Mijn geld is op! Ik ga niets doen komend weekend…

doorAlexander

Mijn geld is op! Ik ga niets doen komend weekend…

Mijn geld is opWerk jij in de retail, horeca of ander vergelijkbaar werk waar je regelmatig scholieren treft zonder vaste lasten, dan zal jij “mijn geld is op” horen.

Waar geven jongeren geld nu aan uit? Waarom geven jongeren zonder vaste lasten meer geld uit aan “onzin” dan volwassenen? Welke keuzes maken jongeren en waarom?

Heel veel vragen, het doel van deze blog is jou als leidinggevende de mogelijkheid te geven om tot deze jongeren door te dringen. Niet door te dirigeren, maar door te inspireren.

Hebben jouw medewerkers allemaal de iPhone X? Speelt iedereen ’s avonds Fortnite? Komen collega’s terug met een blikje Red Bull of andere energiedranken? Maak gebruik van 3 stappen om tot hen door te dringen. Deze 3 stappen leg ik uit in deze blog.

Hoe begeleid je iemand na de “Mijn geld is op” uitspraak?

De eerste stap is contact maken. Vraag gedurende de maand naar opvallende dingen. “Leuke broek?”, “Toffe schoenen?” of “Gaaf kapsel!”. Na de opening en het initiële contact contact kan je verder gaan met “Ik ben benieuwd, hoeveel geef jij eigenlijk uit aan …?”. Langzaam bouw je zo op naar de vraag waar het uiteindelijk om gaat. “Wat zou jij willen bereiken?” of “Wat zijn jouw doelen?”.

Die vragen kunnen doorgaan naar “Wil jij ooit een huis kopen?” of “Heb jij jouw rijbewijs al?”. Red jij het om jongeren tot die vragen te stellen, dan is dat het moment om budgettraining te introduceren. Gebruik de eigen woorden van de jongeren. “Mijn geld is op?” “Hoe kan dat dan? Geef je te veel uit of verdien je te weinig?”.

Communiceer jouw bevindingen gerust ook met de budgettrainer om tot een maximaal resultaat te komen. Wat extra motivatie nodig? Laat de budgettrainer een keer langskomen bij jou op de locatie tijdens een pauze. De budgettrainer zal jouw personeel volgens de bewezen vragen methode een stap op weg helpen. Gemiddeld gaan 9 van de 10 medewerkers overstag en zien bedrijven binnen enkele dagen al merkbaar resultaat. Wil je daar meer over weten? Bezoek de “contact” pagina of bel 030 655 1979. Ik help jou graag!

De budgettrainer traint ook teamleiders om slimmer met medewerkers te communiceren. Kleine stapjes bereiken het grootste resultaat. Wil jij dat jouw medewerkers slimmer met geld omgaan? Loonbeslag voorkomen? Betere keuzes maken? Maak een afspraak via het automatische systeem, VanDijl.ga/afspraak zodat wij gezamenlijk kunnen kijken hoe geld beter uitgegeven kan worden. Laten we van “Mijn geld is op” kijken naar hoe dat te vertalen is naar “Mijn budget is op”, waarbij er wel geld opzij wordt gezet voor de doelen op de langere termijn.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp