Leven zonder schulden, hoe doe je dat?

doorAlexander

Leven zonder schulden, hoe doe je dat?

Leven zonder schuldenWeten hoe jij kunt leven zonder schulden? Deze blog gaat dat jou stap voor stap uitleggen. Te beginnen met het downloaden van “Geheimen van een budget“.

In het boek lees jij de 7 stappen die jij kunt doorlopen om te beginnen aan een schuldenvrij leven. De eerste stap is vaak de moeilijkste, maar ook de belangrijkste. Zet 1000 euro opzij. Dat is veel geld, toch? Daarom leg ik jou in deze blog uit hoe jij aan de 1000 euro kunt komen.

Voor een leven zonder schulden zet ik maandelijks de zorgtoeslag opzij. Zo spaar ik maandelijks 95 euro opzij en heb ik binnen een jaar iets meer dan 1000 euro (1140 euro om precies te zijn).

Waarom 1000 euro voor een leven zonder schulden?

Mocht jij de wet van Murphey nog niet kennen, dan zal je die gaan leren op het moment dat jij geen 1000 euro reserve hebt. De wet van Murphey zegt dat dingen die mis gaan mis zullen gaan op het moment dat jij het echt niet kunt gebruiken.

Wanneer jij een leven zonder schulden ambieert zal dit dus gebeuren. Bij mij persoonlijk ook, mijn koelkast ging stuk, waardoor ik voor ruim 100 euro een onderdeel moest bestellen.

Daarom heb jij dus 1000 euro nodig. Stap 2 helpt jou om van jouw schulden af te komen.

Hoe werkt het stappenplan verder?

Voor een leven zonder schulden is het belangrijk om iedere rekening te betalen. In de snelweg naar een schuldenvrij leven leg ik het stappenplan uit voor hoe jij kunt leven zonder schulden. Het zijn een paar exacte en eenvoudige stappen.

Heb jij ervaring? Heb jij het stappenplan gevolgd? Laat dan jouw reactie achter onder deze blog. Ik wil heel graag succesverhalen hier lezen. Mensen wie het niet is gelukt spreek ik ook graag, zodat ik hen verder kan helpen. Wil jij jouw ervaring delen? Doe dat dan ook door jouw reactie achter te laten.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.