Wat als mijn AliExpress na een maand niet binnen is?

Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Dat is prima, alleen is een bestelling bij AliExpress soms lastig. In deze blog leg ik uit wat jij kunt doen als jouw bestelling na een maand nog niet binnen is. Er zijn een paar dingen om te controleren.

  • Controleer direct het adres. Dat kan via VanDijl.ga/adres. Jij krijgt als het goed is jouw adres te zien. Soms staat er geen huisnummer, woonplaats of postcode bij. Mocht dat het geval zijn, pas het direct aan.
  • Klopt het adres, ga dan naar VanDijl.ga/traceer en klik op “My Orders” of “Mijn bestellingen”. Bij jouw bestelling staat een knop “Track Order” of “Traceer”, daarmee kan je de bestelling volgen.
  • Is jouw bestelling al in Nederland, maar nog niet bij jou, controleer dan de waarde van de bestelling. Is deze hoger dan 22 euro, vul het douaneformulier in. Mogelijk moet je nog BTW en inklaringskosten betalen.

Kom jij er zelf niet uit? Geen probleem! Met de AliExpress Premium service kan ik namens jou inloggen op jouw account en het probleem voor jou onderzoeken. Aan de premium service zijn kosten verbonden. Vragen stellen mag natuurlijk ook altijd, ga daarvoor naar de contact pagina en stuur mij een bericht.

Wat als mijn bestelling al is teruggestuurd?

Is jouw bestelling al teruggestuurd, dan is het alsnog belangrijk om de reden te achterhalen. Is het teruggestuurd omdat jouw adres niet klopte, neem dan contact op met de verkoper. Dat doe je door naar VanDijl.ga/verkoper te gaan, te klikken op “My Orders” of “Mijn bestellingen” en vervolgens te klikken op “Contact seller” bij het product waar het over gaat.

De verkoper die kan samen met jou op zoek gaan naar een oplossing. Dat kan zijn het pakket opnieuw toesturen, geld teruggeven of een andere oplossing. Kom jij er met de verkoper niet uit, dan heb je ook nog de mogelijkheid om via VanDijl.ga/klantenservice de klantenservice via chat te bereiken.

De chat begint automatisch, maar wordt jouw vraag via de automatische antwoorden niet beantwoord krijg je een “live agent”, die jou daadwerkelijk verder kan helpen.

Huur niet meer te betalen? Wat nu!

huur in amsterdamOf jij nu een woning huurt in Amsterdam of Alblasserdam, Utrecht of Uitgeest, huren kan kostbaar zijn. Kan jij de huur even niet betalen, dan is het tijd om te gaan zoeken naar een oplossing. Vanuit Alexander van Dijl International help ik jou graag.

Uiteindelijk gaat alles om het het maken van een plan. Dat is iets waar ik jou ook mee kan helpen. Maak jij verder al gebruik van alle cadeaus die je kunt krijgen van de overheid.

Bij een laag inkomen kan jij bijvoorbeeld in aanmerking komen voor huurtoeslag en zorgtoeslag via de belastingdienst. Heb jij kinderen? Denk dan ook aan kinderbijslag en kinderopvangtoeslag.

Hoe help ik jou om huur te betalen?

Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd is dat geld lenen nooit goed is. Daarom leen ik geen geld uit aan mensen om de huur te betalen. Zelf heb ik gelukkig geen schulden meer, dat gun ik aan iedereen.

Soms betekent dat tijdelijk leven met (veel) minder dan wat je gewend bent. Goedkopere boodschappen, geen dure telefoon. Wanneer jij iedere euro die binnenkomt op jouw rekening een bestemming geeft is de kans groot dat betalen geen probleem zal worden.

Kan jij hulp gebruiken met het volgen van het 7-stappenplan? Het maken van een budget? Maak een afspraak voor een intakegesprek.zodat we de eerste stap naar een budget kunnen zetten. Tijdens het intakegesprek leer jij exact wat jij moet weten om jouw budget op orde te krijgen.

Daarna leer jij vanzelfsprekend ook welke stappen ik jou verder mee kan helpen. Soms is een gemeente ook bereidt om de kosten voor budgetcoaching op zich te nemen. Het verschil tussen budgetcoaching via mij en budgetcoaching via de gemeente is dat schulden via mij gemiddeld (veel) sneller afgelost zijn. Daarnaast leer je via mij ook hoe je met geld om kunt gaan, zodat jij nooit meer in vergelijkbare problemen zult komen.

Tip om te besparen op jouw OV-reiskosten

OV-chipkaartReis jij regelmatig met het openbaar vervoer, dan zal jij waarschijnlijk bekend zijn met de website Uitcheckgemist.nl. Via die website kan je saldo terugvragen bij het vergeten uit te checken.

Nu hangt de OV-chipkaart gelukkig van losse eindjes aan elkaar en is het mij nu opnieuw gelukt om saldo terug te vragen voor dezelfde rit. Zo heb ik inmiddels al het geld terug wat de Nederlandse Spoorwegen mij afhandig hebben proberen te maken.

Feitelijk heb ik, dankzij Uitcheckgemist.nl nu 2 gratis ritten kunnen maken. De rit van vandaag maak ik vermoedelijk ook gratis en ik ga proberen om ook de terugreis gratis te maken. Mijn doel is te kijken hoe ver je kunt gaan in het gebruiken van het OV-chipkaart systeem. Uiteindelijk wil ik kijken of 100% gratis reizen mogelijk is.

Hoe bespaar je dan precies?

Officieel moet je bij iedere rit in- en uitchecken. Echter, door uitchecken over te slaan kan je via de website Uitcheckgemist.nl het volledige instaptarief terugkrijgen door simpelweg hetzelfde begin- en eindstation in te vullen. Zo heb je een geldig vervoersbewijs gehad voor de complete reis en krijg je ook nog eens 100% van het saldo terug.

Enige voorwaarde voor deze truc is een OV-chipkaart (kosten, 7,50) en minimaal 16 euro aan saldo. NS zelf geeft aan dat je 20 euro saldo nodig hebt. In de praktijk is dat minder, omdat je 4 euro negatief saldo op de OV-chipkaart mag hebben.

Mocht het enkel mogelijk zijn om 3 keer niet uit te checken (zoals ook op de website Uitcheckgemist.nl staat aangegeven) wordt de besparing iets ingewikkelder. De besparing werkt dan door het saldo terug te vragen wat nog op de OV-chipkaart staat. Dat kan door deze als vermist / gestolen op te geven. Jij betaalt dan natuurlijk wel de 7,50 kosten voor de OV-chipkaart.

Wil jij de exacte stappen weten om dit mogelijk te maken? Laat jouw reactie achter onder dit bericht of neem contact met mij op.

 

 

 

Wat kost roken? En hoe kan jij stoppen?

Wat kost roken?Roken kost meer dan wat je wellicht denkt. Natuurlijk moet je het pakje sigaretten kopen. Maar dat zijn allen jouw persoonlijke kosten. De extra pauzes die rokers veelal nemen kost ook de werkgever geld. Vaker ziek zijn is slecht voor de samenleving.

Deze blog gaat over de kosten die jij als roker voor jezelf maakt en waarom jij beter kunt stoppen. Het begint allemaal met de aankoop van een pakje sigaretten. Die overigens ook jaarlijks in prijs omhoog gaan.

Gemiddeld kost een pakje sigaretten 6 euro voor 20 stuks. Ongerekend 30 cent per stuk. Dat lijkt weinig, maar als jij dagelijks zo’n pakje oprookt is dat 180 euro per maand. Dat zijn kosten die je ook kunt steken in het aflossen van schulden of het creëren van vermogen.

Wat kan stoppen met roken opleveren?

Laten we er voor dit voorbeeld vanuit gaan dat jij 1 pakje sigaretten per dag rookt. Met een gemiddelde prijs van 6 euro per pakje dus zo’n 180 euro per maand. Zet dat geld eens opzij op een pensioenrekening wat 10% rendement oplevert. De werkelijke bedragen zijn iets hoger.

Laten we zeggen dat jij 40 bent en in ieder geval nog 20 jaar werkt. Dan heb jij 43.200 opzij gezet wat je anders simpelweg had opgerookt. Na 20 jaar heb jij 137.825,44 op jouw pensioenrekening staan. 10% daarvan is ruim 13.000 euro, ruim 1000 euro per maand.

Nu blijven roken kost jou dus plat gezegd ruim 1000 euro per maand als jij met pensioen gaat. Rook jij 2 pakjes per dag? Dan gaat het bedrag omhoog naar bijna 3000 per maand. Iedere euro die jij nu opzij kunt zetten helpt jou om in de toekomst extra comfortabel te kunnen leven.

Ben jij toe aan een beter leven? Plan dan direct een afspraak met mij in. Ik help jou om jouw budget te plannen en slimme besparingen te ontdekken. Zelfs met een laag inkomen kan iedereen met een goed pensioen!

Aliexpress PayPal? Ik denk het niet… Hier zijn de opties!

AliExpress PaypalAliExpress Paypal samenwerking? Ik denk het niet. In deze blog leg ik uit waarom ik verwacht dat deze samenwerking niet gaat plaatsvinden.

Om te beginnen, een AliExpress Paypal samenwerking is niet nodig. Met AliPay, VISA, Mastercard en zelfs iDeal als betaaloptie is de vraag naar PayPal erg klein. AliExpress Paypal willen beide natuurlijk graag verkopen en doet dat ook erg goed.

Meer weten over de huidige betaalmogelijkheden van AliExpress? Klik hier! De lokale betaalmethodes, waaronder iDeal staan daar niet genoemd, wil jij met iDeal betalen? Klik hier.

Waarom de AliExpress PayPal samenwerking niet gaat komen?

Om te beginnen, PayPal is heel erg streng waar het gaat om de “Buyer Protection”. Het eigen programma van AliExpress is dat overigens ook, maar door beide te combineren is de kans op misbruik extreem groot. En AliExpress PayPal samenwerking zou daarbij niet echt een goed idee zijn voor beide bedrijven.

Verder heeft AliPay al zo enorm veel betaalopties dat een extra betaaloptie simpelweg niet nodig is. Vrijwel ieder land met lokale betaalopties (iDeal in Nederland) heeft die optie ook om te betalen bij AliExpress.

Lukt het jou niet om te betalen via iDeal? Klik hier om naar de juiste pagina op de AliExpress website te gaan. Vanaf die pagina log je in op jouw account en wordt de iDeal betaaloptie automatisch geactiveerd.

Kom jij er ondanks dat toch niet uit? Neem dan even contact met mij op via chat of email.

Hoe kan ik nog meer betalen?

Hoewel een groot deel van Nederland geen creditcard heeft is het wel een optie om betalingen te doen. Wie toch geld op een PayPal account heeft staan kan dit eenvoudig weer terugstorten naar de bankrekening om van daar uit alsnog de iDeal betaling te doen.

Dan nog 1 kleine waarschuwing. Het komt voor dat mensen een vergissing maken bij het invoeren van het adres. Controleer daarom altijd via deze link of jouw adres overeenkomt met jouw werkelijke adres. Wanneer er iets niet klopt loop je het risico dat een pakketje wordt teruggestuurd en dus niet bij jou thuis aankomt.

Ondanks dat bij Aliexpress PayPal niet mogelijk kan er wel worden gezegd dat de iDeal optie prima werkt voor mensen met een Nederlandse bankrekening.

Is er een kans dat er toch een AliExpress Paypal samenwerking komt?

Hoewel ik het niet verwacht zijn de wonderen de wereld nog niet uit. De grootst payment provider en de grootste webwinkel kan nog weleens iets interessants gaan worden.

Invoerrechten Aliexpress: Gratis verzending en toch betalen…

Invoerrechten AliExpressIk krijg dagelijks melding van mensen die problemen hebben met de Invoerrechten AliExpress. Het gaat dan met name over het feit dat het bedrijf gratis verzendkosten aanbiedt op de website om vervolgens alsnog door PostNL kosten te berekenen. In deze blog leg ik uit hoe dat zit.

Meer weten over de verzendkosten? Klik hier voor de volledige uitleg op de website van AliExpress zelf.

Invoerrechten Aliexpress zijn feitelijk de kosten die de Nederlands rijks-maffia (overheid) in rekening brengt voor alles wat wordt geïmporteerd. Daarbij moet gezegd worden dat producten tot 22 euro vrij zijn van deze kosten en dus veilig en zonder extra kosten kunnen worden ingevoerd. Enige uitzondering zijn namaakproducten zoals merkkleding die niet echt van het merk afkomstig is.

Zolang jij per bestelling nooit meer dan 22 euro uitgeeft voorkom jij de Invoerrechten Aliexpress die PostNL namens de douane in rekening brengt. Overigens komt het voor dat er producten worden verkocht die uiteindelijk (ondanks de hoge waarde) toch de grens over mogen zonder extra kosten. Je kunt het dus altijd proberen, maar weet dat je een risico loopt.

Wat moet ik doen als ik Invoerrechten Aliexpress moet betalen?

Heb jij het briefje op de mat gekregen van PostNL waarin staat dat je een pakketje op mag halen na betaling van de extra kosten, dan kan je 2 dingen doen. Je kunt het pakketje natuurlijk weigeren om vervolgens contact op te nemen met Aliexpress om daar te proberen jouw geld terug te krijgen. Veel verkopers accepteren echter geen retouren dus het is daarmee niet gegarandeerd dat jij jouw geld terugkrijgt.

Ook kan je gewoon de kosten betalen en leren van deze fout. Mensen kopen vaak meerdere kledingstukken tegelijk, waardoor de totale waarde van een zending boven de 22 euro uitkomt. Los bestellen van de verschillende kleding stukken had deze extra kosten dan al kunnen voorkomen.

Kom jij er zelf niet uit? Neem dan even contact op met mij via chat of email. Ik help jou graag verder om jouw AliExpress Inverrechten problemen op te lossen!

AliExpress Tracking: Hoe volg je nu precies het pakketje!

AliExpress trackingEen pakketje volgen via AliExpress tracking is soms wat ingewikkeld, omdat er vaak meerdere sites nodig zijn. Laten we daarom stap voor stap gaan van aankomst van het pakket in Nederland terug naar het verlaten van China (of het land waar het pakket vandaan komt).

Voordat wij verder gaan raad ik aan om even te kijken op http://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm voor het actuele trackingnummer, omdat het nummer soms veranderd.

Via de websites PostNL.post en Internationalparceltracking.com volg je het pakketje zodra het in Nederland is. Is het nog niet in Nederland, dan wordt het iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk.

Hoe werkt AliExpress tracking buiten Nederland?

Er zijn natuurlijk situaties waarin jij AliExpress tracking wilt gebruiken voordat een pakketje in Nederland is. Daarvoor zijn er een aantal sites om het pakketje te volgen.

Zo kan jij gebruikmaken van Track24.net of Track.aftership.com om te kijken waar jouw pakket zich ongeveer bevind.

Soms komt het voor dat jouw pakket retour is gestuurd naar China, in dat geval kijk je op http://s.click.aliexpress.com/e/i2zzrnI of klik hier om te kijken of jouw gegevens juist zijn ingevoerd bij AliExpress. Mocht dat niet het geval zijn pas de gegevens dan direct aan.

Wat als mijn pakketje retour is gezonden, hoe krijg ik geld terug?

Binnen 60 dagen na de besteldatum kan jij via VRLX.ga/ali kan jij een geschil (dispute) openen. Hiermee kan jij kenbaar maken dat een pakketje retour is gezonden en jij het pakketje graag alsnog wilt ontvangen. Ook kan jij via het systeem aangeven dat jij geld terug wilt als jij dat liever wilt.

Mocht je via die wegen er ook niet uitkomen, neem dan gerust even contact met mij op via chat of email. Het emailadres is [email protected].

Natuurlijk wil ik ook heel graag jouw ervaringen horen over de AliExpress Tracking en andere onderwerpen, laat dan ook gerust jouw reactie achter onder dit bericht.

Kakao Friends knuffelbeesten nu ook te bestellen bij AliExpress!

Kakao friends en Kakao TalkDe populaire app Kakao talk heeft een nieuw type app op de markt gebracht. Een soort WhatsApp in combinatie met Facebook messenger met meer stickers en mogelijkheden. Deze app is enorm populair in Azië en kan zomaar deze kant op komen.

Wil jij een van deze knuffels ook in jouw bezit hebben? Klik hier om deze direct te bestellen. 

Je kunt deze Kakao knuffels natuurlijk gewoon betalen met iDeal. Het enige wat daarvoor nodig is, een gratis AliExpress account. Heb jij een andere vraag over AliExpress of een van de producten die daar worden verkocht, neem gerust even contact met mij op.

Waarom worden deze Kakao knuffels verkocht?

Emoticon WhatsAppWaar de “emoticon” knuffels van WhatsApp al enige tijd razend populair zijn in diverse winkels en ook op de AliExpress website lijkt dat nu ook met de Kakao knuffels te gaan gebeuren.

Er wordt nu verwacht dat de andere knuffels een volgende hype gaan opleveren. Mocht dit niet gebeuren, dan maakt het ook niet uit, AliExpress verkoopt zo ontzettend veel producten dat een tegenvallende verkoop op een bepaalde productlijn voor niemand nadelig hoeft te zijn.

AliExpress is erg streng op het verbod op namaak producten. Zo is het erg lastig om nog een namaak Rolex te vinden. Een DVD speler voor in de auto of nepwimpers zijn een stuk makkelijker te vinden bij dit bedrijf. Producten als play-doh zijn ook te koop bij AliExpress, maar onder andere namen.

Waar jij ook naar op zoek bent, neem gerust even contact met mij op. Ik help jou graag om het product wat jij zoekt te vinden. Bijvoorbeeld een diamond painting, die zelfs te koop is met jouw eigen foto als je die wilt hebben.

Heb jij ervaring of een vraag over een bepaalde productlijn? Laat jouw reactie dan achter onder dit bericht, zodat anderen er ook wat aan hebben! Ik beantwoord iedere vraag hier persoonlijk.

 

 

Prepaid VISA/Mastercard creëert mogelijkheden!

Prepaid CreditcardVakantie naar de Verenigde Staten, een online aankoop doen buiten Nederland of iets eenvoudigs als een auto huren, een creditcard is soms erg handig. Toch zijn er betere oplossingen die jou minder snel in de schulden drukken. Prepaid is het antwoord!

Deze blog gaat over de alternatieven voor de creditcard en hoe jij daar eenvoudig aan kunt komen. De debitcard (ook wel prepaid creditcard genoemd) betekent vooraf saldo laden om dat later uit te kunnen geven. Vergelijkbaar met een bankpas, waarbij het geld direct van jouw bankrekening wordt afgeschreven.

De kaart dis ik persoonlijk gebruik is de VISA van Cryptopay, daarvan zijn de kosten laag, heb je de mogelijkheid om een kaart aan te schaffen in een andere valuta en kan je zelfs met diverse cryptocurrencies betalen.

Waarom prepaid als je ook maandelijks kunt betalen

Het grote verschil tussen vooraf en achteraf betalen is de verplichting. Prepaid betekent puur dat jij het geld moet hebben voordat jij een aankoop kunt doen. Betaal jij achteraf, dan komt die verplichting pas later.

Hoewel het vaak goed gaat komt in vrijwel iedere situatie het geval voor dat er net nog even een aankoop wordt gedaan waardoor de creditcard een maand opschuift. De kosten voor het uitstellen van de betaling kunnen flink oplopen.

Uiteindelijk ga ik als budgetcoach niemand aanmoedigen om in de schulden te stappen. Een creditcard (ook een die je niet gebruikt) is een vorm van schuld. Het geeft namelijk toegang tot geld wat jij op het moment nog niet hebt.

De enige uitzondering die ik nog maak is de hypotheek. Dit is puur en alleen omdat ik het belangrijk vindt dat mensen eigenaar worden van een woning. Echter, ook bij een hypotheek is mijn tip (advies mag ik niet geven) om deze uiterlijk binnen 15 jaar af te lossen. Vanaf het moment dat ik begon met aflossen ben ik binnen 5 jaar vrij van hypotheek op mijn eerste woning.

De volgende stap is een huis kopen samen met mijn vrouw (nu nog vriendin), waarbij ook mijn inkomen bij het totaal kan worden opgeteld. Aangezien ik straks weer 2500 euro per maand verdien aan de verhuur van mijn woning is die hypotheek binnen maximaal 10 jaar afbetaald.

Wil jij weten hoe jij slimmer met geld om kunt gaan? Ga naar VanDijl.ga/afspraak om een afspraak met mij in te plannen.

 

AliExpress iDeal betalingen gewoon mogelijk!

AliExpress iDealDe grootste webwinkel ter wereld heeft ook voor de Nederlandse markt iets goeds gedaan. De AliExpress iDeal betaling is eenvoudig te activeren en in deze blog leg ik uit wat jij precies moet doen om zo te betalen.

Persoonlijk ben ik geen fan van deze betaalmethode, omdat de foutmarge hoog ligt. Dit komt omdat een AliExpress iDeal betaling feitelijk een overboeking is, waar de transactie pas wordt voltooid nadat het geld al van jouw rekening af is.

Wel geef ik jou hier de stappen om een AliExpress iDeal betaling mogelijk te maken in jouw account en ervoor te zorgen dat deze betaaloptie ook altijd mogelijk blijft.

Wat moet ik doen om de AliExpress iDeal optie te activeren?

Je hebt feitelijk maar 3 stappen nodig zodat deze optie werkt:

Stap 1: Ga naar http://s.click.aliexpress.com/e/mIE6eQb om in te loggen bij jouw account. Via deze link weet je zeker dat de AliExpress iDeal optie ook geactiveerd wordt.

Stap 2: Zoek jouw producten en plaats deze in jouw winkelmandje.

Stap 3: Kies voor “Overige betaalmethodes” en jij krijgt de mogelijkheid voor de AliExpress iDeal methode te zien.

Kom jij er toch niet uit? Spreek mij dan gerust aan via de chat op deze pagina. Ik help jou graag.

Waarom werkt de AliExpress iDeal betaalmethode niet standaard?

Dit heeft ermee te maken dat alleen Nederland deze manier van betalen kent. Vrijwel ieder ander land kiest Mastercard en VISA als elektronisch betaalmiddel. Daarnaast stappen ook steeds meer mensen over op Bitcoin (wat AliExpress helaas nog niet als betaaloptie heeft).

Hoe dan ook, wil jij zeker weten dat jij met iDeal kunt betalen bij AliExpress? Klik hier of gebruik de speciale VRLX.ga/ali link voor iedere bestelling om de betaaloptie geactiveerd te houden.

Tot slot, kom jij er ondanks alle tips niet uit? Neem contact met mij op via chat of email.