Problemen met een incassobureau? Stuur deze brief!

doorAlexander

Problemen met een incassobureau? Stuur deze brief!

Een incassobureau heeft gegevens van jou gekregen zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven. Zonder een juiste grondslag mag dat niet. Daar is de wetgever erg duidelijk over.

Stuur daarom zodra jij een incassobrief krijgt de volgende brief:

Aan:
[Naam Incassobureau]
[Adres]
[Postcode en plaats]

[datum]

Geachte heer/mevrouw,

Met verwijzing naar artikel 35 van de Wet bescherming persoonsgegevens wil ik graag binnen vier weken schriftelijk van u weten:
• of u mijn persoonsgegevens gebruikt, en zo ja:
• om welke gegevens het gaat;
• wat het doel is van het gebruik;
• aan wie u de gegevens eventueel heeft verstrekt;
• wat de herkomst is van de gegevens, als deze bekend is.

Indien u mijn persoonsgegevens gebruikt, verzoek ik u mij kopieën van alle mijn persoon betreffende stukken, een papieren overzicht of een uitdraai van het digitale dossier te geven.

Hoogachtend,

[naam]
[geboortedatum]
[adres]
[postcode en woonplaats]

Jij moet dan binnen 4 weken een reactie ontvangen. Krijg jij deze niet, dan kan je daar melding van doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het incassobureau mag hoe dan ook geen verdere stappen ondernemen voordat jij antwoord hebt op jouw brief.

Welke foute maken veel incassobureaus?

Klantenservice is iets waar de meeste bedrijven uit de incasso branche niet kennen. De bedrijven werken veelal op basis no-cure-no-pay, wat zoveel betekent als snel geld innen, als debiteur ben jij niet belangrijk.

Wij willen daar verandering in brengen. Incasso moet ervoor gaan zorgen dat mensen die niet kunnen betalen meer geld gaan verdienen of beter met geld om leren gaan, zodat het bureau in de toekomst niet meer nodig is.

Heb jij hulp nodig met een incassobureau of met een klant die niet betaalt? Neem even contact op of laat jouw reactie achter onder dit bericht.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp