Blog - Bel 030 655 1979!

doorAlexander

Gratis persoonlijkheidstest om problemen op te lossen!

Gratis persoonlijkheidstest

Heb jij problemen in het leven? Mogelijk bezoek je deze site om geldproblemen op te lossen. Maak nu de gratis persoonlijkheidstest!

Direct de gratis persoonlijkheidstest maken? Klik hier!

Waar het om gaat is jou! Daarom krijg jij na het invullen de kans om langs te komen in Amsterdam. Daar krijg jij niet alleen de testresultaten, maar ook een persoonlijke evaluatie aan de hand van 10 verschillende punten waarop veel mensen vast lopen. Wat er anders gedaan wordt dan gebruikelijk is dat jij ook meteen de oplossingen aangeboden krijgt. Hoe meer mensen de test invullen, hoe beter deze wereld er uiteindelijk ook uit zal zien.

Maak de gratis persoonlijkheidstest direct! Klik hier!

Mijn doel voor deze blog is jou de test in te laten vullen. Wanneer jij de test invult kom jij meer te weten over hoe jij in het leven staat. Daarna kan ik jou helpen om al jouw problemen op te lossen. Of het nu om geld gaat of iets anders.

Meer over de gratis persoonlijkheidstest

Dan kan ik heel wat gaan schrijven, het makkelijkst is mijn eigen verhaal. Dus laat ik daar vooral mee beginnen. Wanneer ik jou vertel dat ik ook de gratis persoonlijkheidstest heb ingevuld kan ik ook uit eigen ervaring praten. Voor mij loste het heel veel problemen op.

Weten wat de gratis persoonlijkheidstest op kan lossen? Klik hier!

Natuurlijk sta ik ook open voor vragen die jij mij wilt stellen. Neem daarvoor gewoon contact met mij op. Hoe meer mensen vragen stellen, hoe duidelijker ik ook antwoorden kan geven. Wat ik hoe dan ook wel graag wil geven is de gratis persoonlijkheidstest.

Meer weten over jezelf? Klik hier!

Het belangrijkste is dat jij precies weet waar het over gaat. Alles draait om jou! Ik wil dat jij beter wordt. Daarom biedt ik de diensten ook steeds meer gratis aan. Waarom gratis? Ik wil dat jij beter wordt. Het gaat niet om mij of mijn portemonnee.

doorAlexander

Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Coaching is mijn passie. Vandaag gaf ik mijn eerste les via Stichting LEF (Leven en Financiën) om een stukje bewustwording te geven rondom geld. De boodschap die werd meegenomen is hoe belangrijk het is om belastingaangifte te doen. Uit de kleine groep had slechts 1 iemand dat ooit gedaan.

Het gevolg van geen aangifte doen, duizenden euro’s die deze jonge studenten nu niet (terug) krijgen. De eerste les ging om bewustwording, les 2 gaat verder over waar geld aan uitgegeven wordt. De derde (en laatste) les gaat over manieren om (meer) geld te verdienen.

Iedere les is belangrijk en ik verwacht ook iedere les met evenveel passie te kunnen geven. Uiteindelijk maakt het niet uit hoeveel iemand verdient, met de juiste keuzes kan iedereen (veel) geld overhouden.

In deze blog praat ik over rechten rondom geld.

Afhankelijk van jou inkomen kan jij aanspraak op toeslagen. Denk hierbij aan zorgtoeslag om de kosten van jouw zorgpremie te verlagen. Denk ook aan huurtoeslag wanneer jij jouw woning huurt. Kinderbijslag, kinderopvangtoeslag en voor huizenbezitters met een hypotheek, hypotheekrente aftrek.

Ik ben nog geen miljonair, heb zelfs nog een hypotheek van (ruim) boven de 100.000 euro. Hoewel ik nu eindelijk begin met aflossen betaal ik gedurende de levensduur wel zo’n 100.000 aan rente alleen. Een hoop geld, waar ik nooit meer iets terug van zie. Niets, behalve de hypotheekrenteaftrek die weer via de belasting loopt. Ook iets waar ik als Nederlander recht op heb.

Voor mij is het probleem met deze manier van werken het rondpompen van geld. Laten we ervan uitgaan dat iedere Nederlander minimaal 1 bedrag krijgt van de overheid en minimaal een bedrag moet betalen aan de overheid. Als iedere transactie 1 cent kost (de werkelijke kosten zijn iets hoger), dan kost het systeem al minimaal 360.000 euro. Veel geld, als je het zo in een keer ziet.

Dan zijn er nog extra kosten, namelijk de kosten voor iedere instantie, ambtenaar en brieven die wordt gestuurd. Met de gemiddelde kosten van een brief op zo’n 1 euro, gemiddeld worden er 3 of meer brieven per jaar verstuurd vanuit de belastingdienst alleen, zie je al op ruim 50.000.000 aan kosten voor alleen het sturen van brieven. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Hoe zou jij het graag willen zien? Is jouw recht op een brief voldoende om 50.000.000 euro te verantwoorden? Of zou daar iets aan moeten gebeuren. Laat jouw reactie achter onder deze blog.

doorAlexander

6-minuten coaching: Snel uit de schulden!

Wat kan je in 6-minuten bereiken? Waarschijnlijk meer dan wat jij nu denkt. Het is mijn missie om nog dit jaar 1000 mensen uit de schulden te helpen. Daarom deel ik mijn boek gratis (digitaal) uit. Het eerste intakegesprek is daarom ook helemaal gratis. Verder spreek ik voor grote groepen om meer mensen te bereiken.

6 minuten coachingVeel mensen hebben daar gelukkig genoeg aan. Sommige mensen waarderen het om aan de hand te worden meegenomen. Daarom heb ik de 6-minuten coaching ontwikkeld. Eenvoudig gezegd stellen wij tijdens de intake een plan op en bel ik jou 1 keer per week om te horen hoe het plan gaat en om kort nog wat tips te delen.

Tijdens de 6-minuten coaching beantwoord ik natuurlijk ook jouw vragen.

Deze coaching is slechts zeer beperkt beschikbaar en kost 25 euro per maand. Daarvoor ben ik ook beschikbaar via WhatsApp om antwoord te geven op jouw vragen. Wil jij in aanmerking komen voor de 6-minuten coaching, maak dan een afspraak via VanDijl.ga/afspraak.

Wat zijn de resultaten van de 6-minuten coaching?

Alles wat ik doe werkt met een eenvoudige doelstelling. Ik moet minimaal 10x meer opleveren dan wat ik kost. 25 euro per maand gaat jou dus 250 euro per maand opleveren.

Tot nu toe gaat het overigens veel beter, mensen komen gemiddeld 6 maanden sneller uit de schulden. Door deze nieuwe vorm van coaching kost het mij minder tijd en de client minder geld. De extra besparing zorgt ook weer voor een versnelde aflossing van de schulden.

Lees hier ook enkele reacties van mensen die van mijn coaching gebruik hebben gemaakt:

[show-testimonials alias=’Test’]

Wil jij jouw reactie aan deze groep toevoegen? Plan vandaag nog een afspraak met mij in! Via VanDijl.ga/afspraak kan je dat nu direct doen. Een afspraak kost niets in geld en slechts 15 minuten in tijd. Ik kijk er naar uit om jou te spreken!

Gebruik vooral ook de overige contactmogelijkheden voor als je vragen hebt.

doorAlexander

Nog een manier om wat extra geld te verdienen…

De combinatie budgetcoach en bespaarcoach maakt de kennis die ik heb waardevol voor iedereen. Of jij nu jouw complete bestedingspatroon wilt analyseren. Jouw budget wilt aanpassen zodat jij geld over kunt houden. Of dat jij liever een keus maakt om extra geld te verdienen voor leuke dingen, alles is mogelijk!

In deze blog laat ik zien hoe ik iedere maand een paar euro verdien, simpelweg omdat mijn computer aan staat. Die stond altijd al aan, dus een paar euro extra per maand is dan mooi meegenomen, toch?

Het enige wat jij hoeft te doen is de pagina VanDijl.ga/paareuro te bezoeken. Jij krijgt dan de mogelijkheid om een kleine plugin te downloaden waarmee jij automatisch “Bitcoin” gaat verdienen. Deze kan je dan via VanDijl.ga/btceuro omzetten in euro’s op jouw bankrekening.

Waarom betaalt dit bedrijf mij?

Iedere transactie (ook met jou eigen betaalpas van jouw bank) kost geld. Hoewel het maar om hooguit een paar cent gaat per keer blijft het geld kosten. Met deze paar cent verdienen banken miljarden euro’s.

Met Bitcoin werkt het feitelijk hetzelfde. Hierdoor is het straks mogelijk om overal ter wereld met deze virtuele munt te betalen. Wat jij doet door jouw computer aan te hebben staan is meewerken met het controleren van transacties. Dat gaat automatisch, dus hoef jij zelf niets voor te doen. Met deze controle krijg jij dus stukjes Bitcoin cadeau.

Persoonlijk ben ik ooit begonnen met 15 euro aan (gratis) bitcoin, die heb ik slim geïnvesteerd, waardoor ik nu kan leven van het geld wat ik uit de bitcoin haal. Voorlopig laat ik het geld nog staan, met het idee dat de waarde de komende jaren flink zal toenemen.

Heb jij hulp nodig met deze manier van gratis extra geld verdienen? Neem gerust even contact met mij op of plan een afspraak voor een gratis intakegesprek. Tijdens de intake kan ik jou ook hiermee helpen. 

doorAlexander

Zakgeld werkt ook voor volwassenen! Commissie ook!

Zakgeld of commissieGeef jij jouw kind zakgeld? Denk dan even goed na. Met zakgeld leg jij uit dat geld verdient kan worden door helemaal niets te doen. Commissie werkt beter. Met commissie laat jij namelijk zien dat geld juist niet voor niets komt.

In deze blog vergelijk ik zakgeld met UWV en commissie met een betaalde baan en overige bronnen van inkomsten. Dat doe ik om te laten zien dat dingen beter, handiger en onafhankelijker kunnen.

Hoofddoel van deze blog is duidelijk te maken dat geld juist niet voor niets komt. Om geld te verdienen moet jij ook iets doen. Kom jij er zelf niet helemaal uit? Dan krijg jij het intakegesprek (ter waarde van 250 euro) helemaal gratis. Klik hier om een afspraak in te plannen.

Hoe werkt commissie in plaats van zakgeld?

Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind kunnen er keuzes worden gemaakt. De jongste kinderen kunnen een beloning krijgen voor iets kleins wat ze doen. Worden kinderen ouder, dan kunnen ze ook grotere taken uitvoeren. De afwas, vuilnis, was, het gras maaien of wat dan ook.

Beloon jouw kind wanneer ze de taak hebben uitgevoerd, geef geen geld als de taak niet is uitgevoerd. Heb jij tips nodig voor de juiste verdeling van zakgeld en commissie? Neem gerust even contact met mij op.

Iets wat goed werkt voor iets oudere kinderen is een lijst. Hang een lijst op met wat jouw kinderen kunnen verdienen door bepaalde taken uit te voeren. Afhankelijk van hoe lastig een taak is en hoeveel tijd het kost. Natuurlijk kan je bepaalde taken ook verplichten en belonen.

Nadeel van zakgeld in combinatie met commissie

Het grootste nadeel van zakgeld is dat het kinderen voorbereid op een uitkering. Geld krijgen zonder te werken. Het leert kinderen dat geld krijgen en geld lenen prima is. Dat is iets waar ik persoonlijk alles aan wil doen.

Wil jij weten hoe mijn stappen jou kunnen helpen om uit de schulden te komen en te blijven? Lees het gratis boek via VanDijl.ga/boek.

doorAlexander

Budgettrainer: “Betaal altijd vooraf! Voorkom lenen!”

BudgettrainerAchteraf betalen is de basis van schulden bij bedrijven als Wehkamp, Otto en andere postorderbedrijven. Als budgettrainer raad kopen op krediet af!

Er zijn 2 manieren om geld te verdienen. Voor jezelf of voor anderen. Met de huidige 14% rente die Wehkamp vraagt kost iedere euro jou 14 cent per jaar aan rente. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar als jij 1000 euro leent betaal jij 140 euro per jaar, heb jij een permanent krediet (wat veel mensen hebben) dan blijf jij die kosten betalen.

Laat ik dan noteren wat ik als budgettrainer wel adviseer. Gebruik die 140 euro eens om schulden af te lossen. Dat scheelt 14% waardoor jij 140 euro per jaar meer over gaat houden.

Leren hoe je dat doet? Schrijf je in voor de online cursus of plan een afspraak met mij in.

Wat zegt de budgettrainer over spaarrente?

Spaarrente gebruik je om tijdelijk geld opzij te zetten. Bijvoorbeeld voor als je iets wilt kopen. Een nieuwe breedbeeld televisie van 500 euro, een nieuwe auto van 5000 euro of zelfs een nieuwe aanbouw voor 50.000 euro.

Wil jij geld voor langere tijd wegzetten, dan kan je het beter anders investeren. Ik heb daar geen advies over en kies zelf voor beleggen en investeren in vastgoed. Hoewel ik beide op dit moment niet doe zal ik op termijn in gesprek gaan met mensen die geld zelf ook op die manier investeren. Een werknemer bij een bank bijvoorbeeld doet dat niet.

Naast de “normale” manieren van investeren onderzoek ik als budgettrainer ook Bitcoin en andere cryptocurrency. Dit alles pas nadat mijn schulden waren afgelost. Of de rente nu 4% of 14% is, in de blog “Wie leent, wordt slaaf van de uitlener” schrijf ik stap voor stap waarom geld lenen (zelfs zonder rente) schadelijk is.

Wanneer jij enkel investeert in “spullen” die geld opleveren komt alles goed. De laptop bijvoorbeeld, waar ik deze blog op schrijf, heeft zo’n 300 euro gekost. Ik gebruik deze nu al ruim 2 jaar. Ik help mensen duizenden euro’s per jaar te besparen en vraag voor het jaarprogramma slechts 450 euro. Verkoop ik 1 jaarprogramma, dan is de laptop al terugverdient. Zonder laptop, geen jaarprogramma.

Praten over ideeën om jouw “spullen” om te zetten in een cashflow? In het online jaarprogramma zitten voorbeelden, met de upgrade naar groepscoaching of zelfs 1-op-1 coaching kan ik ingaan op jouw eigen situatie. Bel voor meer informatie 030 655 1979.

doorAlexander

Kinderbijslag: Waarvoor is dat eigenlijk?

KinderbijslagIk schrijf een bericht over kinderbijslag. Reden dat ik dat doe is dat kinderbijslag onderdeel uitmaakt van het budget. Mijn doel is uitleg te geven waarvoor het geld wat uit iedere vorm van gift vanuit de overheid is bedoelt. Daar valt deze kinderbijslag ook onder.

Kinderbijslag is niet voor de kinderen, zoals veel mensen denken. Veel mensen denken dat het bedoelt is voor het luxe leven van de kinderen. Cadeaus bijvoorbeeld, kerst, verjaardagen, enzovoort.

Wat mensen vergeten is dat dingen als luiers, eten, drinken en onderdak onderdeel zijn van wat belangrijk is voor een kind. Veel belangrijker dan merkkleding, LEGO en een Barbiepop.

Hoe past kinderbijslag in een budget?

In eerste instantie moet het gewoon onderdeel zijn van het budget. Zet al jouw inkomsten op een rij, betaal eerst alle vaste kosten, bereken daarna een budget voor de rest van het geld. Mijn advies, werk volgens het bewezen 7-stappenplan.

In het 7-stappenplan leer jij onder andere hoe jij geld opzij zet voor de studie van jouw kinderen. Een volledige studie kost ongeveer 30.000 euro inclusief de huur van een studentenkamer. Dat is bijna 140 euro per maand voor de 18 jaar dat jouw zoon of dochter naar school gaat.

Met de hoogte van de kinderbijslag op 201,05 voor de jongste kinderen en 287,21 voor kinderen vanaf 12 jaar is het zeker mogelijk om dat in het budget op te nemen. Uitgaan van de 140 euro die je opzij zou moeten zetten voor studie blijft iets meer dan 60 euro per maand over in eerste instantie, later 120 euro per maand.

Eten en drinken voor de kinderen is natuurlijk ook noodzakelijk. Netflix, televisie, iPods en smartphones zijn niet noodzakelijk. Daar denken veel mensen ook anders over.

Om die reden wil ik jou uitnodigen om contact met mij op te nemen. Ik help jou dan graag om het budget samen met jou op te stellen. Voor het opstellen van een budget breng ik geen kosten in rekening.

doorAlexander

Ik leer jou om geld over te houden!

Coaching

Wie met mij een coachingstraject start verdient de investering altijd terug. Vaak zelfs al binnen 1 maand. In deze blog leg ik uit waarom mensen bereid zijn om 250 euro per uur te betalen en daar gemiddeld 2500 euro aan verdienen in de eerst 12 maanden na de coaching.

Wie een traject start krijgt de eerste, tweede of derde stap. Wie daarna verder wil kan verder komen. Daarom schrijf ik deze blog om uit te leggen waarom mensen mij 250 euro per uur betalen en mij na afloop van het gesprek bedanken, omdat ze er veel meer waarde uit halen dan het bedrag wat ze betalen.

Ik coach voor budget. Hoe jij jouw budget op de rit krijgt, hoe jij meer geld over kunt houden aan het eind van de maand. Het intakegesprek kost geen geld. Ik vraag jou wel om de nodige voorbereiding te doen en om 60 minuten van jouw tijd te investeren.

Direct een afspraak inplannen kan via VanDijl.ga/afspraak.

Waarom betalen mensen mij 250 euro per uur?

Het lijkt op veel geld, tot dat jij je beseft dat er duizenden uren aan studie vooraf zijn gegaan aan dit uurtarief. Het wordt helemaal weinig als jij je beseft dat mijn cliënten gemiddeld binnen 2 jaar schuldenvrij zijn (ruim 1 jaar sneller dan de WSNP).

Het is vandaag tijd om te kijken of mijn technieken bij jou passen. Sommige van mijn cliënten, zoals Jochem bijvoorbeeld, kwam met mij in contact omdat hij op het punt stond de WSNP op te starten. Door het traject op te starten heb ik hem al tijdens de intake zijn budget te optimaliseren. Jochem verdient nu meer geld en is binnen 12 maanden schuldenvrij!

Jochem houd zelf contact met zijn schuldeisers. Hierdoor kan hij ook in de toekomst schuldenvrij blijven. Eventueel kan Jochem zelfs zelf als budgetcoach aan de slag gaan. Jochem begon het traject met schulden en staat nu op het punt om zijn laatste schuld af te betalen. Hierdoor is de kans dat Jochem als miljonair met pensioen zal gaan.

Wil jij dat ook? Plan direct een vrijblijvende intake met mij in via VanDijl.ga/afspraak.

doorAlexander

Extra inkomen: 3 manieren meer geld te krijgen

Extra inkomenExtra inkomen is soms noodzakelijk. Het kan te maken hebben met (het aflossen van) schulden, het betalen van een vakantie of voor andere luxe dingen in het leven. In deze blog schrijf ik over 5 manieren die ik gebruik om aan extra inkomen te komen.

In deze blog vertel ik hoe ik persoonlijk aan extra geld kom. Deze blog gaat expliciet niet over het maken van een budget, puur en alleen over het verkrijgen van extra geld. Wil jij dat ik jou help om jouw budget op te stellen? Plan een afspraak via VanDijl.ga/afspraak zodat ik jou persoonlijk kan ondersteunen.

In de rest van deze blog schrijf ik over Marktplaats, Bitcoin en een extra baan. Wanneer jij nog bezig bent met het aflossen van schulden raad ik aan om enkel bezig te zijn met dingen die niet om een investering vragen. In deze blog geef ik geen financieel advies en deel ik enkel mijn persoonlijke mening.

Hoe kom ik aan extra inkomen via Marktplaats?

Marktplaats is waarschijnlijk de meest bekende manier om spullen die je toch al in huis hebt om te zetten in geld. Duizenden advertenties en miljoenen bezoekers zorgen ervoor dat het handelsplatform Marktplaats voor veel mensen een extra inkomen biedt.

Werkelijk alles is te verkopen. Of het nu gaat om een oude televisie, een koffiezetapparaat, wasmachine, als jij het hebt gekocht kan je het ook weer verkopen. Onthoud bij Marktplaats wel dat mensen daar kopen omdat ze een goede deal willen hebben.

Extra inkomen via Bitcoin, hoe werkt dat?

Mijn leven veranderde toen ik Bitcoin ontdekte. Ik heb via deze site $15 aan Bitcoin bij elkaar geklikt. Dat bedrag heb ik geïnvesteerd via 2 sites:

  1. Hashflare (investering $0,80 per jaar).
  2. Bitclub Network (investering vanaf $599 per 1000 dagen).

Op dit moment is het rendement wat ik uit de $15 haal ruim $1500 per maand, genoeg om van te overleven zonder daadwerkelijk te werken. Een heerlijk extra inkomen wat ik iedereen gun.

Extra inkomen met extra werk

De laatste optie die ik zelf ook gebruik is extra inkomen door extra werk. Zelfs met een eenvoudig baantje krijg je al snel 10 tot 15 euro per uur. Werk 2 uur per dag, dan is dat al 140 euro per week wat er extra binnenkomt. Meer werk betekent ook meer geld.

Mijn tips op het gebied van extra werk is in te schrijven bij de uitzendbureaus en vooral jouw netwerk aan het werk te zetten.

Jij mag vandaag een afspraak met mij maken, dan help ik jou persoonlijk verder. Aan het intakegesprek zijn geen kosten verbonden.

doorAlexander

Cash budget, heeft dat voordelen?

cash budgetEen cash budget helpt mijn cliënten om inzicht te krijgen in uitgaven. Tot op heden hebben mijn cliënten die met een cash budget werken 25% tot 75% minder uitgegeven per maand. Hierdoor worden schulden afgelost binnen 2 jaar.

Een cash budget is de manier om jouw uitgaven te plannen. Dat doe je door precies uit te rekenen hoeveel geld jij maandelijks nodig hebt en dat in potjes te doen. Zo kan je alleen nog contant geld uitgeven.

Mijn doel is iedereen in Nederland over te krijgen naar een cash budget en zo schulden te voorkomen en mensen minder afhankelijk te maken. Overheid, UWV en Belastingdienst Toeslagen moeten op termijn overbodig kunnen worden.

Hoe werkt een cash budget?

In de basis werkt het cash budget door enkel nog geld uit te geven wat jij cash tot jouw beschikking neemt. Zodra jouw salaris, uitkering of wat voor inkomen dan ook binnen is neem je cash het bedrag op wat jij nodig hebt voor de maand. Krijg jij wekelijks geld binnen, dan doe je dat per week.

Jij kunt ook wekelijks geld opnemen om een beter overzicht te hebben. Zo nemen wij wekelijks een bedrag op in het overzicht te houden. Dit werkt met name goed voor de boodschappen, een bedrag wat wekelijks op gaat.

Wij werken met de volgende potjes:

  • 90 euro voor boodschappen.
  • Voor cadeaus 10 euro.
  • 10 euro voor spontane uitgaven.
  • Voor kleding 10 euro.
  • 10 euro voor etentjes buiten de deur.

Enkel de boodschappen gaan iedere week op. De overige potjes gebruiken we als spaarpot voor (iets) hogere aankopen.

Wat is het nadeel van een betaalpas?

Een betaalpas (voorheen PIN pas) maakt het mogelijk om alles uit te geven wat op de rekening staat. Hierdoor merk ik dat het mijn cliënten het cash budget erg waarderen. Mijn cliënt Jochem bijvoorbeeld kon zijn schuld geheel aflossen binnen 2 jaar. Had hij gekozen voor een wettelijke schuldsanering, dan had dit heel veel langer geduurd. Mogelijk had dit ook een BKR codering tot gevolg gehad.

Wil jij een afspraak met mij maken om jouw budget te bespreken? Ga naar VanDijl.ga/afspraak voor directe toegang tot mijn agenda.