Waarom mensen niet (willen) leren om met geld om te gaan?

doorAlexander

Waarom mensen niet (willen) leren om met geld om te gaan?

Geld lenenTe zien aan het aantal leningen en de totale hoeveelheid schuld is het soms net alsof mensen niet willen leren om met geld om te gaan. Toch ligt de oorzaak anders, daarover geef ik uitleg in deze blog.

We worden dagelijks geprikkeld om geld te lenen. Vandaag ook weer liep ik op weg naar kantoor langs een flink aantal reclameborden. Al deze reclameborden boden mobiele telefoons aan voor een bepaald bedrag per maand. De iPhone bijvoorbeeld voor 60 euro per maand, inclusief de nodige belminuten en data.

Helaas maakt de reclame onvoldoende duidelijk dat het gaat om een lening. Ondanks de (inmiddels) verplichte BKR controle en registratie blijft het moeilijk om te beseffen wat een toestel echt kost. In deze blog leg ik uit waarom veel mensen niet met geld om willen leren gaan.

Wat gaat er mis met het leren met geld omgaan?

In het boek, te downloaden via VanDijl.ga/boek, staat een lange uitleg. Waar het mis gaat is bij de prikkels. Het lijkt alsof de “60 euro” maar een klein bedrag is. Toch kost het uiteindelijk ruim 1400 euro!

Dan de televisie via Wehkamp! 5 jaar voor maar 10 euro per maand. Toch 600 euro wat jij mag betalen voor deze televisie, die zonder lening vaak voor onder de 400 euro wordt aangeboden.

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op.

Wat is geld dan eigenlijk?

Geld is wat we gebruiken om te betalen, althans, zo laat de overheid het ons geloven. Toch is geld wel degelijk iets anders. Geld moet namelijk een waarde tegenover staan. Om die reden kan je belasting bijvoorbeeld (iets waar de overheid geen waarde tegenover zet) geen geld.

Wij betalen in Europa met valuta. Iets waar geen waarde tegenover staat. Het grootste deel van de westerse wereld doet dit overigens. Daarom wordt onze valuta steeds minder waard. Ik heb daar nog een blog over geschreven.

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.