraak te maken.

Stap 7: Wordt een gulle gever!

Het doel is iedereen naar stap 7 te krijgen. Een leven zonder hypotheek of andere schulden geeft jou enorm veel mogelijkheden! Deel jouw ervaring van financiële vrijheid met iedereen! Voel je ook vrij om jouw proces te delen door jouw reactie achter te laten onder deze blog.

Je bent ook welkom om een video te uploaden en hier te delen.

Jouw situatie persoonlijk bespreken? Klik hier om een afspraak te maken.

Heb jij vragen over de 7 stappen? Neem gerust even contact met mij op.

DVD speler voor in de auto? Deze werd vandaag gekocht!

DVD speler kopen voor in de autoEen DVD speler in de auto is leuk! Vooral als je een lange rit wilt maken met kinderen op de achterbank.

Vandaag kocht een van de bezoekers van deze website deze DVD speler met MP3 en de mogelijkheid om gedownloade films af te spelen.

Omdat het systeem ook nog draait op het Android besturingssysteem is het ook mogelijk om de nodige apps te installeren, zodat spelletjes bijvoorbeeld ook mogelijk is.

Waarom zou je een DVD speler in China kopen?

De gemiddelde DVD speler komt hoe dan ook al uit China, waardoor de producten daar veelal een heel stuk voordeliger zijn dan hier in Nederland. Je krijgt mogelijk een stukje minder service, maar als je daarmee $200 kunt besparen is dat toch mooi meegenomen.

Houd er wel rekening mee dat je bij iedere bestelling met een waarde van 22 euro of hoger de kans bestaat dat je BTW (21%) en inklaringskosten moet betalen. Wil je daar meer over weten? Lees dan deze blog.

De DVD speler uit dit voorbeeld kost ongeveer 300 euro, er zijn natuurlijk ook goedkopere opties, zoals bijvoorbeeld de DVD spelers die hier te vinden zijn.

Tips nodig voor de beste DVD speler?

Heb jij tips nodig voor het uitzoeken van de beste DVD speler voor jou? Neem dan even contact met mij op via chat. Liever uitgebreider advies? Klik hier om een afspraak in te plannen. Ik help jou dan graag via een scherm-deel systeem, waarmee we gezamenlijk de AliExpress website kunnen verkennen.

Ik heb ook ervaring met de aankoop van mobiele telefoons, t-shirts en ik weet hoe de AliExpress klantenservice werkt. Ook daarover deel ik natuurlijk graag mijn tips en adviesen. Soms is het handig om met iemand te spreken die weet hoe je omgaat met de klantenservice van dit bedrijf. Het kan soms best lastig zijn.

Heb jij ervaring met producten van AliExpress? Klik hier en laat jouw reactie achter.

Huis kopen? Goed idee! Hypotheek? Goed nadenken!

Huis kopenDat het woord “Sociaal” niet samen gaat met termen als: “Bankieren”, “Lenen” heb ik al eerder over geschreven. Vandaag wil ik een stap verder gaan en zeggen dat “Sociaal” en “verhuur” ook niet samen kunnen in 1 zin. Feit dat een woning in Amsterdam maximaal hetzelfde mag kosten als een woning in Fransum is absurd. Voor een huis kopen gelden dan weer hele andere regels.

In deze blog leg ik uit waarom ik die mening heb en hoe het systeem naar mijn mening eerlijker zou kunnen. Aan het einde van de blog is er natuurlijk zoals altijd gelegenheid om te reageren.

Ga jij een huis kopen? Lees deze blog dan ook, want ook huizenbezitters worden in deze blog duidelijk genoemd met alle fouten die wij maken!

Sociale huur of een huis kopen?

Laat ik dan beginnen met zeggen, Nederland is klein. Iemand uit Utrecht, Almere, Hilversum of Alkmaar kan prima in Amsterdam werken zonder daarvoor te moeten verhuizen. Wie echter niets toevoegt aan het economisch verkeer hoeft zeker niet in een stad te wonen met veel werkgelegenheid.

Naar mijn mening mag de sociale huur in populaire steden drastisch worden beperkt. De prijzen voor een sociale huurflat, zeker in het centrum van deze stad mogen flink hoog zijn. Als iemand dan nog de keus maakt om in het centrum te wonen moet daar ook flink voor betaalt worden.

Ik woon zelf in een appartement aan de rand van Utrecht die ik heb gekocht. Een huis kopen was voor mij een logische stap. Wat ik echter heb gedaan is luisteren naar de bank. Rabobank in mijn geval. De bank adviseerde mij een “aflossingsvrije” hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar. Ik was 25 en wist niet beter dan dat de bank het wel zou weten.

Ik woon nu 10 jaar in de woning en heb daarmee al ruim 60.000 euro aan rente betaalt. Vrijwillig heb ik nog slechts 300 euro afgelost. Dat gaat de komende 4 jaar anders worden. Ik wil de komende 4 jaar meer aflossen dan rente betalen zodat ik over 4 jaar geen hypotheek meer heb.

Dat de bank gaat voor winst maximalisatie begrijp ik. Door deze blog te lezen kan jij dat ook. Ga jij een huis kopen? Sluit dan een hypotheek af met volledige aflossing binnen 15 jaar. Dat betekent hogere maandlasten. Het betekent ook dat een huis kopen over 15 jaar zeer veel financiële ruimte gaat bieden. Als jij geen hypotheeklasten meer hebt ga jij echt zien hoeveel geld voor jou kan doen.

Hoe nu verder?

Nu ik uit de schulden ben zijn dit mijn stappen:

 • 3 tot 6 maanden levensonderhoud opzij zetten, mocht het even tegen zitten.

Dan:

 • 15% van mijn inkomen investeren voor pensioen.
 • Geld opzij zetten voor toekomstige kinderen.
 • Hypotheek binnen 4 jaar aflossen!

De laatste 3 stappen gaan tegelijk. Wil jij meer weten over hoe jij verstandig een huis kunt kopen? Maak een afspraak! Ik ben geen hypotheekadviseur, maar leer jou wel welke vragen jij moet stellen! Een afspraak met mij is gratis en vrijblijvend.

Klik hier om jouw afspraak in te plannen!

Bespaartip: Vergelijk supermarkten!

Vergelijk supermarktenBoodschappen doen? Vergelijk supermarkten! Vaak lijkt Lidl, Aldi, Boni of Jumbo super voordelig. Dat is echter niet altijd waar. Albert Heijn bijvoorbeeld heeft geweldige “Bonus” aanbiedingen. Deze aanbiedingen maken producten vaak goedkoper dan vergelijkbare producten bij andere supermarkten. Vergelijk daarom altijd de prijzen!

Er is meer nodig dan alleen de vergelijking. Wie echt wilt besparen kiest ook voor een budget. Zorg er altijd voor dat jij kunt eten en onderdak hebt. Zorg dat jouw energie niet wordt afgesloten. Daarna volg jij de 7 stappen die omschreven staan op de homepage van deze website.

Een schuldenvrij leven is waar ik iedereen wil krijgen. Wie schuldenvrij leeft gaat spontaan geld vinden. In deze blog leg ik uit hoe mijn ervaring is in het proces naar een schuldenvrij leven. Alles begon met mijn eigen tip die ik natuurlijk ook nog altijd toepas. “Vergelijk supermarkten” zorgt ervoor dat wij nu ongeveer 50% besparen op onze boodschappen.

Wat “Vergelijk Supermarkten” met ons deed

Toen ons proces van het “budget” begon en Nikki en ik gezamenlijk ons budget opstelde wisten wij dat het anders moest! Wij kozen ervoor om echt te gaan kijken waar wij geld aan uitgaven. Het duurde niet lang voordat wij besefte dat er zo’n 1000 euro per maand uitgaven zonder duidelijke bestemming.

Nu, 1 maand verder, hebben wij al honderden euro’s opzij gezet voor onze bruiloft, de nieuwe woning en hopelijk in de toekomst ook een baby!

Wij leven geen geld meer! Wij passen de “Vergelijk supermarkt” techniek trouw toe en doen er alles aan om helemaal schuldenvrij te blijven! Nog 1 hypotheek om af te betalen, daar verwacht ik uiterlijk 2022 vanaf te zijn. Geen maandelijkse hypotheekrente meer, dat bespaart al ruim 500 euro, iedere maand opnieuw!

Wil jij hetzelfde bereiken? Plan een afspraak met mij in. Dat is gratis en vrijblijvend.

Klik hier om jouw afspraak in te plannen!

Hangmat met muggennet: Vandaag gekocht op AliExpress

Hangmat AliExpressVandaag kwam ik weer een bijzonder product tegen, gekocht via AliExpress. Een ideale hangmat met muggennet. Zo kan je buiten in de hangmat liggen zonder last te hebben van muggen!

Wil jij ook zo’n hangmat bestellen? Klik hier!

Het grappige van deze hangmat is dat deze ruim onder de 20 euro kost! Een vergelijkbare hangmat gekocht via Bol.com kost al ruim het dubbele, en daar zit de hangmat nog niet eens bij!

Verzendkosten bij AliExpress zijn (ook bij bestellingen) onder de 20 euro helemaal gratis.

Wat is de levertijd van deze hangmat?

Natuurlijk zijn er nadelen voor het plaatsen van een bestelling via AliExpress. De levertijd van deze hangmat is maximaal 60 dagen. Veelal is het er wel een stuk sneller, maar wees niet verrast als je 30 dagen moet wachten voordat het product in huis is.

Voor de exacte levertijd, klik hier

Een bestelling volgen is ook eenvoudig te doen. In de blog over tracking schrijf ik hoe jij iedere bestelling kunt volgen. Sommige producten komen (ondanks een traceercode) via de reguliere post en kunnen dus niet via PostNL worden gevolgd. Er zijn altijd uitzonderingen.

Komt een bestelling niet binnen de genoemde 60 dagen aan? Dan kan je in deze blog lezen wat jij kunt doen als vervolgstap. Simpelweg geeft AliExpress jou 60 dagen de tijd hiervoor. Daarna wordt een product gemeld als “afgeleverd” en heb je nog 15 dagen (iets meer dan 2 weken) de tijd om alsnog het dispute / geschil te openen.

Kom jij er ondanks de tips niet uit? Neem dan contact met mij op. Ik help jou graag verder via chat, WhatsApp of email. Mogelijkheden genoeg. Via de telefoon kan ik jou helaas niet verder helpen met vragen over AliExpress.

Tot slot, koop nooit spontaan spullen. Zet producten op de “Wish List” en kijk na 2 weken nog eens of je het product echt wilt hebben. 

Heb jij nog tips om te besparen? Laat jouw reactie achter onder deze blog.

Abonnement afsluiten? Denk goed na of jij het kunt betalen!

abonnementWord jij op straat aangesproken door een verkoper voor een krantenabonnement? Overweeg jij een nieuw “gratis” telefoontoestel te krijgen bij een abonnement? Denk dan eerst goed na en lees deze blog voordat jij een stap zet! Veel abonnementen zijn een stuk duurder dan wat je vooraf verwacht.

Een 2-jarig abonnement van 25 euro per maand kost bijvoorbeeld al 600 euro. Veel geld als jij nog financiële achterstanden hebt. In deze blog leg ik uit welke stap jij kunt zetten bij het afsluiten van een abonnement. Hoe jij de verstandige keuzes kunt maken.

Kan jij besparen? Dan is het natuurlijk geen probleem, tenzij jij het abonnement niet nodig hebt. Een abonnement op een krant bijvoorbeeld heb je niet nodig. Een mobiel telefoonabonnement met (duur) toestel ook niet.

Zelfs nu ik schuldenvrij ben heb ik een mobiel abonnement zonder toestel voor 7,50 per maand! Dat zelfde abonnement is nu zelfs af te sluiten voor 5 euro per maand!

Hoe maak jij de juiste keuzes bij een abonnement?

Om te beginnen maak jij zelf de keuzes. Jij kiest precies wat jij nodig hebt en vooral welke kosten jij daarbij wilt maken. Belangrijker is dat jij een exact budget opstelt waarin jij exact weet hoeveel geld jij waaraan uit wilt geven.

Geef iedere euro die binnenkomt direct een bestemming. Kies ook een bestemming voor eventueel extra geld.

Volg de 7 stappen, te beginnen met 1000 euro voor noodvoorzieningen. Vervolgens los jij al jouw schulden af. Dan vul jij jouw spaarrekening met genoeg geld om 3 tot 6 maanden levensonderhoud opzij te zetten.

Stappen 4 tot 6 zijn manieren om het geld wat binnenkomt op de juiste manier weg te zetten. In stap 7 ga jij jouw vermogen verdelen en heel erg gul door het leven!

Zorg dat jij tot op de cent nauwkeurig weet hoeveel geld jij kunt uitgeven aan alles wat jij doet. Doe dat voordat je iets afsluit of koopt. Hoe dan ook, zorg ervoor dat jij jouw schulden binnen 24 maanden (2 jaar) volledig aflost. Geen schulden betekend meer financiële ruimte!

Hulp nodig? Maak een vrijblijvende afspraak!

Chinese webshop: Waar moet je op letten?

chinese webshopEen Chinese webshop is zo langzaam maar zeker de plek om te kopen vanuit Nederland. Het heeft een paar nadelen, maar de prijzen zijn veelal zo laag dat de lange levertijd geen problemen oplevert. Wie bestelt bij een Chinese webshop moet wel op een aantal dingen letten. Daarover gaat deze blog.

Vanuit AlexandervanDijl.nl bestel ik zeer regelmatig bij AliExpress, bereikbaar via https://vrlx.ga/ali.

Een andere Chinese webshop heb ik nog niet nodig gehad, simpelweg omdat de levertijd bij AliExpress veelal een stuk sneller is dan bij een andere Chinese webshop. De prijzen zijn vergelijkbaar, niet hoger, maar ook niet altijd lager.

Waar moet je op letten bij een Chinese webshop?

Een paar kleine dingen waar je echt op moet letten. Je bestelt natuurlijk producten van buiten Europa. Dat betekent dat jij geen EU garantie hebt en dat de kwaliteit en de maat van een kledingstuk soms anders is dan wat wij hier gewent zijn.

Waar je bij Bol.com bijvoorbeeld een product kunt terugsturen kan dat bij een Chinese webshop veelal niet.

Wanneer jij de waarde van de bestelde producten bij een Chinese webshop onder de 22 euro blijven hoef jij niets te betalen. Is de waarde echter hoger, dan loop je het risico dat jij BTW en inklaringskosten moet betalen. Deze kosten lopen flink op, aangezien de inklaringskosten een vast bedrag zijn. Zit jij net boven de 22 euro, dan wordt dat bedrag meer dan 50% van de waarde van het product. De BTW komt daar dan nog bij.

Wanneer jij een bestelling plaatst via https://vrlx.ga/ali kan ik jou via deze site altijd helpen wanneer er problemen ontstaan. Verder lees je op deze site ook over de veel gemaakte fouten bij een bestelling bij een Chinese webshop en hoe jij die kunt voorkomen.

Kom jij ergens niet uit? Neem gerust contact op via chat of email. Ik help jou graag verder.

Hulp via deze site is altijd gratis. Wanneer jij wil dat ik verder kijk is de hulp nog altijd gratis voor mensen die bestellingen hebben geplaatst via https://vrlx.ga/ali.

Schuldenvrij, op naar stap 3! 3 tot 6 maanden als reserve!

schuldenvrijWow! Wat is het toch een heerlijk gevoel om schuldenvrij te zijn! Geen maandelijkse rekening meer van DUO, geen bank die maandelijks rente afschrijft, geen creditcard waar ik maandelijks voor betaal! Wel een debitcard, zodat ik mijn Bitcoin ook kan uitgeven.

Voordat ik echt volledig de focus ga leggen op stappen 4, 5 en 6 ga ik nu 6 maanden levensonderhoud opzij zetten. Voor nu hoort de maandelijkse betaling van de hypotheekrente daar nog wel bij. Snel opgeteld kom ik op net iets minder dan 11.000 euro uit. Uiterlijk september wil ik dat geld bij elkaar hebben. Dat wordt flink bijklussen en iedere extra euro naar stap 3 gooien.

Daarna wil ik voor 2020 (onze bruiloft) zowel mijn hypotheek als de bruiloft volledig betalen. Dat is een kostenpost van 150.000 bij elkaar. Mogelijk laat ik de hypotheek nog iets langer wachten, maar 2022 moeten wij samen volledig schuldenvrij kunnen zijn.

Ook schuldenvrij leven? Volg de 7 stappen!

Er zijn 7 eenvoudige stappen om exact te bereiken wat ik heb bereikt! Als jij de stappen trouw volgt kan iedereen dit bereiken! Geen luxe, leef op rijst en bonen! Hoe zuiniger jij leeft, hoe sneller jij kunt leven als geen ander!

Schuldenvrij, geen hypotheek, geen zware lasten meer! Dat is het doel van het 7-stappenplan!

 1. Zet 1000 euro opzij voor noodgevallen!
 2. Los alle schulden af volgens de snelweg naar een schuldenvrij leven methode!
 3. Zet 3 tot 6 maanden levensonderhoud opzij.
 4. Investeer 15% van jouw inkomen.
 5. Zet 35.000 euro per kind opzij voor studie.
 6. Los jouw hypotheek af.
 7. Wees gul en deel het extra geld met anderen die het niet zo goed hebben!

Stappen 4, 5 en 6 kunnen worden gecombineerd. Het is voor iedereen mogelijk om schuldenvrij te leven. De basis is te leven op minder dan wat jij binnenkrijgt. Als jij bereidt bent om dat te doen, dan wil ik jou helpen!

Plan een afspraak met mij in, zodat ik jou verder kan helpen. Het enige wat ik daarvoor terug vraag is dat jij jouw verhaal deelt op deze site zodra jij uit de schulden bent!

Doel van Alexander van Dijl International Budgetcoaching!

Alexander van Dijl InternationalToen ik de laatste 2000 euro van mijn studieschuld overmaakte naar DUO wist ik dat mijn leven er beter uit ging zien. Extra kosten die ik gemaakt had omdat ik een rekening had gemist behoren tot het verleden en al mijn bankrekeningen zien er een heel stuk beter uit.

De komende jaren worden voor mij alleen maar beter. In deze blog leg ik uit waarom ik doe wat ik doe en wat mijn doel is voor jou!

Schulden zijn alleen goed voor de financiële instellingen en banken. Lenen voor een auto, fiets, wasmachine, zelfs voor een telefoon is niet goed voor jou! Het kost uiteindelijk alleen maar extra!

Mijn doel, iedereen schuldenvrij!

Ik heb inmiddels een flink aantal mensen geholpen om uit de schulden te komen. Hoe? Simpel! De snelweg naar een schuldenvrij leven!

Zonder schulden heb jij veel minder maandelijkse lasten. Mijn maandlasten bestaan op dit moment uit:

 • Boodschappen (eten, drinken en overige vaste boodschappen).
 • Kleding.
 • Gas, water en elektra.
 • Hypotheek (die schuld staat in mijn geval nog wel open).
 • Belastingen.
 • ADSL en Mobiele telefoonrekening.

Ik wil dat jij hetzelfde bereikt en net als ik alles op alles gaat zetten om jouw hypotheek af te lossen! Heb jij een huurwoning? Zet dan alles op alles om een woning te kopen (zonder hypotheek).

Er is zo veel meer mogelijk dan wat de “schuldbureau’s”, gefinancierd door de Gemeente, jou doen geloven. Jij kunt binnen 2 jaar schuldenvrij zijn. Daarvoor moet je 2 dingen doen:

 1. Nooit meer geld lenen, zelfs niet voor een telefoon!
 2. Alle toegang tot geleend geld stopzetten! Dit is inclusief een kredietlimiet op jouw bankrekening, creditcard en eventueel andere toegang tot geld.

Wanneer jij dat hebt gedaan en jij bent bereidt om alles op alles te zetten om uit de schulden te komen help ik jou graag! Maak gerust een afspraak met mij en laat mij jou helpen om problemen op te lossen!

Ik werk sneller dan de standaard schuldbureau’s door jou het overzicht te geven. Ik neem niets over, jij doet alles zelf! Zo komen de problemen die ik oplos niet terug.