Waarom is het maken van een budget zo belangrijk?

doorAlexander

Waarom is het maken van een budget zo belangrijk?

Geheimen van een budgetIedereen die ik heb gesproken over het budget is terughoudend in eerste instantie. Echter, na 1 maand zijn de meeste mensen ervan overtuigd dat maandelijks tussen de 20% en 80% van het inkomen verdwijnt naar iets waarvan het niet geheel duidelijk is waar het is.

Het budget is hiervoor de oplossing! In deze blog leg ik uit hoe jij een budget kunt opstellen. Tijdens het live event, “Geheimen van een budget” ga jij jouw budget ook daadwerkelijk opstellen. Jij verlaat het event ook met de zekerheid dat jij aan het budget wordt gehouden.

Vandaag ga ik praten over de stappen die jij kunt zetten om jouw budget optimaal in te richten. Deze stappen werken voor iedereen, ongeacht jouw inkomen of levenssituatie.

Hoe stel jij een optimaal budget op?

Het opstellen van een budget is niet moeilijk, maar je moet er wel even voor gaan zitten. Denk bij het budget in ieder geval aan de volgende punten:

Inkomen:

 • Hoeveel geld krijg jij maandelijks binnen via jouw salaris?
 • Hoeveel geld krijg jij maandelijks binnen via externe bronnen als toeslagen, uitkeringen of overige inkomstenbronnen?

Vaste kosten:

 • Hoeveel ben jij kwijt aan huur / hypotheek per maand?
 • Wat zijn de vaste kosten voor gas en elektra?

Overige kosten:

 • Hoeveel geef jij uit aan boodschappen per maand?
 • Wat zijn de kosten voor internet, mobiel bellen en overige vaste maandelijkse kosten?
 • Wat zijn de vaste kosten voor lopende leningen naast de hypotheek?

Met dit overzicht heb jij een uitstekende basis voor het budget. Neem alle kosten en opbrengsten door en bereken hoeveel jij aan het einde van de maand zou moeten overhouden. Kom jij geld tekort, dan moet je gaan kijken naar extra inkomsten of besparen op de vaste lasten.

Voor het opstellen van het budget ga ik ervan uit dat je in ieder geval iets over kunt houden iedere maand. Op die basis ga ik nu verder.

Het optimale budget

Boodschappen is op te besparen. Door bijvoorbeeld groot in te kopen bespaar jij al snel 20 tot 50% op de boodschappen. Een simpel voorbeeld, 3 uien bij Albert Heijn kost hetzelfde als 1 kilo uien bij dezelfde supermarkt. Houd ook altijd rekening met acties en aanbiedingen.

Kijk ook naar de mogelijkheid om te besparen op de vaste kosten van gas, elektra, mobiel bellen en internet.

Heb jij schulden? Zorg er dan voor deze je deze zo snel mogelijk aflost. Dat kan via de snelweg methode. Door deze methode toe te passen houd jij overzicht en ben jij in een optimaal tempo van jouw schulden af.

Maak maandelijks verschillende potjes voor de uitgaven die niet direct van de bank worden afgeschreven. Boodschappen bijvoorbeeld. Neem hiervoor het bedrag op zodra je het geld binnen hebt en geef niet meer uit dan wat in de pot zit.

Door deze methode toe te passen weet jij exact hoeveel geld jij over hebt aan het eind van de maand of waar jij nog op moet zien te bezuinigen.

Wil jij hulp hebben met het opstellen van een budget? Ga naar GVEB.ga of maak een afspraak via VRLX.ga/afspraak.

Op naar een schuldenvrij leven!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Direct hulp? WhatsApp